In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2004

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl/?makelaar=breda

Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Rabobank
Provincie Zeeland
De Rechter Advocaten
Van Gansewinkel
Weststrate
Nedbase
De Ladderspecialist
Robinia Gold
ROC Zeeland
De Rechter Advocaten: What's in a name?

Met zes advocaten en twee vestigingen (Hulst en Terneuzen) is De Rechter Advocaten één van de grotere advocatenkantoren in de regio Zeeuws-Vlaanderen. Het uit 1932 daterende kantoor te Hulst is onlangs verhuisd naar een nieuw pand aan het Havenfort. "De tijd maakt modernisering en een goed bereikbare locatie noodzakelijk", aldus mr. Jurgen Schuttkowski, het nieuwste lid van de maatschap De Rechter Advocaten.


Mr. J. Schuttkowski.

Het werk is voor de particuliere en de zakelijke markt, maar ook een mix van particulier en zakelijk komt voor: "Zo komen heel wat ondernemers voor hun personen- en familierecht naar ons toe. Het is ons specialisme om in geval van bijvoorbeeld een echtscheiding zowel de belangen van de onderneming als die van de persoon zèlf te bewaken. Mr. Hanneke Berbée en mr. Julie de Rechter zijn NMI-mediators die tevens lid zijn van de Vereniging van Familierecht Advocaten en -Scheidingsbemiddelaars (VFAS) en zij kunnen dit als geen ander", aldus mr. Willem van Voorst Vader.

Hij werkt zelf voor diverse bedrijven in de regio als zogenaamde 'huisadvocaat'. "Agrarische bedrijven, scheepvaart, industrie, bouw, toeleveringsbedrijven, het heeft allemaal mijn warme belangstelling. Wij bieden als kantoor van oudsher een breed dienstenpakket aan en werken op veel rechtsterreinen. Daardoor kunnen wij als huisadvocaat voor een onderneming veel betekenen. Vraag ons niet een contract voor een Oekraïns bedrijf in Spanje op te zetten, daarvoor heb je een zeer gespecialiseerde jurist nodig. Die weten wij dan te vinden. Een regionaal kantoor als het onze is in de eerste plaats toegelegd op gebieden als contractenrecht, personen- en familierecht, arbeidsrecht, huurrecht, schadezaken en vreemdelingenrecht. Daarnaast bestrijken wij echter nog een breed domein van rechtsterreinen. Dit is enigszins tegen de trend in, die er op neerkomt dat iedere advocaat zich verregaand moet specialiseren. Wij vinden (processuele) ervaring en breed overzicht noodzakelijk. De regelgeving waar alle bedrijven, van groot tot klein, mee te maken krijgen is zo divers dat je er weinig aan hebt om helemaal op één gebied te zijn toegelegd."


Mr. W. van Voorst Vader.

Korte communicatielijnen
Schuttkowski: "Wij zijn er door en voor de samenleving en een persoonlijke benadering staat daarom bij ons voorop. Als het dringend is krijgen we een telefoontje en een half uur later zijn we er. Zaken kunnen dan direct aangepakt worden. Het is inmiddels een feit dat een aantal bedrijven uit de regio die vanwege de specialisatietrend naar de randstad gingen, teruggekeerd zijn naar een kantoor in de regio zoals dat van ons. Het voordeel van een advocaat 'aan huis' is natuurlijk in de eerste plaats dat de cliënt zelf aanzienlijk minder tijd verliest."

Beiden wijzen op het belang van kennisoverdracht binnen het kantoor. "Als advocaat bij een regionaal kantoor is het de kunst om van véél gen˜eg te weten. Je kunt niet alles weten. Daarom maken wij wel een interne onderverdeling en bespreken wij de zaken intern vrijwel altijd in teams, om snel de nodige kennis en processuele ervaring uit te wisselen. Het is de kunst de juiste balans te vinden tussen kennis en effectiviteit. De cliënt merkt daar niets van, het komt niet op zijn of haar nota."

Van Voorst Vader legt uit dat elke advocaat binnen de organisatie gelukkig ook zijn of haar eigen academische belangstelling kan aanhouden: "Mr. Francis van den Branden houdt van internationaal recht, vooral inzake het personen- en familierecht , mr. Maikel Harte heeft een hàrt voor financiering en (aandelen)lease, mr. Schuttkowski is als voormalig gemeentejurist toch nog steeds verknocht aan bestuursrecht en sociale zekerheid, mr. Berbée vindt erfrecht bijzonder en zelf heb ik belangstelling voor mensenrechtenzaken."

Bij De Rechter Advocaten wordt men in de gelegenheid gesteld tot een vrijblijvend en gratis eerste kennismakingsgesprek. Het gesprek wordt gebruikt voor een korte juridische analyse en zo mogelijk een kosten-baten-prognose. Voor het MKB zijn arrangementen mogelijk op het gebied van contracten- en arbeidsrecht.

Meer informatie
De Rechter Advocaten (Hulst)
Havenfort 2
Postbus 122
4560 AC Hulst
Tel.: 0114 - 312090
Fax: 0114 - 319846
info@derechteradvocaten.nl
www.derechteradvocaten.nl

De Rechter Advocaten (Terneuzen)
Axelsestraat 33 A
Postbus 212
4530 AE Terneuzen
Tel.: 0115 - 617200
Fax: 0115 - 614821
info@derechteradvocaten.nl
www.derechteradvocaten.nl


...presenteert
Bedrijfsleven presenteert zich op contacta 2004

...start
'Makelaardij is en blijft een schitterend vak'

...innoveert
Zeeland: innovatieland bij uitstek

...onderneemt
Poolse loonbedrijven actief in Zeeuws fruit

...groeit
Aantal Zeeuwse starters stijgt weer

...exporteert
Ruim 11.000 euro subsidie voor startende exporteurs

...organiseert
Veel belangstelling voor Contacta

...belegt
De beleggings- adviseurs

...overlegt
Zeeuwen zijn stugge doordauwers

...bezoekt
Van der Peijl Groep neemt alle jaren deel aan CONTACTA....

....informeert
Als je toe bent aan een beetje ruimte

...spreekt
OHW spreekbuis richting overheid

...promoot
Provincie Zeeland promoot Duurzaam Ondernemen

...keurt
Koninklijke Hollestelle ook keurinstituut

...viert
Een eeuw 'Adriaanse'

...leert
Leren omgaan met verlies

...floreert
Gebouwtechnisch Maatwerk

...beleeft
Met Asito de lucht in!

...overhandigt
Weststrate overhandigt cheque t.w.v. e 5.000 aan Ronald McDonald

...nomineert
Genomineerden BOS bekend

...dineert
Ontspannen bijpraten in een prinselijke ambiance

...toont
Grontmij toont al haar facetten tijdens Contacta Goes 2004

...verhuurt
Ladderspecialist verhuurt nu ook trucks met trailer

...ontwikkelt
Flexibel en nauwkeurig in groot én klein plaatwerk