In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2004

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl/?makelaar=breda
Met Asito de lucht in!

Tijdens de Contacta in Goes kunt u de stand van Asito Goes en Terneuzen BV bezoeken. Alle bezoekers die tijdens de Contacta een deelnemersformulier invullen, dingen mee naar een vaart in de Asito-heteluchtballon. Tijd om hier wat meer over te weten te komen.


Ballonvaarder Taeke Whale is sinds 1990 is hij gebrevetteerd. Jaarlijks worden hij én de ballon gekeurd. Inmiddels heeft hij er al ruim 1500 vaarten opzitten. De laatste jaren vaart hij alleen nog de Asito-ballon. Gemiddeld gaat de ballon zo'n 45 keer per jaar de lucht in en is hij met Asito-relaties al 550 keer opgestegen vanaf diverse plaatsen in heel Nederland.

"De ballonvaarten vinden altijd aan het eind van de dag plaats. Overdag is er thermiek en dus teveel beweging in de lucht. Zweefvliegtuigen maken hier juist wel gebruik van; een luchtballon niet. De laatste 2 uur voor zonsondergang is het het rustigst. Ook geldt dit voor de eerste paar uur 's morgens. 's Winters is het altijd rustig maar worden er niet veel vluchten gemaakt. Vooraf krijgen we van het KNMI altijd ballonvaartverwachtingen".

Er kunnen 5 relaties met de heer Whale mee. Zij komen 2,5 uur voor zonsondergang samen op het opstijgveld. Hij legt hen de procedures uit: hoe je moet in- en uitstappen, hoe je je moet vasthouden, hoe je moet staan bij landing en wanneer je mag uitstappen. De vaart duurt een uur. Het eerste half uur vliegt hij laag; als men een beetje gewend is probeert hij naar een kilometer hoogte te komen. Na de landing krijgen de passagiers een certificaat en champagne.

Maar hoe ziet zo'n ballon er nu eigenlijk uit? De heer Whale: "De mand is normaal 1.20 meter x 1.00 meter en de totale hoogte is 28 meter. De ballon heeft een inhoud van 3.770 m3 en bestaat uit ongeveer 1.500 meter doek. Als de wind goed staat, is het mogelijk om vanuit Zeeland op te stijgen. Je hebt wel altijd een vergunning van de gemeente nodig."

Tot slot voor iedereen die nieuwsgierig is geworden: hoe ervaren de mensen zo'n vlucht nu eigenlijk? De heer Whale vertelt: "Het is iets unieks. Je bevindt je letterlijk in de lucht boven de vogels, er is geen motor, geen hinderlijke raampjes, vrij uitzicht rondom. Je hebt het niet koud want je hebt dezelfde snelheid als de wind en je hangt onderaan een hele grote met hete lucht gevulde zakdoek, want zo is het eigenlijk. Voor iedereen is het écht een avontuur. Ik heb nog nooit klachten gekregen".


...presenteert
Bedrijfsleven presenteert zich op contacta 2004

...start
'Makelaardij is en blijft een schitterend vak'

...innoveert
Zeeland: innovatieland bij uitstek

...onderneemt
Poolse loonbedrijven actief in Zeeuws fruit

...groeit
Aantal Zeeuwse starters stijgt weer

...exporteert
Ruim 11.000 euro subsidie voor startende exporteurs

...organiseert
Veel belangstelling voor Contacta

...belegt
De beleggings- adviseurs

...overlegt
Zeeuwen zijn stugge doordauwers

...bezoekt
Van der Peijl Groep neemt alle jaren deel aan CONTACTA....

....informeert
Als je toe bent aan een beetje ruimte

...spreekt
OHW spreekbuis richting overheid

...promoot
Provincie Zeeland promoot Duurzaam Ondernemen

...keurt
Koninklijke Hollestelle ook keurinstituut

...viert
Een eeuw 'Adriaanse'

...leert
Leren omgaan met verlies

...floreert
Gebouwtechnisch Maatwerk

...beleeft
Met Asito de lucht in!

...overhandigt
Weststrate overhandigt cheque t.w.v. e 5.000 aan Ronald McDonald

...nomineert
Genomineerden BOS bekend

...dineert
Ontspannen bijpraten in een prinselijke ambiance

...toont
Grontmij toont al haar facetten tijdens Contacta Goes 2004

...verhuurt
Ladderspecialist verhuurt nu ook trucks met trailer

...ontwikkelt
Flexibel en nauwkeurig in groot én klein plaatwerk