In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2004

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl/?makelaar=breda
Ontspannen bijpraten in een prinselijke ambiance

Eenmaal per jaar komen alle winnaressen van de "Prix de Veuve Clicquot" bijeen op hun traditionele "zakenvrouwendiner". Deze keer heeft Scarlett Kwekkeboom, zakenvrouw van het jaar 2001 en eigenaar van Istimewa Elektro in Vlissingen-Oost de organisatie van deze traditie op 22 september verzorgd in de Middelburgse abdij.

Mariëtte Barnhoorn en Sjuul Paradijs.

Onder elkaar
Het initiatief tot het houden van het jaarlijkse diner is in het begin van de negentiger jaren genomen door de zakenvrouwen zelf. Voordien ontmoetten de dames elkaar slechts bij de officiële uitreiking van de onderscheiding. Daar was nauwelijks tijd voor een informeel gesprek. Dat het diner "leeft" blijkt uit het feit dat slechts één zakenvrouw van het jaar ontbreekt. Ook de complete jury van 2004, bestaande uit voorzitter Yvonne van Rooy (voorzitter College van Bestuur van de Universiteit van Utrecht), Annemarie Jorritsma (burgemeester van Almere), Jacques Schraven (voorzitter VNO-NCW) en Loek Hermans (voorzitter MKB-Nederland) is aanwezig. Vertegenwoordigers van het wereldberoemde champagnehuis Veuve Clicquot Ponsardin en dagblad De Telegraaf, in 1981 de initiatiefnemers van de onderscheiding in Nederland, genieten zichtbaar van de ongedwongen sfeer. Hetzelfde geldt voor gedeputeerde Gert de Kok, die de Provincie Zeeland vertegenwoordigt.

Zeeuws programma
Scarlett Kwekkeboom: "Het programma van de bijeenkomst heeft zich geheel afgespeeld binnen de muren van de Middelburgse abdij. Tijdens de rondleiding door het eeuwenoude complex hebben de dames uitgebreid kennisgemaakt met de historie van Zeeland. Voor het aperitief en het diner heeft de Provincie Zeeland het prinsenlogement beschikbaar gesteld. Het aperitief is vanzelfsprekend aangeboden door Veuve Cliquot. De Roem van Yerseke demonstreert het opensteken van oesters, waarna het gezelschap zich de Zeeuwse lekkernij goed laat smaken. Ook tijdens het diner is de provincie Zeeland gepromoot."

Loek Hermans in gesprek met Scarlett Kwekkeboom.

Prestigieus
De titel zakenvrouw van het jaar wordt toegekend in 15 landen. De "Prix Veuve Clicquot" is een van de meest prestigieuze onderscheidingen in ondernemend Nederland. De prijs is een eerbetoon aan Madame Nicole-Barbe Clicquot Ponsardin. Een respect afdwingende zakenvrouw die reeds in 1805, op 27-jarige leeftijd het gelijknamige champagnehuis tot bloei wist te brengen. De kwaliteiten van Madame Clicquot Ponsardin, dynamisch, creatief, vernieuwend en met een grenzeloos doorzettingsvermogen vormen nog steeds de basis van de verkiezing. Kandidaten worden voorgedragen aan de organisatoren. De selectieprocedure blijft geheim. De winnares wordt bekendgemaakt tijdens een feestelijke champagnecocktail in Kasteel De Wittenburg in Wassenaar. Scarlett: "Ook al ben je zakenvrouw voor een bepaald jaar, je blijft een ambassadeur van de prijs, van je regio en van je eigen bedrijf. Zelfs nu, drie jaar na mijn verkiezing, wordt ik nog zeer regelmatig benaderd door allerlei organisaties voor lezingen, jury's en interviews. Het blijft een bijzondere onderscheiding".

Fantastisch!
Mariëtte Barnhoorn, algemeen directeur van de Luba Groep uit Leiden en zakenvrouw van het jaar 2004 geniet zichtbaar van haar titel. "De prijsuitreiking was overweldigend", vertelt zij. "Daarna moet je een goede regisseur van je agenda zijn, want als zakenvrouw van het jaar word je overal voor gevraagd. Daarom was ik blij met de begeleiding van een van de organisatoren en van mijn voorgangster Jeannette van den Ingh. Vooral direct na de verkiezing heb ik veel steun aan hen gehad. De eerste weken waren één groot feest, veel aandacht voor mijn persoon en voor de Luba Groep, die door mijn titel op de kaart is gezet. Toen ben ik ook groots onthaald in Reims, de vestigingsplaats van Veuve Clicquot Ponsardin. Daar heb ik onder andere de champagnekelders en de wijngaarden bezocht en heb ik mijn naam gegeven aan een aantal wijnstokken. Vanaf mijn terugkomst reis ik het hele land door om lezingen te geven en allerlei bijeenkomsten bij te wonen. Die moeten wel passen bij mijn eigen core business, het leiden van een uitzend- en detacheringbureau. Omdat mijn bedrijf niet internationaal werkt, is het contact met de buitenlandse winnaressen minder intensief. Maar het is een fantastisch jaar, zowel voor mijzelf als voor mijn bedrijf en mijn netwerk!" Mariëtte zal zoals gebruikelijk deel uitmaken van de jury van de verkiezing in 2005.

Onafhankelijk
Sjuul Paradijs van De Telegraaf, een van de adviseurs van de jury, benadrukt dat die absoluut onafhankelijk is en bestaat uit gerenommeerde personen. De toekenning onderscheidt zich van de andere prijzen in Nederland door haar topniveau. Sjuul: "In elk land heeft het champagnehuis een medium als het onze uitgekozen als adviseur van de jury. Er zijn nog steeds te weinig vrouwen aan de top van ondernemingen, terwijl er voldoende potentieel is. Dat moet dus veranderen! Zakenvrouwen van het jaar zijn ambassadeurs van een prestigieuze prijs. Dat is goed voor henzelf, voor hun bedrijf en voor de regio waarin zij werken. Scarlett is dé ambassadeur van Zeeland!"


...presenteert
Bedrijfsleven presenteert zich op contacta 2004

...start
'Makelaardij is en blijft een schitterend vak'

...innoveert
Zeeland: innovatieland bij uitstek

...onderneemt
Poolse loonbedrijven actief in Zeeuws fruit

...groeit
Aantal Zeeuwse starters stijgt weer

...exporteert
Ruim 11.000 euro subsidie voor startende exporteurs

...organiseert
Veel belangstelling voor Contacta

...belegt
De beleggings- adviseurs

...overlegt
Zeeuwen zijn stugge doordauwers

...bezoekt
Van der Peijl Groep neemt alle jaren deel aan CONTACTA....

....informeert
Als je toe bent aan een beetje ruimte

...spreekt
OHW spreekbuis richting overheid

...promoot
Provincie Zeeland promoot Duurzaam Ondernemen

...keurt
Koninklijke Hollestelle ook keurinstituut

...viert
Een eeuw 'Adriaanse'

...leert
Leren omgaan met verlies

...floreert
Gebouwtechnisch Maatwerk

...beleeft
Met Asito de lucht in!

...overhandigt
Weststrate overhandigt cheque t.w.v. e 5.000 aan Ronald McDonald

...nomineert
Genomineerden BOS bekend

...dineert
Ontspannen bijpraten in een prinselijke ambiance

...toont
Grontmij toont al haar facetten tijdens Contacta Goes 2004

...verhuurt
Ladderspecialist verhuurt nu ook trucks met trailer

...ontwikkelt
Flexibel en nauwkeurig in groot én klein plaatwerk