In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2004

advertenties
www.storimansenpartners.nl/?makelaar=breda
www.deondernemer.com
Gebouwtechnisch Maatwerk

De Synto groep timmert stevig aan de weg. De 32-jarige Marco Verbeek stuwt de onderneming verder op in de vaart der volkeren. Sinds begin dit jaar is Verbeek directeur-eigenaar van Installatiebedrijf Goes (IBG) en Boone & Melse. Deze overname vormde de basis voor een nieuwe groep van bedrijven waarmee Verbeek invulling kan geven aan een nieuwe aanpak in een sterk veranderende markt.


Directeur/eigenaar Marco Verbeek van de Synto groep.

De Synto groep is sedert 1 oktober jl. een feit. Synto richt zich op het realiseren, onderhouden en beheren van technische installaties in met name utiliteitsgebouwen. De Synto groep geeft emplooi aan een 60-tal medewerkers en het marktgebied is Zuidwest Nederland: Zeeland, West-Brabant en de Zuid-Hollandse eilanden.

Vader Charles Verbeek was in 1984 samen met vier collega's oprichter van IBG. Ruim een decennium later kwam het bedrijf via een omweg in handen van Jaap Koridon. "Jaap is inmiddels 67 en was al twee jaar op zoek naar een opvolger. Ik was regiomanager bij een grote landelijke installateur en eigenlijk aan een nieuwe uitdaging toe. Ik werd er door mijn vader op geattendeerd dat Jaap IBG en B & M wilde verkopen. Ik heb de onderhandelingen in februari van dit jaar kunnen verzilveren en 20 jaar na de oprichting is IBG weer in handen van een Verbeek."

Marco ontwikkelde een nieuwe strategie die zijn vruchten lijkt af te werpen. "Allereerst hebben we met Synto voor een uniforme nieuwe naam gekozen, terwijl we ons werkgebied uitgebreid hebben naar West-Brabant en de Zeeuwse eilanden. Een derde nieuwe ontwikkeling is het herverdelen van onze activiteiten. Tot voor kort bestond de hoofdmoot van de activiteiten uit projectrealisatie. We opteren nu voor een evenredige verdeling tussen projectrealisatie en technisch beheer."

Synto floreert. De overeenkomst met de Rijksgebouwendienst voor onderhoud en beheer van werktuigbouwkundige installaties in Zeeuwse gebouwen is geprolongeerd, terwijl Synto daarnaast een meerjarige overeenkomst gescoord heeft voor het technische beheer in De Boschpoort (koepelgevangenis) en jeugdinrichting Den Hey-Akker in Breda.

Ronald geeft een ander voorbeeld: "Een uitzendbureau functioneerde niet goed. Eigenlijk was het bedrijf niet gezond meer. De personeelskosten waren te hoog, waardoor weinig winst overbleef. Wij hebben het bedrijf doorgelicht en daaruit bleek dat iedereen op het uitzendbureau voor zich werkte. We hebben toen een wekelijks verkoopoverleg ingesteld, verkooptips gegeven en de medewerkers geleerd hoe ze beter met de verschillende computerprogramma's om konden gaan. Omdat ze vanaf dat moment informatie met elkaar deelden, is hun omzet verhoogd. Personeel hoefde niet te worden ontslagen, maar ging wel effectiever werken."

Missie
Onder het nieuwe bewind is Boon & Melse ondergebracht in het pand van IBG aan de Verrijn Stuartweg in Goes, waarmee één grote vestiging is gevormd. In 2005 verrijst er eveneens een Synto vestiging in West-Brabant. Ing. Marco Verbeek, hij studeerde werktuigbouwkunde aan de Hogeschool in Vlissingen, heeft een duidelijke missie. "Zorgdragen voor optimaal comfort en veiligheid voor mensen in en om de gebouwen van haar klanten door het realiseren van gebouwtechnische maatwerkoplossingen. Het belangrijkste daarbij is misschien wel het onderhoud en technisch beheer. Een project is altijd weer een uitdaging, maar na de oplevering begint het eigenlijk pas. Techniek is een middel, geen doel. Wanneer een gebouw wordt opgeleverd en de klant de sleutel krijgt, gaat de gebruiker pas de vruchten plukken van hetgeen gerealiseerd is en moet het gebouw en haar technische installaties 'bewijzen' opgewassen te zijn tegen hun taak: optimaal comfort, veiligheid en functionaliteit. Bij conventionele projectrealisatie gaat het om een project scoren en opleveren. Wij vinden het proces na de oplevering minstens net zo belangrijk als de daaraan voorafgaande projectrealisatie. Vaak is het zo dat als klanten bij de aanschaf iets meer uitgeven zij dit dubbel en dwars terugverdienen door efficiënter beheer en onderhoud. Wij bieden een levens cyclus aanpak met advisering en ontwerp, projectrealisatie, inbedrijfstelling, service & onderhoud, technisch beheer, migratie (aanpassingen, uitbreidingen) en renovatie. "Het is belangrijk dat men ons in een vroeg stadium betrekt bij nieuwbouw zodat wij adequaat kunnen adviseren om te komen tot een budgettair passende technische maatwerkoplossing met oog voor de integrale exploitatiekosten na oplevering."

Meer informatie
Internet: www.synto.nl


...presenteert
Bedrijfsleven presenteert zich op contacta 2004

...start
'Makelaardij is en blijft een schitterend vak'

...innoveert
Zeeland: innovatieland bij uitstek

...onderneemt
Poolse loonbedrijven actief in Zeeuws fruit

...groeit
Aantal Zeeuwse starters stijgt weer

...exporteert
Ruim 11.000 euro subsidie voor startende exporteurs

...organiseert
Veel belangstelling voor Contacta

...belegt
De beleggings- adviseurs

...overlegt
Zeeuwen zijn stugge doordauwers

...bezoekt
Van der Peijl Groep neemt alle jaren deel aan CONTACTA....

....informeert
Als je toe bent aan een beetje ruimte

...spreekt
OHW spreekbuis richting overheid

...promoot
Provincie Zeeland promoot Duurzaam Ondernemen

...keurt
Koninklijke Hollestelle ook keurinstituut

...viert
Een eeuw 'Adriaanse'

...leert
Leren omgaan met verlies

...floreert
Gebouwtechnisch Maatwerk

...beleeft
Met Asito de lucht in!

...overhandigt
Weststrate overhandigt cheque t.w.v. e 5.000 aan Ronald McDonald

...nomineert
Genomineerden BOS bekend

...dineert
Ontspannen bijpraten in een prinselijke ambiance

...toont
Grontmij toont al haar facetten tijdens Contacta Goes 2004

...verhuurt
Ladderspecialist verhuurt nu ook trucks met trailer

...ontwikkelt
Flexibel en nauwkeurig in groot én klein plaatwerk