In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004
File not found.


















Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Weststrate
Pulse Audio & Video
KAO
L. Timmermann & zn. BV
De Hypotheker
PriceWaterHouseCoopers
Rabobank
Timmerman BV
Timmerman BV is een begrip

L. Timmerman & Zn. BV is al 85 jaar een begrip in Middelburg en ver daarbuiten. In de loop der jaren is Timmerman uitgegroeid tot een internationaal opererend bedrijf dat ook de lokale markt uitstekend weet te bedienen. Er werken ondertussen 35 hoofdzakelijk technisch gekwalificeerde mensen.


Marc Timmerman: "Het leuke is de synergie in ons bedrijf."

Vanaf 1 januari dit jaar is het bedrijf de Zeeuwse dealer van het hele gamma Komatsu grondverzetmaterieel: graafmachines op rupsen en banden, wielladers, graaflaadcombinaties, verrijkers, enzovoorts.

Marc Timmerman legt uit dat de vele activiteiten van het bedrijf in 3 takken zijn onder te verdelen. "We zijn handel- en reparatiebedrijf voor grondverzetmachines en andere machines zoals hijskranen en generatorsets. In deze afdeling verrichten we ook aanpassingen aan machines oals bijvoorbeeld het ontwerpen, fabriceren en opbouwen van hydraulisch verstelbare cabines en super long fronts.

Hierbij hoort eveneens het maken van specials zoals het plaatsen van overslagmachines op een schip of een truck en het uitvoeren van keuringen. Daarnaast voorziet onze marine afdeling in reparaties aan schepen en pontons, industriële reparaties en constructiewerken. Verder hebben we een verspanende afdeling met onder andere draai- en freesbanken, een grote boormachine en een carrouselbank. Elke tak van het bedrijf heeft een eigen klantenkring, maar het gebeurd regelmatig dat er een machine gerepareerd moet worden waarbij bijvoorbeeld het plaatwerk in onze constructiewerkplaats wordt gedaan en het reviseren van de pompen en motoren in onze andere werkplaats. Vaak is hierbij ook draai- en freeswerk nodig."

Juist de synergie die het bedrijf op deze manier kan bieden zorgt voor de toegevoegde waarde in de markt. Deze synergie is er ook bij scheepsreparaties. "Voor scheeps- of industriële reparaties is er naast las- en constructiewerk ook expertise van monteurs nodig. Dit is allemaal binnen ons bedrijf aanwezig. De synergie die wij onze klanten kunnen bieden is een van de dingen die mij erg aanspreken", aldus de 33-jarige Marc Timmerman.

Marc Timmerman, die sinds 1 januari bij L. Timmerman & Zn. BV werkt, zal binnen afzienbare tijd het bedrijf van zijn vader John overnemen. Na de HTS werktuigbouwkunde studeerde hij bedrijfskunde, werkte bij een leasemaatschappij en heeft hij een internationale marketingafdeling opgezet bij een fabrikant van grondverzetmachines. Deze kennis komt hem prima van pas in de leiding van het familiebedrijf.

L. Timmerman & Zn. BV verricht veel werkzaamheden voor onder andere overheden, industrieën, rederijen en overslag- en grondverzetbedrijven. "Doordat onze werkzaamheden en onze mensen zo divers zijn, kunnen we projecten compleet aanpakken en dit is voor onze klanten vaak een groot voordeel", aldus Marc Timmerman.

Meer informatie
Timmerman BV
Siloweg 1
4338 PB Middelburg
Tel: 0118 - 611351
Fax: 0118 - 613309
Internet: www.ltimmerman.nl


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Het gaat om het verhaal rond een product

...bewaart
Lobster box houdt kreeft schoon, koel en vers

...innoveert
Een samenspel van slim ontwikkelen, optimaal produceren en snel vermarkten

...verwacht
Ondernemer verwacht forse stijging export

...netwerkt
Netwerken met Im- en Exportclub

...organiseert
Netwerken op Goese Haringparty

...belegt
De beleggings- adviseurs

...ontwikkelt
Middelburg, een stad met ambities

...onderneemt
Ondernemen doe je samen met de gemeente!

...realiseert
Hoogwaardige en moderne bedrijvigheid op toplocatie

...herstructureert
Al een halve eeuw goed vertoeven op levendig industrieterrein

...bouwt
Kwaliteit en ambitie ineen

...ontwerpt
Koppelstuk met indrukwekkend lijnenspel

...maakt
Een monument gemaakt door Zeeuwse handen

...presenteert
Meesterlijk cultuuraanbod

...behartigt
Krachtig door eenheid

...ontplooit
Een perfecte locatie om je talenten te ontwikkelen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...viert
Zeeuws-Vlaamse Kiwanisclub behoorlijk actief

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Startersnetwerk krijgt gestalte

...oefent
Nooit meer je flesopener kwijt

...verstoort
NVB:'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'