In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2004

advertenties
www.storimansenpartners.nl/?makelaar=breda
www.deondernemer.com
5e Business On Stage op vrijdag 26 november in Scheldetheater Genomineerden BOS bekend

De drie genomineerden bedrijven zijn ondertussen bekend tijdens het eerste lustrum van de Business On Stage (BOS). Het betreffen Oil Tanking uit Terneuzen, Frans Bijnen Meubelen uit Hulst en Dr. Binkhorst Eyecenter uit Oostburg. De 5e BOS vindt plaats op vrijdag 26 november in het Terneuzense Scheldetheater. Hoofdthema is nieuwkomers in Zeeuws-Vlaanderen.

De BOS-commissie 2004 richt zich dit jaar op nieuwkomers in Zeeuws-Vlaanderen.

Na zes succesvolle BOV-jaren achtte de Junior Kamer Zeeuwsch-Vlaanderen in 2000 de tijd rijp voor de BOS. In de eerste editie gingen ondernemers ook letterlijk op stage bij een collegabedrijf. Het competitie element van voorloper BOV (Beste Ondernemers Visie) werd echter node gemist. In de tweede editie van de BOS waren competitie en verkiezing weer terug en dat is tot op heden zo gebleven. Wel zijn er in de loop der jaren verschillende nuances aangebracht. Learning by doing blijft immers het wereldwijde credo van de Junior Kamer. Inmiddels is niet meer weg te denken dat de zaal beslist tijdens het grootste business to business evenement van Zeeuws-Vlaanderen. Hetzelfde geldt voor het feit dat er jaarlijks drie genomineerden zijn waarvan de winnaar de BOS-trofee plus bijbehorende eeuwige roem incasseert. Voorgaande winnaars zijn Avesta-Polarit (2001), Labo Zeeuws-Vlaanderen (2002) en Elektra 21 (2003). Steeds was er een faciliterende rol weggelegd voor de zeven respectievelijk drie Zeeuws-Vlaamse gemeenten. Zo stonden de Zeeuws-Vlaamse burgemeesters cq de gemeentesecretarissen de genomineerden op het podium met raad en daad terzijde. Dit jaar wordt bij de BOS-verkiezing voor het eerst de koppeling met de gemeenten doorbroken.

Commissie
"De laatste jaren sloten de thema's, veranderingsmanagement (2002) en 'fusies en overnames' (2003) mooi aan bij de gemeenten die per 1 januari 2003 een herindeling hebben ondergaan", aldus Jeroen van Laar die in 2004 de BOS-commissie leidt. De 32-jarige voorzitter, in het dagelijks leven directeur/eigenaar van Saman Assurantiën, wordt in de BOS-commissie bijgestaan door de leden Ellen Kox, Maureen den Hamer, Jeroen Verstraeten, Frank Abbeel, Peter Donze en Stijn Guilliet. "De achterliggende gedachte van het thema 'nieuwkomers in Zeeuws-Vlaanderen' is om een negatieve spiraal te doorbreken. Het idee van 'iedereen trekt weg uit Zeeuws-Vlaanderen'. Wij kiezen voor een positieve benadering. Er zijn genoeg bedrijven van buitenaf die zich de laatste jaren in Zeeuws-Vlaanderen gevestigd hebben. Wij denken dat alle drie de genomineerden in aanmerking komen voor de BOS-trofee. De aantrekkelijkheid van Zeeuws-Vlaanderen als vestigingsplaats staat centraal. De nieuwe ondernemer die volgens zijn collega's in de zaal het beste inspeelt op de voordelen en kansen die onze regio biedt zal tot winnaar van de BOS-trofee 2004 worden uitgeroepen", licht Jeroen van Laar toe.

Entertainment
Het BOS-evenement wordt door de preses onderverdeeld in een verkiezing, een culinair gedeelte en een after party met volop netwerkmogelijkheden. De serieuze lezing verdwijnt naar de prullenmand. Daarvoor in de plaats komt een stuk entertainment. De uit het bedrijfsleven afkomstige Tom Sligting treedt op als stand-up comedian, maar fungeert op het podium tevens als discussieleider van de drie genomineerden. In deze laatste rol was de mproviserende ABN/AMRO topvrouw Marianne Tijssen vorig jaar prima op dreef. Haar inleidende lezing over fusies en overnames was echter gortdroog. "Zij had een hele serieuze rol in het geheel. Zij hield een goed verhaal over het onderwerp maar het was redelijk zware kost. Met entertainment tijdens de komende BOS is het misschien het andere uiterste, maar je moet wel bedenken dat het een vrijdagmiddag is aan het eind van het jaar. Bovendien blijft learning by doing voor ons belangrijk. We willen de BOS meer profileren als een hele gezellige bijeenkomst. Het gaat erom een leuke mix te creëren tussen een serieuze verkiezing en een stuk entertainment waarbij gezelligheid en sfeer de boventoon voeren. In de aanloop naar de verkiezing moet er flink gelachen worden. Tom Sligting zal ongetwijfeld bekende Nederlanders op de korrel nemen en er zal de nodige interactie zijn met het publiek", stelt Van Laar.

Meer informatie
Nadere info over kaarten en sponsoring:
Tel.: 0115-563072


...presenteert
Bedrijfsleven presenteert zich op contacta 2004

...start
'Makelaardij is en blijft een schitterend vak'

...innoveert
Zeeland: innovatieland bij uitstek

...onderneemt
Poolse loonbedrijven actief in Zeeuws fruit

...groeit
Aantal Zeeuwse starters stijgt weer

...exporteert
Ruim 11.000 euro subsidie voor startende exporteurs

...organiseert
Veel belangstelling voor Contacta

...belegt
De beleggings- adviseurs

...overlegt
Zeeuwen zijn stugge doordauwers

...bezoekt
Van der Peijl Groep neemt alle jaren deel aan CONTACTA....

....informeert
Als je toe bent aan een beetje ruimte

...spreekt
OHW spreekbuis richting overheid

...promoot
Provincie Zeeland promoot Duurzaam Ondernemen

...keurt
Koninklijke Hollestelle ook keurinstituut

...viert
Een eeuw 'Adriaanse'

...leert
Leren omgaan met verlies

...floreert
Gebouwtechnisch Maatwerk

...beleeft
Met Asito de lucht in!

...overhandigt
Weststrate overhandigt cheque t.w.v. e 5.000 aan Ronald McDonald

...nomineert
Genomineerden BOS bekend

...dineert
Ontspannen bijpraten in een prinselijke ambiance

...toont
Grontmij toont al haar facetten tijdens Contacta Goes 2004

...verhuurt
Ladderspecialist verhuurt nu ook trucks met trailer

...ontwikkelt
Flexibel en nauwkeurig in groot én klein plaatwerk