In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2005
File not found.

















Noord-Brabant wil kwart verouderde bedrijventerreinen opknappen

De Provincie Noord-Brabant wil 5.500 hectare verouderd bedrijventerrein opknappen en wil dertig miljoen euro investeren. Om deze opknapbeurt van de grond te krijgen, wordt mogelijk een Brabantse Herstructureringsmaatschappij voor Bedrijventerreinen opgericht. Op dit moment is circa 5.500 hectare van de in totaal 16.500 hectare bedrijventerrein in Noord-Brabant verouderd. De oprichting van een herstructureringsmaatschappij moet ertoe leiden dat in de periode tot 2015 1.295 hectare bedrijventerrein opnieuw worden ingericht.

De Brabantse Ontwikkelings-maatschappij (BOM) heeft een ondernemingsplan opgesteld. Hierin zijn voor de herstructureringsmaatschappij twee onderdelen voorzien: een kennis en expertise unit en een participatiefonds. Voor de kennis- en expertise unit trekt de Provincie jaarlijks een bijdrage van 600.000 euro uit. Het participatiefonds gaat uit van 34,5 miljoen euro (4,5 miljoen euro van de BOM en dertig miljoen euro van de Provincie).

Topper
Het provinciebestuur wil een koppeling leggen met een nieuwe subsidieregeling voor bedrijventerreinen van het ministerie van Economische Zaken, de zogenoemde Topper. Die regeling is specifiek gericht op acht gemeenten in Brabant. De Provincie wil daarover met Breda, Etten-Leur, Roosendaal, Helmond, Den Bosch, Eindhoven, Tilburg en Waalwijk een convenant sluiten om de samenwerking vorm te geven.

Kwart
De kennis en expertise unit van de BOM maakt het mogelijk dat tot 2015 naar verwachting 37 herstructureringsplannen worden opgesteld. Het participatiefonds zal financieel in enkele projecten meedoen om de plannen ook daadwerkelijk te kunnen uitvoeren. De in totaal 1.295 hectare bedrijventerrein die hiermee opgeknapt worden, is een kwart van alle verouderde terreinen in Brabant.

Ruimte
De herstructureringsmaatschappij past in het beleid van de Provincie om de beschikbare ruimte in Brabant zorgvuldig te gebruiken. Volgens ramingen heeft Brabant in 2020 nog zo'n zevenduizend hectare nieuw aan te leggen bedrijventerrein nodig. Door verouderde terreinen te herstructureren kan naar schatting zo'n vijf procent, is 'min tien procent' ruimtewinst worden bereikt (275-550 hectare).


...bevordert
Samen Handen Ineen bevordert doorstroming naar de werkvloer

...start
'Iemand van buitenaf zorgt voor een frisse kijk op het bedrijf'

...vernieuwt
Met Syntens innoverend bezig zijn

...innoveert
ZIE 2005: nieuwe ronden, nieuwe kansen

...onderneemt
Ondernemen met uitkering in trek

...organiseert
Bijeenkomst 'Starten met een uitkering'

...ontwikkelt
Banner voor bedrijven

...promoot
Bedrijvendynamiek door promoten zelfstandig ondernemerschap

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...verplicht
Hard werken is hier een morele verplichting

...werkt
Wij werken aan werk

...leeft
Economie is een deel van het leven

...biedt
Gemeente en ondernemers moeten gezamenlijk optrekken

...groeit
Professioneel oog voor historie én toekomst

...woont
Op weg naar een duurzame toekomst

...beschermt
MKB, bescherm en beheer uw merk!

...rijdt
Zakelijk onderweg

...kiest
Jong Management Midden-Zeeland kiest voor mix van nut en fun

...bouwt
'Bouwen aan Zeeland' op Contacta 2005

...wisselt
Bestuurswisseling ondernemende vrouwen La Donna e Mobile

...huisvest
Zowel aanbod als opname stijgt

...rapporteert
Breda: te weinig grote metrages in aanbod

...investeert
Noord-Brabant wil kwart verouderde bedrijventerreinen opknappen