In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2004

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl/?makelaar=breda
Schouwen-Duiveland:
Als je toe bent aan een beetje ruimte

Het paviljoen Schouwen-Duiveland zal met 19 bedrijven verdeeld over 16 units prominent aanwezig zijn op de Contacta. Het paviljoen wordt fraai ingericht met in het midden een reusachtige vuurtoren. Dit jaar wordt er voortgeborduurd op het thema van vorig jaar, 'natuurlijk ondernemen', maar het thema van nu wordt 'strand'. "Wij zoemen tijdens de Contacta in op bedrijvigheid, wonen en recreëren. Dat zijn de pijlers van de gemeente Schouwen-Duiveland.


We proberen een zo optimaal mogelijk vestigingsklimaat voor bedrijven te creëren, maar ook een optimaal woonklimaat en veel recreatiemogelijkheden", aldus Huig Bode van de afdeling Recreatie, Economie en Bijzondere wetten.

Schouwen-Duiveland is een mooi gebied met evenwicht tussen dynamiek en rust, tussen bedrijvigheid en ontspanning. "Het is uniek gelegen tussen de randstad en het Zuidelijke achterland. Het is een mooi watergebied met Nationaal Park de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Er is een hele goede kwaliteit (brak) water in het Grevelingenmeer met vele kindvriendelijke watersportmogelijkheden. Tevens zijn er op Schouwen-Duiveland een viertal havens: in Bruinisse, Brouwershaven, Scharendijke en Zierikzee." Grote steden als Rotterdam en Antwerpen zijn binnen een uur bereikbaar. Bode vertelt dat met de komst van de Westerscheldetunnel een verdere ontsluiting van het voormalige eiland plaats heeft gevonden.

Diversiteit
"Er is een grote diversiteit aan recreatievoorzieningen. Kamperen op grote campings is mogelijk, bij de boer op een minicamping of een verblijf in een bungalowpark, hotel of pension. De gemeente Schouwen-Duiveland is bezig met een onderzoek naar de invoering van een Toeristenpas. Zo'n pas is zowel bestemd voor bewoners als toeristen en is een middel om allerlei voorzieningen het eiland nog beter voor iedereen toegankelijk te maken. Er is ons veel gelegen aan de ontwikkeling van het toerisme. Het is mede de motor van de economie op Schouwen-Duiveland en iedereen profiteert mee van de aanleg van fietspaden en wandelroutes." Het historische Zierikzee ontwikkelt zich met de gefaseerde bouw van ongeveer 1.100 woningen tot een stad van betekenis. De gemeente Schouwen-Duiveland zet zich in voor de vestiging van ondernemingen op de bedrijventerreinen. Van het Industrieterrein aan de Straalweg in Zierikzee en het (nog uit te breiden) Bedrijventerrein in Bruinisse is inmiddels al een groot aantal kavels verkocht.


Masterplan Business Park
Momenteel is men bezig met een haalbaarheidstoetsing van het Masterplan Business Park Zierikzee. Het is voorzien op een gunstige locatie aan de Midden-Zeelandroute die wordt gekenmerkt door grote kavels, veel stedelijk groen en waterpartijen. Paul van Tuil is projectleider van het gemeentelijke Masterplan. "Vanuit een stedebouwkundige visie wordt gekeken naar de economische haalbaarheid van het Business Park. Om ook op de lange termijn de ruimtelijke kwaliteit op niveau te houden, vinden we de opzet van parkmanagement randvoorwaardelijk om dit gebied duurzaam te ontwikkelen. Om dit concept uit te werken is een werkgroep parkmanagement opgericht waar we ook de markt bij betrekken. Tevens fungeert de werkgroep als klankbord voor zaken aangaande planeconomische haalbaarheid. Eigenlijk werken wij als projectgroep toe naar een beslismoment voor de gemeenteraad. Het streven is om het Masterplan in februari 2005 aan de gemeenteraad aan te bieden ter besluitvorming. Als deze groen licht geeft kunnen we verder met de uitwerking. Zeker voor de invulling van de eerste fase zijn er al serieus geïnteresseerde bedrijven", licht Van Tuil toe. Schouwen-Duiveland is er voor iedereen die van rust, ruimte, monumentale schoonheid, natuur en gezonde bedrijvigheid houdt. Gemeentelijk coördinator communicatie Geert van Breugel: "Ondernemers zoeken ruimte voor hun bedrijf en voor hun medewerkers. Liefst goed bereikbaar en strategisch gelegen. Maar iedereen zoekt ook ruimte voor zichzelf. Om mooi en veilig te wonen, voor persoonlijke ontwikkeling, recreatie, lifestyle, enzovoorts. Schouwen-Duiveland is dan ook voor velen een steeds aantrekkelijker optie.

Meer informatie
Internet: www.schouwen-duiveland.nl


...presenteert
Bedrijfsleven presenteert zich op contacta 2004

...start
'Makelaardij is en blijft een schitterend vak'

...innoveert
Zeeland: innovatieland bij uitstek

...onderneemt
Poolse loonbedrijven actief in Zeeuws fruit

...groeit
Aantal Zeeuwse starters stijgt weer

...exporteert
Ruim 11.000 euro subsidie voor startende exporteurs

...organiseert
Veel belangstelling voor Contacta

...belegt
De beleggings- adviseurs

...overlegt
Zeeuwen zijn stugge doordauwers

...bezoekt
Van der Peijl Groep neemt alle jaren deel aan CONTACTA....

....informeert
Als je toe bent aan een beetje ruimte

...spreekt
OHW spreekbuis richting overheid

...promoot
Provincie Zeeland promoot Duurzaam Ondernemen

...keurt
Koninklijke Hollestelle ook keurinstituut

...viert
Een eeuw 'Adriaanse'

...leert
Leren omgaan met verlies

...floreert
Gebouwtechnisch Maatwerk

...beleeft
Met Asito de lucht in!

...overhandigt
Weststrate overhandigt cheque t.w.v. e 5.000 aan Ronald McDonald

...nomineert
Genomineerden BOS bekend

...dineert
Ontspannen bijpraten in een prinselijke ambiance

...toont
Grontmij toont al haar facetten tijdens Contacta Goes 2004

...verhuurt
Ladderspecialist verhuurt nu ook trucks met trailer

...ontwikkelt
Flexibel en nauwkeurig in groot én klein plaatwerk