In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2004

advertenties
www.storimansenpartners.nl/?makelaar=breda
www.deondernemer.com
Adriaanse & van der Weel 100 jaar
Een eeuw 'Adriaanse'

Op 30 november 2004 is het 100 jaar geleden dat mr J. (Johannes) Adri-aanse door de Arrondissementsrechtbank te Middelburg werd beëdigd als advocaat en procureur. Die dag begon hij een advocatenpraktijk, die later werd overgenomen door zijn zoon mr F.W. Adriaanse en weer later door diens zoon mr F.K. Adriaanse, en die een eeuw na dato nog altijd wordt voortgezet onder de naam Adriaanse & van der Weel.


Het kantoor is in die honderd jaar natuurlijk niet hetzelfde gebleven. De vestigingsplaats Hulst (waar Johannes Adriaanse eerst deurwaarder was geweest) werd al na een jaar ingewisseld voor Middelburg, waar immers ook de rechtbank zitting hield. Behalve de drie Adriaanses werkten in de loop der jaren vele anderen mee aan de geleidelijke uitbouw van het kantoor, dat in 1977 fuseerde met een ander Middelburgs kantoor, dat van mrs Van der Weel. De stichter daarvan, mr A.J. van der Weel, was in 1921 beëdigd, en was op zijn beurt ook in de praktijk bijgestaan en later opgevolgd door zijn zoon, mr J.J. van der Weel. In het fusiejaar vond voor het kantoor Adriaanse hervestiging in Zeeuws-Vlaanderen plaats door de opening van een nevenvestiging van het fusiekantoor Adriaanse & van der Weel in Terneuzen.

De Adriaanses en de Van der Weels hebben 90 jaar lang een stempel gedrukt op de Zeeuwse advocatuur en een belangrijke rol gespeeld in de Zeeuwse samenleving. Toen mr F.K. Adriaanse als laatste van de naamdragers in 1995 het kantoor verliet werd daar mede aandacht aan besteed door de uitgave van een jubileumboekje, "De Adriaanses & de van der Weels, 90 jaar Zeeuwse advocatuur", dat in een oplag van 1000 stuks met name onder de vaste relaties van het kantoor werd verspreid (wie hier nu nog kennis van wil nemen kan terecht in de Zeeuwse Bibliotheek of kan het boekje downloaden van onze website). Zoals in 1988 al bij het vertrek van de laatste Van der Weel, mr J.J. van der Weel (die was benoemd tot lid van de Raad van State in buitengewone dienst), was afgesproken, lag het voor de hand de naam van de stichters ook na 1995 te laten voortleven in de kantoornaam.

In 2004 geen Adriaanses en Van der Weels meer op kantoor, maar wel zo'n 25 advocaten die, gesteund door deskundig administratief en ander personeel, hun uiterste best doen de uitstekende naam van hun voorgangers hoog te houden en een eigentijdse invulling te geven. Niet langer praktijkvoering 'aan de keukentafel', maar veeleer vanuit twee splinternieuwe moderne kantoorgebouwen, voorzien van een hoogwaardige bibliotheek en alle technologische hulpmiddelen die de moderne advocaat nodig heeft. Een praktijkvoering waarin 'knowhow' centraal staat, geholpen door een modern knowhow-systeem op basis van internettechnologie en door kennisdeling met zo'n 400 advocaten en notarissen in Netlaw. Geen 'algemene praktijk' meer waarin die ene advocaat 'alles' doet, maar sectiegewijs behandelen van de praktijk door gespecialiseerde advocaten, vaak in teamverband. Maar nog wel advocatuur met de van ouds bekende betrokkenheid en klantgerichtheid!

...presenteert
Bedrijfsleven presenteert zich op contacta 2004

...start
'Makelaardij is en blijft een schitterend vak'

...innoveert
Zeeland: innovatieland bij uitstek

...onderneemt
Poolse loonbedrijven actief in Zeeuws fruit

...groeit
Aantal Zeeuwse starters stijgt weer

...exporteert
Ruim 11.000 euro subsidie voor startende exporteurs

...organiseert
Veel belangstelling voor Contacta

...belegt
De beleggings- adviseurs

...overlegt
Zeeuwen zijn stugge doordauwers

...bezoekt
Van der Peijl Groep neemt alle jaren deel aan CONTACTA....

....informeert
Als je toe bent aan een beetje ruimte

...spreekt
OHW spreekbuis richting overheid

...promoot
Provincie Zeeland promoot Duurzaam Ondernemen

...keurt
Koninklijke Hollestelle ook keurinstituut

...viert
Een eeuw 'Adriaanse'

...leert
Leren omgaan met verlies

...floreert
Gebouwtechnisch Maatwerk

...beleeft
Met Asito de lucht in!

...overhandigt
Weststrate overhandigt cheque t.w.v. e 5.000 aan Ronald McDonald

...nomineert
Genomineerden BOS bekend

...dineert
Ontspannen bijpraten in een prinselijke ambiance

...toont
Grontmij toont al haar facetten tijdens Contacta Goes 2004

...verhuurt
Ladderspecialist verhuurt nu ook trucks met trailer

...ontwikkelt
Flexibel en nauwkeurig in groot én klein plaatwerk