In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004
File not found.

















De heer R. Jacobse:
Krachtig door eenheid

Ondernemers Vereniging Arnemuiden (OVA) behartigt al een halve eeuw de belangen van handeldrijvende, ambachtelijke, industriële en dienstverlenende ondernemers in de meest uitgebreide zin, zowel op economisch als vaktechnisch en sociaal terrein.

Bijna alle ondernemers zijn lid, een score waar menige vereniging jaloers op zal zijn.

Bedrijvigheid
Oorspronkelijk heette de ondernemersvereniging "Door Eenheid Kracht" (DEK). De leden waren voornamelijk winkeliers. In 2003 is de naam gewijzigd in Ondernemers Vereniging Arnemuiden. 44 ondernemers uit de meest uiteenlopende branches zijn lid: de niet-leden zijn op één hand te tellen. Het bestuur bestaat uit 7 personen, waarvan een aantal in februari is benoemd. Vier tot zes keer per jaar komen zij bij elkaar. Voorzitter de heer R. Jacobse: "Een van onze doelstellingen is het bevorderen van het ondernemersklimaat in Arnemuiden. Daarvoor zullen wij nog heel wat werk moeten verzetten. Sinds de gemeentelijke herindeling in 1997 maakt Arnemuiden deel uit van Middelburg, wat betekent dat alle beslissingen in het hoofdstedelijke stadskantoor worden genomen. Voor een stadje tussen Middelburg en Goes lokken die steden niet alleen, maar stimuleren ondernemers ook zich daar te vestigen, terwijl Arnemuiden hun heel wat te bieden heeft. Neem nou de ligging, direct aan de A58, een NS-station in het centrum, vliegveld Midden-Zeeland op slechts enkele autominuten verwijderd én we hebben een (jacht)haven, een betere ontsluiting is nauwelijks denkbaar. Gelukkig hebben de burgemeester en de Kamer van Koophandel een luisterend oor voor onze knelpunten en wensen, wat zich uit in een regelmatig bestuurlijk overleg."

Gevarieerd winkelaanbod
Hoewel Arnemuiden beschikt over een gevarieerd winkelaanbod, zou de ondernemersvereniging toch graag wat meer bedrijvigheid willen zien. Daarbij denkt zij aan zelfstandige ondernemers die zich met hun concept onderscheiden van de massa en daardoor publiek trekken. Om in kaart te kunnen brengen aan welke bedrijven de inwoners behoefte hebben, heeft de OVA een enquΔte onder hen verspreid.

Veel winkels zijn gevestigd in de nabijheid van de supermarkt, die echter uit haar behuizing is gegroeid. Er zijn plannen om een grotere te bouwen op een andere locatie, maar ook het huidige pand biedt mogelijkheden tot uitbreiding. Daardoor kan een winkelcentrum in de kern worden gerealiseerd. Voor dat laatste maakt de OVA zich sterk: veel winkeliers profiteren van de zuigkracht van de supermarkt. Bovendien hoeven bezoekers nu maar één keer te parkeren om al hun boodschappen te kunnen doen in plaats van twee keer als de winkels verspreid zouden liggen.

Bedrijventerrein
De heer Jacobse: "Binnen onze kern is er grote behoefte aan een bedrijventerrein. De afgelopen jaren zijn wij herhaaldelijk benaderd door ondernemers die zich hier willen vestigen, maar wij hebben er helaas geen ruimte voor. Het terrein van de voormalige mosselfabriek aan de Keetweg zou daarvoor zeer geschikt zijn. Onze wens om daar een bedrijventerrein te mogen realiseren, hebben wij neergelegd bij de gemeente."

Woningbouw
De laatste jaren is Arnemuiden fors gegroeid, maar nog niet voldoende. "Bekend is dat steeds meer mensen zich hier willen vestigen", vervolgt de voorzitter. "Om een bloeiende Arnemuidse economie te kunnen hebben, zou het inwoneraantal geleidelijk aan moet groeien tot zo'n 10.000 inwoners, bijna een verdubbeling van het huidige. Er is behoefte aan sociale woningbouw en aan appartementen. Daarvoor is ruimte aanwezig, maar deze wens staat helaas niet bovenaan de prioriteitenlijst van de gemeente."

Toerisme
De ondernemersvereniging wil ook het toerisme bevorderen en dan wel zo dat toeristen stoppen in Arnemuiden in plaats van er doorheen te rijden. Daarin kan de komst van de werf van de Stichting Behoud Hoogaars verandering brengen. Maar er is ook behoefte aan een restaurant en een vaste viswinkel. Arnemuiden staat immers al eeuwen op de kaart als vissersstad, ook al ligt de vloot al jaren in Vlissingen en in Colijnsplaat.

Communicatie
De OVA brengt viermaal per jaar een nieuwsbrief uit, die wordt verspreid in Arnemuiden, Lewedorp, Nieuwdorp en Kleverskerke. Daarnaast beschikt zij sinds 2003 over een drukbezochte website. "Om het wijgevoel in Arnemuiden te behouden en te verstevigen, zal de ondernemersvereniging naast de aloude stempelactie, de middenstand op andere manieren gaan promoten. De Cadeaubonnen Arnemuiden zijn daarvan een eerste voorbeeld", besluit de heer Jacobse.

Informatie
Ondernemers Vereniging Arnemuiden
p/a Nieuwstraat 22
4341 AS Arnemuiden
Tel: 0118 - 604736
Fax: 0118 - 604627
Internet: www.arnemuiden.org
E-mail: info@arnemuiden.org


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Het gaat om het verhaal rond een product

...bewaart
Lobster box houdt kreeft schoon, koel en vers

...innoveert
Een samenspel van slim ontwikkelen, optimaal produceren en snel vermarkten

...verwacht
Ondernemer verwacht forse stijging export

...netwerkt
Netwerken met Im- en Exportclub

...organiseert
Netwerken op Goese Haringparty

...belegt
De beleggings- adviseurs

...ontwikkelt
Middelburg, een stad met ambities

...onderneemt
Ondernemen doe je samen met de gemeente!

...realiseert
Hoogwaardige en moderne bedrijvigheid op toplocatie

...herstructureert
Al een halve eeuw goed vertoeven op levendig industrieterrein

...bouwt
Kwaliteit en ambitie ineen

...ontwerpt
Koppelstuk met indrukwekkend lijnenspel

...maakt
Een monument gemaakt door Zeeuwse handen

...presenteert
Meesterlijk cultuuraanbod

...behartigt
Krachtig door eenheid

...ontplooit
Een perfecte locatie om je talenten te ontwikkelen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...viert
Zeeuws-Vlaamse Kiwanisclub behoorlijk actief

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Startersnetwerk krijgt gestalte

...oefent
Nooit meer je flesopener kwijt

...verstoort
NVB:'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'