In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2004

advertenties
www.storimansenpartners.nl/?makelaar=breda
www.deondernemer.com
OHW spreekbuis richting overheid

De bundeling van de bedrijven aan het industrieterrein Hogeweg middels de Ondernemersvereniging Hogeweg (OHW) lijkt zijn vruchten af te werpen. Ruim een half jaar na de officiële oprichting is er samenwerking op diverse terreinen.

Voorzitter Chris Kalmeijer.

"Namens alle aangesloten bedrijven willen we een spreekbuis zijn richting overheid. De OHW is in feite voortgekomen uit een initiatief van de Rabobank Sint Jansteen. De Rabobank onderhoudt van oudsher goede contacten met het Midden- en Kleinbedrijf en MKB Nederland. Op een oriëntatieavond in september vorig jaar bleek er veel belangstelling voor dit initiatief en dit resulteerde in een aspirant algemene ledenvergadering op 12 februari van dit jaar. Vervolgens zijn ruim 50 bedrijven lid geworden van OHW, goed voor 98 procent van het hele industrieterrein. Tijdens de oprichtingsvergadering was ook burgemeester Mulder uitgenodigd. Met een wervelende toespraak onderstreepte hij het belang van een dergelijk samenwerkingsverband. Na de vergadering zijn we van start gegaan om te kijken hoe we één en ander konden concretiseren. We willen bijvoorbeeld activiteiten clusteren op terreinen als afvalverwerking, opleidingen, bedrijfsbeveiliging, inkoop, belastingrecht, informatica, internet en communicatie. We vinden het ook belangrijk om samen te werken met andere ondernemersverenigingen en met de gemeente Hulst", aldus voorzitter Chris Kalmeijer.

Platform
OHW is samen met de ondernemersverenigingen Hulst Reynaertstad, Sint Jansteen en Kloosterzande georganiseerd in het Ondernemers Platform Gemeente Hulst dat regelmatig de koppen bij elkaar steekt om te kijken of er op een hoger plan een spreekbuis naar de gemeente gevormd kan worden. Versnippering tussen beide Hulster ondernemersverenigingen zal niet licht optreden want bij Hulst Reynaertstad zijn voornamelijk toonbankbedrijven aangesloten, terwijl bij OHW praktisch alle ondernemingen leveren aan andere bedrijven.

De 50-jarige Kalmeijer, in het dagelijks leven directeur van Frans Bijnen Meubelen, legt uit dat OHW meteen aansluiting heeft gezocht bij MKB Nederland omdat deze organisatie voor een goede lobby in Den Haag zorgt. "De ervaringen met OHW zijn positief, mede door het feit dat er een hechte en enthousiaste samenwerking is binnen het bestuur. Secretaris Marlene Bauwens is een belangrijke speler in het web met het nel en tijdig beantwoorden van alle e-mailtjes en brieven. De bestuursleden zijn gelukkig bereid om hun schaarse vrije uren ten dienste te stellen van OHW." Overige bestuursleden van de Ondernemers Vereniging Hogeweg zijn penningmeester René Kole, Huib van Waesberghe, W ilfried Verbist, Jan van de Velde en Frans Tollenaar.

Het voltallige bestuur van de Ondernemers Vereniging Hogeweg (OHW).

Ledenvergadering
OHW communiceert met haar leden via een regelmatig verschijnende nieuwsbrief en via de eigen website. Via een zoekwoordenfunctie is er een link met het profiel van de bij OHW aangesloten bedrijven.

Jaarlijks zijn er twee algemene ledenvergaderingen. De najaarsvergadering vindt donderdag 14 oktober plaats in het Hof van Vlaanderen te Hulst, de aanvang is 20.00 uur. "Het thema veiligheid wordt die avond onder de loupe genomen met gastsprekers afkomstig van politie, brandweer en de gemeente."

De voorzitter vertelt dat OHW een faciliterende rol heeft bij het gestroomlijnd verplaatsen van het milieupark aan de Absdaalseweg naar Industrieterrein Hogeweg. Opdat de omliggende bedrijven er niet te veel last van hebben, met name op het gebied van verkeershinder. OHW vindt netwerken een groot goed en in de nabije toekomst zal ook grensoverschrijdende samenwerking worden gezocht met ondernemende Zuiderburen. "De lijnen zijn kort, de afstanden zijn kort. OHW leeft wel, het is een leuke club", besluit Kalmeijer.


...presenteert
Bedrijfsleven presenteert zich op contacta 2004

...start
'Makelaardij is en blijft een schitterend vak'

...innoveert
Zeeland: innovatieland bij uitstek

...onderneemt
Poolse loonbedrijven actief in Zeeuws fruit

...groeit
Aantal Zeeuwse starters stijgt weer

...exporteert
Ruim 11.000 euro subsidie voor startende exporteurs

...organiseert
Veel belangstelling voor Contacta

...belegt
De beleggings- adviseurs

...overlegt
Zeeuwen zijn stugge doordauwers

...bezoekt
Van der Peijl Groep neemt alle jaren deel aan CONTACTA....

....informeert
Als je toe bent aan een beetje ruimte

...spreekt
OHW spreekbuis richting overheid

...promoot
Provincie Zeeland promoot Duurzaam Ondernemen

...keurt
Koninklijke Hollestelle ook keurinstituut

...viert
Een eeuw 'Adriaanse'

...leert
Leren omgaan met verlies

...floreert
Gebouwtechnisch Maatwerk

...beleeft
Met Asito de lucht in!

...overhandigt
Weststrate overhandigt cheque t.w.v. e 5.000 aan Ronald McDonald

...nomineert
Genomineerden BOS bekend

...dineert
Ontspannen bijpraten in een prinselijke ambiance

...toont
Grontmij toont al haar facetten tijdens Contacta Goes 2004

...verhuurt
Ladderspecialist verhuurt nu ook trucks met trailer

...ontwikkelt
Flexibel en nauwkeurig in groot én klein plaatwerk