In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004
File not found.

















De heer C. van Belzen:
Al een halve eeuw goed vertoeven op levendig industrieterrein

De industrieterreinen Arnestein 1 en 2 zijn al 40-50 jaar oud en staan bij de gemeente hoog op de lijst voor modernisering. Een werkgroep, bestaande uit onder andere ambtenaren, ondernemers, planologen en milieudeskundigen, heeft eind 2002 de mogelijkheden voor herstructurering op een rij gezet. Namens de Middelburgse Bedrijven Club heeft de heer C. van Belzen, al vele jaren ondernemer op Arnestein 1, zitting in deze werkgroep gehad.

De heer Van Belzen: "Mortiere staat volop in de belangstelling. Maar de gemeente richt haar peilen niet alleen daarop. Ook de bestaande bedrijfsterreinen krijgen aandacht. Arnestein is dringend aan modernisering toe. Op welke wijzen de update kan worden gerealiseerd, is door de werkgroep nauwkeurig onderzocht. Daartoe is eerst een inventarisatie gemaakt van de bestaande situatie, zijn veel ondernemers geïnterviewd en is een workshop met het bedrijfsleven gehouden. Diverse varianten zijn de revue gepasseerd; van herstructurering als duurste tot revitalisering als goedkoopste optie. Aan de hand van het eindrapport heeft de gemeente samen met de provincie een zogenaamde "TIPP"-subsidie aangevraagd. Helaas is die afgewezen. Maar de energie, tijd en geld zijn niet voor niets geweest. Samen met de gemeente bekijken we, op basis van het rapport, welke herprofilering wel kan worden gerealiseerd."

Tweede ontsluiting
Arnestein ligt gunstig, vlakbij de A58. In het goedgekeurde tracé van de N57 zal de tweede ontsluiting van Arnestein 1 worden gerealiseerd en komt er een heldere wegenstructuur met duidelijke entrees. Ondernemers voelen zich veilig op Arnestein. Via de MBC is een bureau ingehuurd dat de terreinen 's nachts collectief beveiligt. "Het is hier rustig en goed vertoeven" aldus de heer Van Belzen. "Ook de contacten met de gemeente zijn goed, zeker wat het vestigingsbeleid betreft. Bij uitbreidingsaanvragen bijvoorbeeld, worden beslissingen snel genomen."

Kade
Arnestein 1 is een gemengd bedrijventerrein, toegankelijk voor een breed spectrum aan industriële bedrijvigheid. Er is nog wat grond beschikbaar voor nieuwbouw, echter niet voor detailhandel "in zuivere vorm". Het terrein is gelegen aan een tak van de Arne, maar een kademuur ontbreekt. Die is wel opgenomen in het herstructureringsplan. Realisatie daarvan is voor een aantal bedrijven een pré.


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Het gaat om het verhaal rond een product

...bewaart
Lobster box houdt kreeft schoon, koel en vers

...innoveert
Een samenspel van slim ontwikkelen, optimaal produceren en snel vermarkten

...verwacht
Ondernemer verwacht forse stijging export

...netwerkt
Netwerken met Im- en Exportclub

...organiseert
Netwerken op Goese Haringparty

...belegt
De beleggings- adviseurs

...ontwikkelt
Middelburg, een stad met ambities

...onderneemt
Ondernemen doe je samen met de gemeente!

...realiseert
Hoogwaardige en moderne bedrijvigheid op toplocatie

...herstructureert
Al een halve eeuw goed vertoeven op levendig industrieterrein

...bouwt
Kwaliteit en ambitie ineen

...ontwerpt
Koppelstuk met indrukwekkend lijnenspel

...maakt
Een monument gemaakt door Zeeuwse handen

...presenteert
Meesterlijk cultuuraanbod

...behartigt
Krachtig door eenheid

...ontplooit
Een perfecte locatie om je talenten te ontwikkelen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...viert
Zeeuws-Vlaamse Kiwanisclub behoorlijk actief

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Startersnetwerk krijgt gestalte

...oefent
Nooit meer je flesopener kwijt

...verstoort
NVB:'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'