In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004
File not found.


















Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Weststrate
Pulse Audio & Video
KAO
L. Timmermann & zn. BV
De Hypotheker
PriceWaterHouseCoopers
Rabobank
Pulse Audio & Video
Spraakverstaanbaarheid bij Pulse Audio & Video

Pulse Audio & Video aan de Dam 21 te Middelburg, voorziet in geavanceerde ontruimingsinstallaties. De laatste jaren is er veel te doen over brandveiligheid. Gebouwen moeten voldoen aan steeds strengere eisen van de brandweer.


Henk Meerman: "Wij anticiperen op de strengere eisen."

Eén van die eisen is de aanwezigheid van een ontruimingsinstallatie waarmee in geval van een calamiteit het gebouw met behulp van gesproken woord snel en ordelijk ontruimd kan worden. Dergelijke ontruimingsinstallaties worden vooral gebruikt in gebouwen waar veel mensen samenkomen. Bijvoorbeeld in zwembaden, kantoren, winkelcentra, pretparken, sportcentra, luchthavens, treinstations en musea. Tot nu toe werden dergelijke gebouwen en omgevingen vaak ontruimd met behulp van sirenes. Een sirene blijkt echter vaak onvoldoende te werken. "Vroeger keken mensen nog wel op van een sirene, nu niet meer. Wij leveren installaties die van dermate goede kwaliteit zijn dat het gesproken woord ook bij calamiteiten volgens de eisen is te verstaan", aldus Henk Meerman van Pulse Audio & Video. Het Middelburgse bedrijf levert professionele audioapparatuur aan onder andere cafés, dancings, openbare gebouwen, kerken en overal waar geluidsversterking noodzakelijk is.

Onvoorspelbaar
Hij legt uit dat calamiteiten onvoorspelbaar zijn. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat vluchtroute A plots is afgesloten en dat vluchtroute B gekozen moet worden. Of dat slechts een gedeelte van het gebouw ontruimd hoeft te worden. Alleen met goed verstaanbare instructies, van tevoren opgenomen, kan een gebouw veilig ontruimd worden. "Het is nog niet overal een verplichting, maar wel een aanbeveling van de brandweer. Wij anticiperen op de strengere wettelijke eisen." De nieuwe NEN2575 norm beschrijft de regels waaraan eerdergenoemde ontruimingsinstallatie moet voldoen. In deze norm wordt duidelijk beschreven dat het ontruimingssysteem een bepaalde graad van bedrijfszekerheid en spraakverstaanbaarheid moet hebben. De NEN norm schrijft ook lijnbewaking voor waarbij de componenten van de geluidsinstallatie continu gecontroleerd worden. Spraakverstaanbaarheid is net als snelheid en gewicht een grootheid welke gemeten kan worden. Bose heeft in samenwerking met TNO Delft een spraakverstaanbaarheidsmeter ontwikkeld die het mogelijk maakt om in zeer korte tijd de spraakverstaanbaarheid objectief te meten. Pulse Audio & Video beschikt in het monumentale pand op de Middelburgse Dam over een fraaie demoruimte. "Zo kan van tevoren bepaald worden hoe bepaalde combinaties gaan klinken. Wij kunnen de klant een passend advies geven. We leveren puur maatwerk", legt Henk Meerman uit.

Meer informatie
Pulse Audio & Video
Dam 21
4331 GE Middelburg
Tel: 0118 - 611455
Fax: 0118 - 623119
Internet: www.pulseaudiovideo.nl


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Het gaat om het verhaal rond een product

...bewaart
Lobster box houdt kreeft schoon, koel en vers

...innoveert
Een samenspel van slim ontwikkelen, optimaal produceren en snel vermarkten

...verwacht
Ondernemer verwacht forse stijging export

...netwerkt
Netwerken met Im- en Exportclub

...organiseert
Netwerken op Goese Haringparty

...belegt
De beleggings- adviseurs

...ontwikkelt
Middelburg, een stad met ambities

...onderneemt
Ondernemen doe je samen met de gemeente!

...realiseert
Hoogwaardige en moderne bedrijvigheid op toplocatie

...herstructureert
Al een halve eeuw goed vertoeven op levendig industrieterrein

...bouwt
Kwaliteit en ambitie ineen

...ontwerpt
Koppelstuk met indrukwekkend lijnenspel

...maakt
Een monument gemaakt door Zeeuwse handen

...presenteert
Meesterlijk cultuuraanbod

...behartigt
Krachtig door eenheid

...ontplooit
Een perfecte locatie om je talenten te ontwikkelen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...viert
Zeeuws-Vlaamse Kiwanisclub behoorlijk actief

...spreekt
In 't kort

...bezoekt
Startersnetwerk krijgt gestalte

...oefent
Nooit meer je flesopener kwijt

...verstoort
NVB:'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'