In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2005
File not found.

















'Bouwen aan Zeeland' op Contacta 2005

Inter-Expo Zeelandhallen en 'de Ondernemer' zijn ook in 2005 met elkaar een samenwerkingsovereenkomst aangegaan betreffende de Contacta. Deze grootste bedrijvenbeurs voor Zuidwest-Nederland wordt dit jaar gehouden van dinsdag 11 tot en met donderdag 13 oktober.

Chris den Dekker ondertekent het samenwerkingscontract met 'de Ondernemer' voor de Contacta 2005.

De 19e editie van de Contacta vindt plaats onder leiding van Chris den Dekker, de nieuwe directeur van Inter-Expo Zeelandhallen. Evenals in 2004 is 'de Ondernemer' ook in deze jaargang de exclusieve mediapartner voor de Contacta. Chris den Dekker namens de Zeelandhallen en Jos van Dongen namens 'de Ondernemer' ondertekenden vorige maand het samenwerkingscontract. ,,Dit houdt onder andere in dat 'de Ondernemer' weer de beurskrant gaat verzorgen. Dat is vorig jaar prima bevallen. Niet alleen bij de organisatie, maar ook bij de deelnemers van de Contacta. Met 80.000 exemplaren is de oplage van 'de Ondernemer' behoorlijk fors. De beurskrant verschijnt in heel Zeeland, West-Brabant en wellicht ook in het Rijnmondgebied", aldus den Dekker.

In de aanloop naar de Contacta, de jaarlijkse ontmoetingsplaats voor het regionale bedrijfsleven, schenkt 'de Ondernemer' periodiek aandacht aan het evenement. Er wordt bericht over thema's, noviteiten, deelnemers, enzovoorts. De organisatie mikt opnieuw op 11 à 12.000 bezoekers. Dat aantal werd ook verleden jaar gehaald ondanks verminderde economische vooruitzichten. "We dachten misschien met malaise te maken te hebben, maar dat is totaal niet gebeurd. Het was een hele mooie beurs. De mensen waren tevreden. Wellicht gingen mensen juist omdat het economisch minder gaat naar de beurs. De mensen doen namelijk hun best om zich juist nu te profileren. Bovendien hebben de ondernemers in het Zeeuwse bedrijfsleven goede connecties met elkaar waardoor ze niet zo snel overstappen. Zeeuwen zijn trouwer dan elders. Wij merken die trouw ook ten opzichte van de Contacta", aldus beursmanager Jeanet Menheere. "Het bedrijfsleven in Zeeland groeit. Er zijn meerdere bedrijven van buitenaf die de provincie Zeeland weten te vinden. Daardoor is er een groter aanbod op de Contacta. Op beurzen elders in den lande merk je dat er wel sprake is van een teruggang", vult den Dekker aan.

Onderscheidend
De Contacta moet ook in 2005 een onderscheidend karakter krijgen. Het hoofdthema 'Bouwen in Zeeland'- Zeeland Hallen-directeur Chris den Dekker is zelf uit de bouwwereld afkomstig - zal ongetwijfeld voor een toegevoegde waarde zorgen. Dit thema staat mede in het licht van de grootse bouwplannen van de Zeelandhallen zelf. Libéma, de nieuwe exploitatiemaatschappij van de Zeelandhallen, start deze maand met de realisatie van een nieuw parkeerterrein. Medio juni zal er bij de Zeelandhallen een fraai geasfalteerd parkeerterrein zijn aangelegd, goed voor 1400 parkeerplaatsen. Vervolgens wordt er komende zomer overgegaan tot renovatie van de bestaande hallen, terwijl er vanaf eind van het jaar op het complex nieuwbouw plaats zal vinden.

Er wordt dan een aanvang gemaakt met de bouw van een derde hal, evenals met het leisure-gebeuren. Zo wordt er een bioscoop en een wokrestaurant gebouwd. Bovendien zijn er gevorderde contacten betreffende de bouw van een sport- en fitnesshal. De verdere bouwontwikkelingen in Zeeland (onder andere in Goes zelf) en infrastructurele werken passen uiteraard ook uitstekend in het hoofdthema 'Bouwen aan Zeeland'. Vanzelfsprekend blijft het karakter van de Contacta ongewijzigd. De Zeelandhallen vormen weer plaats van handeling voor een sfeervolle vakbeurs waarin op informele wijze zaken worden gedaan en contacten worden gelegd en verstevigd. Een formule die aanslaat en waarbij de collectieve inzendingen van de Zeeuwse gemeenten met hun eigen specifieke uitstraling en vormgeving voor extra cachet zorgen. Er is weer de keus voor individuele deelname van bedrijven of voor collectieve deelname met de bekende pleinen en paviljoens. Bedrijven kunnen gebruik maken van standaard standbouw van de Zeelandhallen, maar ook voor eigen vormgeving zorgen. "Wij geven mensen de gelegenheid om zelf te bouwen. Je krijgt dan gevarieerde en schitterende constructies. Mensen kunnen namelijk heel creatief zijn. Als het minder statisch is voelen de mensen zich meer op hun gemak en leggen ze makkelijker contacten", legt Menheere uit.

Nieuwe directeur Den Dekker en beursmanager Jeanet Menheere.

Watersport Totaal
Naast de Contacta staan de Zeeland Hallen het hele jaar bol van de evenementen. Een greep daaruit vormen de KC Zeeland Dogshow (9 en 10 april), een concert van Golden Earring (16 april), een Oldtimerbeurs (14 tot en met 16 mei), het congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (7 en 8 juni), Ragna Rock (17 tot en met 19 juni) en Zeeland Creatief (11 tot en met 13 november). "Door zowel de evenementenervaring van Libéma in Brabant als die van ons in Zeeland ontstaat er synergie, hetgeen de bestaande evenementen ten goede komt. De Oldtimer beurs bijvoorbeeld wordt bij ons nu veel grootser door de jarenlange ervaring van Libéma met de Oldtimerbeurs in het Autotron te Rosmalen. Rond Pasen 2006 vindt er in de Zeelandhallen een prachtige nieuwe beurs plaats: Watersport Totaal. Pasen is daar een mooi moment voor want dan begint in Zeeland het watersportseizoen en worden de bootjes vaarklaar gemaakt. De nieuwe beurs staat zowel in het teken van hengelsport, duiksport, zeilsport en motorboten. Voor dit jaar was de voorbereidingstijd te kort, maar in 2006 zal deze beurs meteen in het gerenoveerde complex van de Zeelandhallen kunnen plaatsvinden", besluit Chris den Dekker


...bevordert
Samen Handen Ineen bevordert doorstroming naar de werkvloer

...start
'Iemand van buitenaf zorgt voor een frisse kijk op het bedrijf'

...vernieuwt
Met Syntens innoverend bezig zijn

...innoveert
ZIE 2005: nieuwe ronden, nieuwe kansen

...onderneemt
Ondernemen met uitkering in trek

...organiseert
Bijeenkomst 'Starten met een uitkering'

...ontwikkelt
Banner voor bedrijven

...promoot
Bedrijvendynamiek door promoten zelfstandig ondernemerschap

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...verplicht
Hard werken is hier een morele verplichting

...werkt
Wij werken aan werk

...leeft
Economie is een deel van het leven

...biedt
Gemeente en ondernemers moeten gezamenlijk optrekken

...groeit
Professioneel oog voor historie én toekomst

...woont
Op weg naar een duurzame toekomst

...beschermt
MKB, bescherm en beheer uw merk!

...rijdt
Zakelijk onderweg

...kiest
Jong Management Midden-Zeeland kiest voor mix van nut en fun

...bouwt
'Bouwen aan Zeeland' op Contacta 2005

...wisselt
Bestuurswisseling ondernemende vrouwen La Donna e Mobile

...huisvest
Zowel aanbod als opname stijgt

...rapporteert
Breda: te weinig grote metrages in aanbod

...investeert
Noord-Brabant wil kwart verouderde bedrijventerreinen opknappen