In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004
File not found.

















Traditionele festijn op woensdag 2 juni in De Stadsschuur te Goes
Netwerken op Goese Haringparty

De traditionele Haringparty in Restaurant De Stadsschuur te Goes nadert met rasse schreden. Deze grootse netwerkbijeenkomst wordt georganiseerd door ondernemers van zeven Zeeuwse bedrijven die zich verenigd hebben in de Stichting De Beste Maatjes. Deze zakenmensen luiden op ludieke wijze de opening van het nieuwe Haringseizoen in. Het evenement krijgt dit jaar op woensdag 2 juni zijn beslag. De aanvang is 17.00 uur. Een dag eerder vindt de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse nieuwe in Scheveningen plaats.


Ondernemers van de Stichting De Beste Maatjes. Van links naar rechts: Arianne Jansen (ZeelandNet), Cor van de Zandt (Restaurant De Stadsschuur), Marina Leendertse (ZeelandNet), Jaap Littooij (Proverko Ontwikkeling), Rosa Bernard (Reisburo Rosa), Jan Goeree (Frantzen & Van Sisseren Notarissen), Paul Fermont (Makelaardij Faasse & Fermont), Arjan Verschoore.

Doelstelling van de Haringparty is 'business-to business'. Zakelijk Zeeland ontmoet elkaar op de party onder het genot van een haring en een goed glas wijn. De Beste Maatjes stelt per traditie een bedrag beschikbaar voor een goed doel. Dit jaar is de keus gevallen op de Stichting Palazzoli. Minister Karla Peijs van Verkeer & Waterstaat verricht de officiële opening van de Haringparty 2004. Zij zal het eerste maatje beoordelen. De minister zal tevens een cheque overhandigen van 5.000 euro ten bate van de inrichting van het Palazzoli Huis in Goes. Een Palazzoli Huis is een steunpunt voor mensen met kanker en hun naasten. Zo worden nabestaanden van kankerpatiënten in Zeeland psychosociale steun geboden.

Prille begin
De Stadsschuur van Cor van de Zandt is vanaf het prille begin thuishaven van de grootste Haringparty van Nederland. Cor is samen met Rosa Bernard van Reisburo Rosa organisator van het eerste uur van de Haringparty. We schrijven 1988 toen beide Goese ondernemers de tijd rijp achtten voor een nieuw initiatief.

"Op een gegeven moment weet je als ondernemer hoe je klantenkring is samengesteld. Als eigenaars van een restaurant en een reisbureau hebben we er over nagedacht hoe we de aandacht op deze doelgroep konden vestigen. Inmiddels zijn er twee grootse evenementen waarbij we onze klantenkring kunnen bereiken: de Haringparty en de Contacta. We zijn begonnen met 200 uitnodigingen voor de Haringparty, terwijl het evenement inmiddels is uitgegroeid tot een spektakel voor tussen de 1200 en 1400 bezoekers. Eigenlijk vinden we 1200 aanwezigen genoeg, anders wordt het te druk. Naarmate het evenement groeide zijn er meer sponsors bijgekomen om het draagvlak te behappen", aldus Cor van de Zandt. Inmiddels wordt de Haringparty gesponsord door Foto Verschoore, Makelaardij Faasse & Fermont, ZeelandNet, Frantzen & van Sisseren Notarissen, Proverko Ontwikkeling, Toerkoop Reisburo Rosa en Restaurant De Stadsschuur. "Via de site www.haringparty.nl die steeds door ZeelandNet wordt geactualiseerd, regelen we de kaartverkoop. Een schitterend systeem dat kostenbesparend werkt, terwijl we bovendien de mensen veel sneller kunnen bereiken. Een gewoon adressenbestand is door verhuizingen snel achterhaald, maar een e-mailadressenbestand niet."



Vierde Dinsdag van September
Van de Zandt legt uit dat de Stichting De Beste Maatjes naast de Haringparty een nieuw evenement in petto heeft. Een netwerkbijeenkomst die de naam Vierde Dinsdag van September krijgt. Dit nieuwe business to business evenement zal ieder jaar plaatsvinden op de vierde dinsdag van september. Een week nadat hare majesteit de Troonrede uitspreekt en het kabinet Miljoenennota en begroting presenteert. "Het 'koffertje van Zalm' wordt op de derde dinsdag van september besproken. Momenteel zijn we bezig om minister Zalm op de Vierde Dinsdag van September naar Goes te krijgen. Dan slaan we meteen de spijker op z'n kop." Tijdens de Haringparty anno 2004 zal het ongetwijfeld weer een drukte van belang worden op de fraaie binnenplaats bij De Stadsschuur. Een locatie die een en al cultuur uitademt.

Meer informatie
Internet: www.haringparty.nl


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Het gaat om het verhaal rond een product

...bewaart
Lobster box houdt kreeft schoon, koel en vers

...innoveert
Een samenspel van slim ontwikkelen, optimaal produceren en snel vermarkten

...verwacht
Ondernemer verwacht forse stijging export

...netwerkt
Netwerken met Im- en Exportclub

...organiseert
Netwerken op Goese Haringparty

...belegt
De beleggings- adviseurs

...ontwikkelt
Middelburg, een stad met ambities

...onderneemt
Ondernemen doe je samen met de gemeente!

...realiseert
Hoogwaardige en moderne bedrijvigheid op toplocatie

...herstructureert
Al een halve eeuw goed vertoeven op levendig industrieterrein

...bouwt
Kwaliteit en ambitie ineen

...ontwerpt
Koppelstuk met indrukwekkend lijnenspel

...maakt
Een monument gemaakt door Zeeuwse handen

...presenteert
Meesterlijk cultuuraanbod

...behartigt
Krachtig door eenheid

...ontplooit
Een perfecte locatie om je talenten te ontwikkelen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...viert
Zeeuws-Vlaamse Kiwanisclub behoorlijk actief

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Startersnetwerk krijgt gestalte

...oefent
Nooit meer je flesopener kwijt

...verstoort
NVB:'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'