In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2005
File not found.

















Bestuurswisseling ondernemende vrouwen La Donna e Mobile

De ondernemende vrouwen van La Donna e Mobile Walcheren (kortweg Donna) hebben onlangs in het historische De Campveerse Toren in Veere een nieuw bestuur gekozen. Het oude bestuur trad in het thuishonk reglementair af na een 'ambtsperiode' van drie jaar. Donna is een vereniging voor ondernemende vrouwen die wonen of werken op Walcheren en op initiatief van notaris Marianne Heuvelmans op 12 december 2001 werd opgericht.

De leden van La Donna bij De Campveerse Toren in Veere.

Marianne werd zelf de eerste voorzitter, Jody Poortvliet secretaris en Rianne de Klerk penningmeester. De Italiaanse naam 'la donna e mobile' staat letterlijk voor 'vrouwen in beweging'. Het betreft dan ook een dynamische club vrouwen die vanuit hun bedrijf of beroep beschikken over een bepaalde deskundigheid en daarover een interessant verhaal kunnen vertellen. "Het moet voor anderen leuk zijn om er kennis van te nemen. Er wordt altijd gezellig nageborreld, terwijl er tevens diverse dames blijven eten in het restaurant van de Campveerse Toren. We houden per jaar vier bijeenkomsten. Dat is een lage frequentie, maar die past wel bij de opzet van onze vereniging. Deze is eenvoudig van aard, zonder overbodige regels en er is geen aanwezigheidsplicht. De kwaliteit en de sfeer van de bijeenkomsten dienen ervoor te zorgen dat de leden ze graag bijwonen. Meestal vertelt één van de leden over een interessant onderwerp waar ze specifieke kennis van heeft.

Er wordt bijvoorbeeld een leuk verhaal verteld over allerlei soorten wijnen door een vinologe, over het zelfstandig ondernemerschap door een advocaat of over de inrichting van het hoger onderwijs door een lector die verbonden is aan de Hogeschool Zeeland. Het is meer een uitje dan een verplicht nummer voor het werk", aldus inmiddels oud-voorzitter Marianne Heuvelmans.

Nieuwe voorzitter is architect Lilian Bos. Zij wordt in het nieuwe dagelijks bestuur bijgestaan door secretaris Jolanda van Koeveringe en penningmeester Els Bus. Donna Walcheren telt ondertussen 44 leden die immer in grote getale bijeenkomen.

Het nieuwe bestuur (voorgrond) vervangt het oude.
V.l.n.r.: Jolanda van Koeveringe, Marianne Heuvelmans, Jody Poortvliet, Rianne de Klerk, Lilian Bos en Els Bus.

Midden in het leven
Lilian: "Het eigenlijke doel van onze vereniging is netwerken. Het is interessant om vrouwen van een andere beroepsgroep te leren kennen." Jolanda vult aan: "Donna bestaat uit vrouwen die allemaal midden in het leven staan. Het zijn vrouwen die een wat hectisch bestaan leiden. De leeftijd varieert van 30 tot over de 60."

Op initiatief van het oude bestuur wordt er ook een La Donna e Mobile De Bevelanden opgericht om ook de Bevelandse dames met de succesvolle formule te laten kennismaken. Vrouwen van alle leeftijden en opleidingsniveaus kunnen lid worden van Donna, waarbij er wel gestreefd wordt naar diversiteit van branches. De beroepen van de dames van La Donna e Mobile Walcheren variëren van huisarts en burgemeester tot rouwbegeleider en bioloog. "We zijn geen serviceclub en geen sociëteit. Het informele karakter staat voorop, met zo min mogelijk werk en zoveel mogelijk plezier. Wel gaan we het aantal bijeenkomsten uitbreiden tot een zestal per jaar, terwijl we ook meer in willen spelen op de actualiteiten", legt het nieuwe bestuur uit.

Lezing door burgemeester Anneke van Dok

De laatste bijeenkomst stond in het teken van het gekozen burgemeesterschap. Burgemeester Anneke van Dok van de gemeente Vlissingen hield, met interactie van de aanwezigen, een lezing waarbij ze de voor- en nadelen op een rijtje zette van de door de Kroon benoemde en de door het volk gekozen burgemeester. Overigens was toen nog niet bekend dat haar eigen partij in de Eerste Kamer de grondwetsherziening voor de gekozen burgemeester zou afstemmen.


...bevordert
Samen Handen Ineen bevordert doorstroming naar de werkvloer

...start
'Iemand van buitenaf zorgt voor een frisse kijk op het bedrijf'

...vernieuwt
Met Syntens innoverend bezig zijn

...innoveert
ZIE 2005: nieuwe ronden, nieuwe kansen

...onderneemt
Ondernemen met uitkering in trek

...organiseert
Bijeenkomst 'Starten met een uitkering'

...ontwikkelt
Banner voor bedrijven

...promoot
Bedrijvendynamiek door promoten zelfstandig ondernemerschap

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...verplicht
Hard werken is hier een morele verplichting

...werkt
Wij werken aan werk

...leeft
Economie is een deel van het leven

...biedt
Gemeente en ondernemers moeten gezamenlijk optrekken

...groeit
Professioneel oog voor historie én toekomst

...woont
Op weg naar een duurzame toekomst

...beschermt
MKB, bescherm en beheer uw merk!

...rijdt
Zakelijk onderweg

...kiest
Jong Management Midden-Zeeland kiest voor mix van nut en fun

...bouwt
'Bouwen aan Zeeland' op Contacta 2005

...wisselt
Bestuurswisseling ondernemende vrouwen La Donna e Mobile

...huisvest
Zowel aanbod als opname stijgt

...rapporteert
Breda: te weinig grote metrages in aanbod

...investeert
Noord-Brabant wil kwart verouderde bedrijventerreinen opknappen