In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2005
File not found.

















Jong Management Midden-Zeeland kiest voor mix van nut en fun

De Vereeniging voor Toekomstige Katholieke Werkgevers wees bij haar oprichting in 1916 al op de maatschappelijke functie die jonge ondernemers hebben, naast het economisch belang voor hun eigen bedrijf. Bijna 90 jaar later geeft Jong Management daar een eigentijdse invulling aan. Zo neemt bijvoorbeeld de afdeling Midden-Zeeland van Jong Management haar verantwoordelijkheid door regelmatig actuele thema-avonden te organiseren.

Voorzitter John van der Valk van Jong Management Midden-Zeeland.

Onderlinge kennisuitwisseling komt de maatschappelijke betrokkenheid van zelfstandig ondernemers, directeuren en managers ten goede. "Je moet onderlinge raakvlakken hebben om kennis te delen en om ervaring uit te wisselen. Leden van Jong Management zijn ondernemers en managers, zowel mannen als vrouwen, die medebepalend zijn voor het bedrijfsbeleid en leiding geven aan de medewerkers. We kiezen heel bewust voor een goede spreiding van functies. Onze leden zijn zowel afkomstig uit de dienstverlenende bedrijven als uit handels- en productiebedrijven", aldus voorzitter John van der Valk van de Kring Midden-Zeeland van Jong Management.

De oude bovengenoemde 'Vereeniging' onderging al diverse naamswijzigingen, vooraleer in 1995 de naam Jong Management ontstond die als zelfstandige vereniging ging opereren.
De liaison met het werkgeversverbond VNO/NCW is tot op de dag van vandaag gebleven. "Van oudsher zijn er veel contacten met de politiek omdat Jong Management gelieerd is aan het VNO/NCW. Dat vertaalt zich ook in het jaarprogramma. Jong Management heeft landelijk een heel breed netwerk wat je terugziet in de activiteiten. Ieder jaar is er bijvoorbeeld de Bilderbergconferentie met sprekers van naam uit zowel het bedrijfsleven als de politiek. Met het project topkoppels worden, voor een gezamenlijk maatschappelijk doel, leden van Jong Management gekoppeld aan Tweede Kamer-leden. Verder is er jaarlijks een debatingtoernooi, een classic car rally, een golftoernooi en een jaarcongres met een volledig weekendprogramma", legt Van der Valk uit.

Goede mix
De geboren en getogen Middelburger zetelt als voorzitter van de Kring Midden Zeeland ook in het landelijk bestuur van Jong Management. Zowel landelijk als regionaal wil Jong Management het nuttige met het aangename verenigen. "Een goede mix tussen nut en fun staat bij ons voorop. Iedere derde dinsdag van de maand komen de leden van onze kring bijeen voor bedrijfsbezoeken, thema-avonden of excursies. Soms organiseren we een politiek café waar we bijvoorbeeld mensen van het gemeentebestuur voor uitnodigen. Bedrijfsbezoeken houden we bij leden van onze kring, maar ook elders. Al onze leden hebben genoeg netwerken voor een interessant en afwisselend programma. 19 April gaan we naar De Drukkery in Middelburg, een multifunctioneel bedrijf dat is ingericht volgens een hele bijzondere formule. Eigenaar Dick Anbeek zal ons rondleiden en zijn visie op ondernemen geven. Landelijk telt Jong Management een 30-tal kringen, goed voor zo'n 1200 leden. Een 40-tal daarvan is lid van de Kring Midden Zeeland. Potentiële nieuwe leden worden aan een voorselectie onderworpen. "Daarbij letten we er op dat beroepen niet oververtegenwoordigd worden, terwijl het bovendien ook moet klikken. Het nuttige wordt bij ons altijd gekoppeld aan gezelligheid. Het aantal leden mag bij ons stijgen tot ongeveer 50. Meer hoeft niet voor ons want als je als vereniging te groot bent is dat niet praktisch, bijvoorbeeld bij bedrijfsbezoeken."

De Jonge Managers werden onlangs aan het werk gezet bij Culinair Gilde Zeeland in Heinkenszand.

Leeftijd
De 41-jarige Van der Valk is formeel eigenlijk al een jaartje te oud voor Jong Management, maar dat is geen probleem in de praktijk. "Traditiegetrouw stromen veel leden van Jong Management door naar clubs als Lions, Rotary en Kiwanis. De gemiddelde leeftijd ligt daar echter vaak hoger. Vandaar dat de leeftijd bij Jong Management is opgetrokken naar 44", zegt John van der Valk die accountant en vestigingsleider van het kantoor Vlissingen is bij Accountants- en Adviesgroep Rijkse. In het dagelijks bestuur van Jong Management Kring Midden-Zeeland zetelen eveneens secretaris Ferdi Laban, penningmeester Reynold van Iperen, Bram van Stel en Franc Kruitbos.

Meer informatie
E-mail:j.valk@aar.nl
Internet: www.jongmanagement.nl


...bevordert
Samen Handen Ineen bevordert doorstroming naar de werkvloer

...start
'Iemand van buitenaf zorgt voor een frisse kijk op het bedrijf'

...vernieuwt
Met Syntens innoverend bezig zijn

...innoveert
ZIE 2005: nieuwe ronden, nieuwe kansen

...onderneemt
Ondernemen met uitkering in trek

...organiseert
Bijeenkomst 'Starten met een uitkering'

...ontwikkelt
Banner voor bedrijven

...promoot
Bedrijvendynamiek door promoten zelfstandig ondernemerschap

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...verplicht
Hard werken is hier een morele verplichting

...werkt
Wij werken aan werk

...leeft
Economie is een deel van het leven

...biedt
Gemeente en ondernemers moeten gezamenlijk optrekken

...groeit
Professioneel oog voor historie én toekomst

...woont
Op weg naar een duurzame toekomst

...beschermt
MKB, bescherm en beheer uw merk!

...rijdt
Zakelijk onderweg

...kiest
Jong Management Midden-Zeeland kiest voor mix van nut en fun

...bouwt
'Bouwen aan Zeeland' op Contacta 2005

...wisselt
Bestuurswisseling ondernemende vrouwen La Donna e Mobile

...huisvest
Zowel aanbod als opname stijgt

...rapporteert
Breda: te weinig grote metrages in aanbod

...investeert
Noord-Brabant wil kwart verouderde bedrijventerreinen opknappen