In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004
File not found.


















Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Weststrate
Pulse Audio & Video
KAO
L. Timmermann & zn. BV
De Hypotheker
PriceWaterHouseCoopers
Rabobank
De Hypotheker
Ondernemers en arbeidsongeschiktheid

De afschaffing per 1 juli van de Wettelijke Arbeidsongeschiktheidsverzekering Zelfstandigen (WAZ) wordt door financiële coach Marc Bazelmans van De Hypotheker Middelburg met instemming begroet.


financiële coach Marc Bazelmans van De Hypotheker.

"Gelukkig, het is geen goede regeling. De betaalde premie staat niet in verhouding tot de verleende dekking. Als ondernemers de bespaarde premie gebruiken om zelf het risico van arbeidsongeschiktheid te verzekeren, dan zal de dekking waarschijnlijk veel hoger zijn dan bij de WAZ. De leeftijd van de ondernemer en de aard van de werkzaamheden speelt daarbij natuurlijk een rol."

Marc Bazelmans legt uit dat een financiële coach situaties in kaart brengt bij onverwachte gebeurtenissen, bijvoorbeeld arbeidsongeschiktheid van de zelfstandig ondernemer. Daartoe wordt een financiële analyse gemaakt. "Wat zijn de gevolgen, wat is de winst, is er vervanging?

Een éénmansbedrijf ligt natuurlijk stil bij arbeidsongeschiktheid. Een financiële coach kan ook in kaart brengen wat er gebeurt als een zelfstandige wil stoppen met werken. Daarbij wordt naar inkomen en vermogen gekeken. Er wordt geprobeerd om wensen waar te maken. De basis is dat de huidige levensstandaard in stand gehouden wordt."

Zelfstandige ondernemers moeten veel zelf regelen. Voorzieningen betreffende arbeidsongeschiktheid, ouderdoms- of nabestaandenpensioen moeten door de ondernemer zelf getroffen worden. De fiscus biedt daartoe de nodige faciliteiten.

Persoonlijke situatie
"Hoe deze faciliteiten optimaal benut kunnen worden ligt aan de persoonlijke situatie. De wettelijke regeling over de Oudedagsreserve bijvoorbeeld, biedt ondernemers de mogelijkheid om jaarlijks een bepaald bedrag van de winst opzij te zetten om te sparen voor een pensioen. De Oudedagsreserve is een financieel planningsinstrument en aantrekkelijk om te gebruiken voor een fiscaal aftrekbare lijfrente", aldus Marc Bazelmans. Hij heeft tot taak om klanten van De Hypotheker te begeleiden op het terrein van persoonlijke financiële planning. Via training en opleiding op het hoofdkantoor van De Hypothekers Associatie in Rotterdam, blijft hij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op dit gebied. De financiële coach stelt dat het verstandig is om het nabestaandenpensioen buiten de onderneming te plaatsen. "De toevoeging aan de oudedagsreserve vermindert de belastbare winst uit onderneming. Over dat bedrag hoeft voorlopig geen belasting te worden betaald, maar eens zal dat toch moeten gebeuren zoals bij overlijden of bedrijfsbeëindiging. Om verrassingen te voorkomen is het belangrijk dat bewust met de Oudedagsreserve wordt omgegaan. Grip op je financiële situatie is van groot belang."

Meer informatie
De Hypotheker
Segeerstraat 9
4331 JM Middelburg
Tel: 0800 - 1480
Internet: www.hypotheker.nl


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Het gaat om het verhaal rond een product

...bewaart
Lobster box houdt kreeft schoon, koel en vers

...innoveert
Een samenspel van slim ontwikkelen, optimaal produceren en snel vermarkten

...verwacht
Ondernemer verwacht forse stijging export

...netwerkt
Netwerken met Im- en Exportclub

...organiseert
Netwerken op Goese Haringparty

...belegt
De beleggings- adviseurs

...ontwikkelt
Middelburg, een stad met ambities

...onderneemt
Ondernemen doe je samen met de gemeente!

...realiseert
Hoogwaardige en moderne bedrijvigheid op toplocatie

...herstructureert
Al een halve eeuw goed vertoeven op levendig industrieterrein

...bouwt
Kwaliteit en ambitie ineen

...ontwerpt
Koppelstuk met indrukwekkend lijnenspel

...maakt
Een monument gemaakt door Zeeuwse handen

...presenteert
Meesterlijk cultuuraanbod

...behartigt
Krachtig door eenheid

...ontplooit
Een perfecte locatie om je talenten te ontwikkelen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...viert
Zeeuws-Vlaamse Kiwanisclub behoorlijk actief

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Startersnetwerk krijgt gestalte

...oefent
Nooit meer je flesopener kwijt

...verstoort
NVB:'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'