In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004
File not found.

















De heer S. van Rijswijk:
Een monument gemaakt door Zeeuwse handen

Wat in 1954 begonnen is met de tentoonstelling "Nieuw Walcheren" van door Zeeuwse amateurs gemaakte miniaturen van Walcherse dorpen, waarmee zij toonden hoe mooi het eiland na de Tweede Wereldoorlog weer was opgebouwd, is 50 jaar later uitgegroeid tot een van Zeeland's topattracties: Miniatuur Walcheren.

Jubileum
Het jubileum van Miniatuur Walcheren wordt met allerlei festiviteiten gevierd rondom een overzichtstentoonstelling in een authentieke Walcherse boerenschuur: het kloppend hart. Daar zullen de geschiedenis en de ontwikkeling van het park in de afgelopen vijftig jaar in beeld worden gebracht. De heer Van Rijswijk: "Op onze oproep voor foto's met bezoekers bij de miniaturen hebben wij in twee weken tijd ruim 800 exemplaren ontvangen. Daarvan kunnen wij een permanente tentoonstelling samenstellen, bedoeld voor jong en oud, voor nieuwkomers en terugkomers. De tentoonstelling bestaat uit panelen met daarop prints van beeldmateriaal, teksten en illustraties en aan de onderkant een kinderlijn in de vorm van een strip met wetenswaardigheden over Walcheren. Tevens worden er oude filmbeelden vertoond en komt er een werkplaats, waarin een demonstratie modelbouwen plaatsvindt en waar kinderen zelf ook iets mogen bouwen. Op 24 juni wordt de tentoonstelling geopend.

Walcheren onder Water
Ter herinnering aan de grootste watersnoodramp die Walcheren in 1944 heeft getroffen en ter gelegenheid van het 50-jarig jubileum van Miniatuur Walcheren, wordt in 2004 een tiental dagtochten georganiseerd naar plaatsen waar de "littekens" nog te zien zijn. De excursies beginnen en eindigen in Miniatuur Walcheren.

Vier generaties
Toen de heren Van Rijswijk en Angelini Miniatuur Walcheren vijf jaar geleden kochten, was het park verpauperd en onaantrekkelijk voor kinderen. Een grondige renovatie, nieuwe modellen en attracties en een gewijzigde infrastructuur, hebben het geschikt gemaakt voor de doelgroepen: gezinnen met kinderen en 50+ers. Kortom, voor de vier generaties die ooit op Miniatuur Walcheren zijn geweest.

Een speciale plek voor een bijzondere gelegenheid
Na sluitingstijd kan het park worden afgehuurd door bedrijven en particulieren. Elke gewenste vorm van catering is daarbij mogelijk.

Toeristisch Overleg Middelburg (TOM)
Op initiatief van de gemeente is TOM opgericht, een succesvol samenwerkingsverband van horecaondernemers, winkeliers, directies van attracties en de gemeente Middelburg. De heer Van Rijswijk: "In ons tweemaandelijks overleg bespreken wij onderwerpen, die ons allen aangaan, zoals gezamenlijke promotie van de stad, combitickets voor diverse attracties en reclameaanvragen die de gemeente heeft ontvangen. Ook worden nieuwe ideeën ontwikkeld."

Informatie
Miniatuur Walcheren
Koepoortlaan 1
4331 RX Middelburg
Tel: 0118 - 612525
Fax: 0118 - 639786
Internet: www.miniatuurwalcheren.nl
E-mail: info@miniatuurwalcheren.nl


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Het gaat om het verhaal rond een product

...bewaart
Lobster box houdt kreeft schoon, koel en vers

...innoveert
Een samenspel van slim ontwikkelen, optimaal produceren en snel vermarkten

...verwacht
Ondernemer verwacht forse stijging export

...netwerkt
Netwerken met Im- en Exportclub

...organiseert
Netwerken op Goese Haringparty

...belegt
De beleggings- adviseurs

...ontwikkelt
Middelburg, een stad met ambities

...onderneemt
Ondernemen doe je samen met de gemeente!

...realiseert
Hoogwaardige en moderne bedrijvigheid op toplocatie

...herstructureert
Al een halve eeuw goed vertoeven op levendig industrieterrein

...bouwt
Kwaliteit en ambitie ineen

...ontwerpt
Koppelstuk met indrukwekkend lijnenspel

...maakt
Een monument gemaakt door Zeeuwse handen

...presenteert
Meesterlijk cultuuraanbod

...behartigt
Krachtig door eenheid

...ontplooit
Een perfecte locatie om je talenten te ontwikkelen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...viert
Zeeuws-Vlaamse Kiwanisclub behoorlijk actief

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Startersnetwerk krijgt gestalte

...oefent
Nooit meer je flesopener kwijt

...verstoort
NVB:'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'