In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2005
File not found.

















Wethouder A. (Ton) Croné
Economie is een deel van het leven

Elke bestuurlijke portefeuille heeft raakvlakken met het Economisch Meerjarenplan van de gemeente. Wethouder Croné typeert economie dan ook als een deel van het leven.

Wethouder A. Croné.

Eén aanspreekpunt
Speciaal voor de contacten met het bedrijfsleven heeft Schouwen-Duiveland een bedrijfscontactfunctionaris aangesteld in de persoon van Huig Bode. Hij is hét aanspreekpunt voor ondernemend Schouwen-Duiveland: hun economische gids door de gemeentelijke organisatie. Steeds meer ondernemers en ondernemersverenigingen, maar ook ambtenaren en bestuurders weten hem te vinden. De wethouder hoopt dat deze functie snel moet worden uitgebreid, dan gaat het immers economisch goed met de gemeente. Hijzelf voert regelmatig overleg met Huig Bode en tweemaal per jaar spreken zij met alle ondernemersverenigingen in de gemeente Schouwen-Duiveland.

Als vragen van ondernemers niet binnen 14 dagen kunnen worden beantwoord, ontvangt de ondernemer bericht, omkleed met de reden daarvan. Hij weet dan ook, wanneer hij het antwoord wel kan verwachten.

Verder bezoeken de wethouder en Huig Bode regelmatig ondernemersbijeenkomsten binnen de gehele gemeente.

Visitekaartje
"Bedrijven- en industrieterreinen zijn ook een middel om werkgelegenheid te creëren", aldus wethouder Croné. "Ondernemers hebben elkaar nodig en kunnen gemakkelijk van elkanders diensten gebruik maken. Hoe beperkt de terreinen in de meeste kernen ook zijn, er is altijd sprake van een gezamenlijk belang. In Zierikzee wordt aan de N256 een prachtig Business Park gerealiseerd. Het is de eerste indruk van Zierikzee aan de route naar Goes en de Westerscheldetunnel. Daar komt ook de nieuwe ontsluitingsweg van het naastgelegen bedrijventerrein De Zuidhoek.

Het nieuwe visitekaartje van Zierikzee wordt in drie fasen gebouwd. Daarbij zal elke fase eerst volledig zijn afgerond eer met de volgende fase wordt begonnen. De nieuwe fase mag geen hinder veroorzaken aan de afgeronde fase(n) van het Business Park. Om het parkmanagement in het Business Park goed te regelen, is het lidmaatschap van de beheerorganisatie bij bedrijfsvestiging verplicht. Waarschijnlijk wordt een coöperatie van bedrijven opgericht die verantwoordelijk wordt voor de uitvoering van het beheer.

Ook het industrieterrein in Bruinisse wordt opgeknapt en verder uitgebreid. Door middel van een buffer van sportvelden blijft het afgescheiden van de bestaande woningbouw. In Renesse is zojuist een nieuw bedrijventerrein gerealiseerd. Daar is ook de gemeentewerkplaats gevestigd, plus een aantal bedrijven die voorheen in de kernen gevestigd waren. De daar vrijgekomen panden worden afgebroken of krijgen een andere bestemming.

De bedrijventerreinen in Scharendijke en Brouwershaven zijn kleinschalig en veroorzaken geen overlast. Het blijven aantrekkelijke kernen om in te wonen."

Het jaar rond
Schouwen-Duiveland is het hele jaar door een bezoek meer dan waard. In de zomer spelen strand en natuur een hoofdrol. De gemeente werkt er hard aan om de toerist ook in de winter een aantrekkelijk verblijf te bieden. De heer Croné: "De winterperiode kunnen wij op verschillende manieren invullen. Denk daarbij aan campings die het hele jaar door geopend zijn, aan cultuur-, natuur- en culinaire programma's, maar ook aan een kinderoppas terwijl de ouders winkelen. Er zijn mogelijkheden te over, alleen zijn die nog niet allemaal ontwikkeld. We moeten daarbij de nadruk per seizoen verschuiven en steeds weer iets nieuws aanbieden. Daardoor zal de toerist ook terugkomen en kunnen de ondernemers het gehele jaar door aan het werk blijven en vast personeel in dienst nemen. Als wij die continu'teit kunnen realiseren, is het voor het bedrijfsleven aantrekkelijk erin te investeren. Op de langere termijn boeken alle partijen daarmee winst.

En goed contact met de plaatselijke bevolking is ook heel belangrijk. Laat die ook profiteren van het toerisme. Als je meer draagvlak en begrip creÎert, bindt dat ook die doelgroep.

Buiten het vakantieseizoen om bieden diverse kernen van Schouwen-Duiveland ook een congresaccommodatie. De zakelijke markt kan groeien door aan de vergaderfunctie diensten en producten toe te voegen, zoals partnerprogramma's, presentaties van streekproducten en sportmogelijkheden.

Als de mogelijkheden die de gemeente en de provincie bieden, worden benut, zal dat uiteindelijk leiden tot een win-win situatie voor alle betrokken partijen."


...bevordert
Samen Handen Ineen bevordert doorstroming naar de werkvloer

...start
'Iemand van buitenaf zorgt voor een frisse kijk op het bedrijf'

...vernieuwt
Met Syntens innoverend bezig zijn

...innoveert
ZIE 2005: nieuwe ronden, nieuwe kansen

...onderneemt
Ondernemen met uitkering in trek

...organiseert
Bijeenkomst 'Starten met een uitkering'

...ontwikkelt
Banner voor bedrijven

...promoot
Bedrijvendynamiek door promoten zelfstandig ondernemerschap

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...verplicht
Hard werken is hier een morele verplichting

...werkt
Wij werken aan werk

...leeft
Economie is een deel van het leven

...biedt
Gemeente en ondernemers moeten gezamenlijk optrekken

...groeit
Professioneel oog voor historie én toekomst

...woont
Op weg naar een duurzame toekomst

...beschermt
MKB, bescherm en beheer uw merk!

...rijdt
Zakelijk onderweg

...kiest
Jong Management Midden-Zeeland kiest voor mix van nut en fun

...bouwt
'Bouwen aan Zeeland' op Contacta 2005

...wisselt
Bestuurswisseling ondernemende vrouwen La Donna e Mobile

...huisvest
Zowel aanbod als opname stijgt

...rapporteert
Breda: te weinig grote metrages in aanbod

...investeert
Noord-Brabant wil kwart verouderde bedrijventerreinen opknappen