In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004
File not found.

















Projectontwikkelaar de heer ir. J. Tichelaar:
Hoogwaardige en moderne bedrijvigheid op een toplocatie

Enkele jaren geleden is projectontwikkelaar, bouwer en investeerder J. Tichelaar benaderd door een wereldwijd makelaarskantoor dat er niet in slaagde voor een relatie een bedrijfspand met een marktconforme prijs te vinden.

In Mortiere is ruimte voor hoogwaardige en moderne bedrijvigheid, waarbij de architectuur en uitstraling van de gebouwen een belangrijke rol spelen. Dat was precies wat hij zocht. Om mooie panden aantrekkelijk te houden qua prijs en qua uitstraling is een bedrijfsverzamelgebouw dé oplossing. Inmiddels heeft hij er twee gerealiseerd.

Aanzienlijke besparing
De heer Tichelaar: "Door zelf de bouw te coördineren, bespaar je kosten, waardoor je mooiere gebouwen kunt neerzetten. De panden blijven mijn eigendom, de units zijn te huur. Makelaar Sinke Komejan bemiddelt daarbij. Als je onderdelen verkoopt, verpaupert een pand snel. Geïnteresseerden, zeker tweede bewoners, haken af als gebouwen niet goed zijn onderhouden." Mortiere is zijn eerste Zeeuwse project. Het verbaast hem dat er nog steeds units te huur zijn, temeer er in Zeeland nauwelijks van deze hoogwaardige gebouwen voor "kleine" bedrijven zijn. "Ondernemers zijn afwachtend. De economische situatie speelt daarbij zeker een rol", stelt hij.

Uniek
De gevels van beide gebouwen zijn voorzien van gelijmde keramiektegels, een uniek concept in Nederland. Elk pand heeft zijn eigen kleuren en is dus herkenbaar.

In pand 1, het Gemsgebouw, is inmiddels een zevental bedrijven gevestigd. Een casco unit is nog vrij. In het tweede gebouw komt een meubelmaker/-restaurateur. De overige units zijn nog beschikbaar. Pand 2 is qua opzet economisch en compleet: de units hebben een kantoorruimte, toilet, elektriciteit en verwarming. Binnenmuren kan de huurder plaatsen.

Parkmanagement
In Den Haag heeft de heer Tichelaar ervaring met parkmanagement, het uitbesteden van het beheer van niet-kernactiviteiten zoals terreinonderhoud en beveiliging. "Hier kan dat momenteel slechts worden gerealiseerd als alle bedrijventerreinen het gezamenlijk doen. Het is te kostbaar voor alleen de bedrijven die in Mortiere zijn gevestigd.

Wel worden alle eigenaren van een bedrijfspand automatisch lid van de coöperatie Parkmanagement Mortiere, een soort vereniging van bedrijfseigenaren, die zich onder meer bezighoudt met parkmanagement. Dat is een uitstekende zaak. Een toplocatie kan immers niet zonder parkmanagement", besluit de heer Tichelaar.


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Het gaat om het verhaal rond een product

...bewaart
Lobster box houdt kreeft schoon, koel en vers

...innoveert
Een samenspel van slim ontwikkelen, optimaal produceren en snel vermarkten

...verwacht
Ondernemer verwacht forse stijging export

...netwerkt
Netwerken met Im- en Exportclub

...organiseert
Netwerken op Goese Haringparty

...belegt
De beleggings- adviseurs

...ontwikkelt
Middelburg, een stad met ambities

...onderneemt
Ondernemen doe je samen met de gemeente!

...realiseert
Hoogwaardige en moderne bedrijvigheid op toplocatie

...herstructureert
Al een halve eeuw goed vertoeven op levendig industrieterrein

...bouwt
Kwaliteit en ambitie ineen

...ontwerpt
Koppelstuk met indrukwekkend lijnenspel

...maakt
Een monument gemaakt door Zeeuwse handen

...presenteert
Meesterlijk cultuuraanbod

...behartigt
Krachtig door eenheid

...ontplooit
Een perfecte locatie om je talenten te ontwikkelen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...viert
Zeeuws-Vlaamse Kiwanisclub behoorlijk actief

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Startersnetwerk krijgt gestalte

...oefent
Nooit meer je flesopener kwijt

...verstoort
NVB:'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'