In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2004

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl/?makelaar=breda
Leren omgaan met verlies

Kenniscentrum voor mens en organisatie T.G. de Vries & Partners te Brouwershaven organiseert tijdens de Contacta workshops waarbij wordt geleerd hoe om te gaan met verlies. "Omgaan met verlies is te leren."


Het is heel belangrijk dat er aandacht wordt besteed aan verliesverwerking. Verlies is ruimer dan rouw. Verlies moet verwerkt worden bij overlijden, maar bijvoorbeeld ook bij ontslag, scheiding, een miskraam of de geboorte van een gehandicapt kind. Het ligt eraan hoe sterk je band is met datgene waar je om rouwt. Als een project waar je heel veel van jezelf hebt ingelegd klapt, kan dat een grote verlieservaring teweegbrengen. Hetzelfde geldt voor het overlijden van een huisdier. Wat voor de één een lachertje is kan bij de ander veel verdriet veroorzaken. Iemand die ergens zijdelings bij betrokken is voelt vaak niet aan waarom iemand zich zo druk maakt. Begrip, een luisterend oor en menselijke warmte blijken vaak het beste medicijn. Deze kwaliteiten lijkt iedereen van nature te bezitten, maar helaas liggen deze vaak aan de basis van een slecht verliesverwerkingsproces. Met onze cursussen en workshops wordt geleerd op een open en begripvolle manier met het onderwerp verlies om te gaan", aldus sociologe drs. Conny Verbaas en psychologe drs. Zwanet van Eck van De Vries & Partners.

Het bedrijf organiseert tijdens de Contacta twee workshops per avond. Telkens om 19.30 en 21.00 uur. Men heeft een stand op de bedrijvenbeurs, terwijl door een verbouwing de workshops niet in een zaal van de Zeelandhallen plaats vinden maar in Hotel Goes. Deze workshops zijn eveneens toegankelijk voor mensen die de beurs niet bezoeken. De bedrijven De Vries & Partners en Robinia Gold van Ties de Vries hebben stand nummer 2 in het paviljoen van de gemeente Schouwen-Duiveland.

Conny en Zwanet leggen uit dat er in het bedrijfsleven nog steeds te weinig aandacht is voor verliesverwerking. "Managers moeten problemen onder ogen durven zien. Vaak zie je vermijdingsgedrag en dat men niet luistert. Werknemers melden zich door een onverwerkt verlies ziek en belanden uiteindelijk in de Wao. Tijdens de workshops wordt het verlies gerelateerd aan jezelf. Je moet eerst weten hoe je zelf ergens op reageert voordat je goed omgaat met het verlies van anderen. Mensen denken vaak dat ze heel begripvol zijn, maar dat valt vies tegen. Op het eerste gezicht doodnormale gesprekken kunnen mensen die te kampen hebben met een verlies behoorlijk kwetsen. Je kunt je dat gewoon niet permitteren."

Meer informatie
T.G. de Vries & Partners
Haven Noordzijde 1-2
4318 AB Brouwershaven
E-mail: c.verbaas@tgdevries.nl
Internet: www.tgdevries.nl


...presenteert
Bedrijfsleven presenteert zich op contacta 2004

...start
'Makelaardij is en blijft een schitterend vak'

...innoveert
Zeeland: innovatieland bij uitstek

...onderneemt
Poolse loonbedrijven actief in Zeeuws fruit

...groeit
Aantal Zeeuwse starters stijgt weer

...exporteert
Ruim 11.000 euro subsidie voor startende exporteurs

...organiseert
Veel belangstelling voor Contacta

...belegt
De beleggings- adviseurs

...overlegt
Zeeuwen zijn stugge doordauwers

...bezoekt
Van der Peijl Groep neemt alle jaren deel aan CONTACTA....

....informeert
Als je toe bent aan een beetje ruimte

...spreekt
OHW spreekbuis richting overheid

...promoot
Provincie Zeeland promoot Duurzaam Ondernemen

...keurt
Koninklijke Hollestelle ook keurinstituut

...viert
Een eeuw 'Adriaanse'

...leert
Leren omgaan met verlies

...floreert
Gebouwtechnisch Maatwerk

...beleeft
Met Asito de lucht in!

...overhandigt
Weststrate overhandigt cheque t.w.v. e 5.000 aan Ronald McDonald

...nomineert
Genomineerden BOS bekend

...dineert
Ontspannen bijpraten in een prinselijke ambiance

...toont
Grontmij toont al haar facetten tijdens Contacta Goes 2004

...verhuurt
Ladderspecialist verhuurt nu ook trucks met trailer

...ontwikkelt
Flexibel en nauwkeurig in groot én klein plaatwerk