In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004
File not found.

















Ondernemen doe je samen met de gemeente!

Unaniem zijn de voorzitters van de drie Middelburgse ondernemersverenigingen van mening dat het prettig ondernemen is in de Zeeuwse hoofdstad. Waarom? Dat is volgens de heren G.W. Eijssens van de Middelburgse Bedrijven Club (MBC), H. Boers van de Vereniging Ondernemers Middelburg (VOM) en S. Buisman van het Ondernemers Collectief Middelburg (OCM) gelegen in de goede verstandhouding tussen gemeente en bedrijfsleven. "De gemeente hecht grote waarde aan het bedrijfsleven".


"Het merendeel van de in totaal 185 MBC-leden is gevestigd op de bedrijventerreinen Arnestein 1, Arnestein 2, Mortiere en Ramsburg", aldus Eijssens. De MBC behartigt de belangen van de leden in de richting van gemeente en provincie. Onlangs is in samenspraak met de gemeente een revitalisatieplan voor een gedeelte van bedrijventerrein Arnestein opgesteld. Momenteel wordt bekeken hoe en in welke fasen het terrein kan worden gerevitaliseerd. Om de kwaliteit op de bedrijventerreinen te waarborgen, zet de MBC zich samen met de gemeente in voor parkmanagement. Op de bestaande bedrijventerreinen vindt reeds collectieve beveiliging plaats. "Bekeken wordt of we kunnen groeien naar een vorm van parkmanagement waar gezamenlijke bewegwijzering, groenbeheer en afvalinzameling deel uitmaken", aldus Eijssens. Op bedrijvenpark Mortiere, dat momenteel nog volop in ontwikkeling is, is een cošperatie parkmanagement opgericht. Bedrijven die zich op bedrijvenpark Mortiere vestigen, worden hiervan automatisch lid.

Het ledenbestand van de VOM, 175 in totaal, bestaat voornamelijk uit detaillisten aangevuld met horecaondernemers en grootwinkelbedrijven. De VOM maakt zich sterk voor een mooie en veilige binnenstad, waar het aangenaam is om te verblijven. De afgelopen tijd heeft de VOM zich samen met de gemeente ingezet voor de herinrichting van het kernwinkelgebied. In 2003 is een en ander, naar tevredenheid van de ondernemers, afgrond. "Het is nu nog prettiger winkelen en ondernemen in de Middelburgse binnenstad", aldus Boers.

OCM, ontstaan uit het voormalige MKB-Middelburg, is met 70 leden de kleinste van de drie ondernemersverenigingen. "Nagenoeg alle branches zijn vertegenwoordigd", geeft Buisman aan. De leden zijn zowel gevestigd op de industrieterreinen als in de binnenstad. OCM maakt deel uit van MKB-Nederland en is bestuurslid van MKB-Zeeland. Het streven van OCM is onder andere gericht op ondernemersvriendelijke regelgeving, subsidies en belastingen.

Ontwikkelingen
Eijssens, Boers en Buisman onderstrepen dat Middelburg volop in ontwikkeling is. Er worden nieuwe vestigingslocaties voor bedrijven ontwikkeld, zoals het Stationsgebied, Veldzigt en Mortiere. Naast een bedrijven- en woonpark wordt er in Mortiere tevens een woonboulevard, een golfbaan en een leisure park gecreëerd. De ondernemersverenigingen zijn van mening dat het ZEP-Leisure Park (Zeeuws Evenementen Park) met bijbehorende detailhandel een aanvulling moet zijn op het aanbod in de binnenstad. De ondernemersverengingen worden dan ook nauw betrokken bij de realisatie. Een mogelijk voetbalmuseum in Mortiere juichen de heren toe. "Dit zou een perfecte aanvulling op de bestaande musea in de regio zijn", aldus de voorzitters. Ook de komst van de Universiteit, de Roosevelt Academy zien zij als een verrijking voor Middelburg.

Bereikbaarheid
De drie ondernemersverenigingen hechten veel waarde aan de bereikbaarheid van Middelburg. "Met name de aanleg van de N57 is van wezenlijk belang voor Middelburg", aldus Eijssens, Boers en Buisman. Het verkeer tussen de Dammenroute, die Middelburg rechtstreeks met de Rijnmond verbindt, en de A58 hoeft dan immers niet langer via het centrum van Middelburg afgewikkeld te worden. Ook een tweede ontsluiting van bedrijventerrein Arnestein, het creëren van meer auto- en fietsparkeerplaatsen nabij het winkelcentrum, en het creëren van een parkeerplaats voor (grote) voertuigen op bedrijventerrein Arnestein staan hoog op het verlanglijstje van de ondernemersverenigingen.

Communicatie
"De ondernemersverenigingen communiceren op diverse wijzen met hun leden, met elkaar en met de gemeente. Met veel enthousiasme werken we samen met de gemeente aan de toekomst van Middelburg!", besluiten Eijssens, Boers en Buisman.


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Het gaat om het verhaal rond een product

...bewaart
Lobster box houdt kreeft schoon, koel en vers

...innoveert
Een samenspel van slim ontwikkelen, optimaal produceren en snel vermarkten

...verwacht
Ondernemer verwacht forse stijging export

...netwerkt
Netwerken met Im- en Exportclub

...organiseert
Netwerken op Goese Haringparty

...belegt
De beleggings- adviseurs

...ontwikkelt
Middelburg, een stad met ambities

...onderneemt
Ondernemen doe je samen met de gemeente!

...realiseert
Hoogwaardige en moderne bedrijvigheid op toplocatie

...herstructureert
Al een halve eeuw goed vertoeven op levendig industrieterrein

...bouwt
Kwaliteit en ambitie ineen

...ontwerpt
Koppelstuk met indrukwekkend lijnenspel

...maakt
Een monument gemaakt door Zeeuwse handen

...presenteert
Meesterlijk cultuuraanbod

...behartigt
Krachtig door eenheid

...ontplooit
Een perfecte locatie om je talenten te ontwikkelen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...viert
Zeeuws-Vlaamse Kiwanisclub behoorlijk actief

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Startersnetwerk krijgt gestalte

...oefent
Nooit meer je flesopener kwijt

...verstoort
NVB:'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'