In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2004
File not found.


















Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Rabobank
Kanters Bouwbedrijf Zuid
Wolter & Dros
Installatiebedrijf Deurloo
Jacob Boer
KWS
Installatiebedrijf verhuist wegens sterke groei
Wolter & Dros gaat de A58 over

16 april aanstaande verhuist installatiebedrijf Wolter & Dros TBI Techniek naar Heinkenszand. De huidige lokatie in 's Heer Arendskerke is door de sterke groei van het installatiebedrijf te klein geworden.


Het geheel nieuwe en eigentijdse pand in Heinkenszand bevindt zich pal aan de A58. De goede bereikbaarheid heeft een belangrijke rol gespeeld bij de keuze van deze lokatie, aldus vestigingsdirecteur Jan Tiessens: 'Het nieuwe pand bevindt zich dicht bij de snelweg en de Westerscheldetunnel en biedt ons een snelle ontsluiting naar heel Zeeland. Bovendien is het een klein industrieterrein, waar we geen last hebben van files en drukte.' De goede bereikbaarheid is cruciaal voor de medewerkers van Wolter & Dros, die dagelijks met de welbekende groen-paarse auto's vanuit deze vestiging naar hun klanten rijden.

Van kraanleertje tot Westerscheldetunnel
Wolter & Dros is, met veertien vestigingen verspreid over het hele land, een van de grootste installatiebedrijven van Nederland. Door de omvang van de organisatie en door de sterke regionale oriëntatie beschikt Wolter & Dros over de kennis, financiële draagkracht en flexibiliteit om zowel grote als kleine projecten uit te voeren. Vanuit de vestigingen in Goes en Terneuzen en vanuit het steunpunt in Zierikzee zijn de monteurs altijd snel bij de klant. De activiteiten van Wolter & Dros variëren van het installeren van water- en elektriciteitsleidingen bij particulieren tot het plaatsen van de ventilatie, afwatering en brandbeveiliging van de Westerscheldetunnel. Het motto van Wolter & Dros luidt dan ook: 'Van kraanleertje tot Westerscheldetunnel: alles voor optimale zorg en kwaliteit'.

Sterke groei
De afgelopen jaren zijn de Zeeuwse vestigingen van Wolter & Dros sterk gegroeid. Werkten er bij de overname van de firma Van Halderen in 1989 zo'n negentig mensen, inmiddels zijn dat er tweehonderd. De sterkste groei werd gerealiseerd bij de afdelingen Service en Onderhoud, waar de omzet verdubbelde. Bij de afdeling Elektrotechniek was er zelfs sprake van meer dan een verdubbeling. Ook de afdeling Industriële montage en maintenance groeide erg sterk. Deze sterke groei is deels toe te wijzen aan de overname van installatiebureau I.B.B. in Terneuzen in 2000 en van Provoost Navest in Vlissingen-Oost in 2002. Een deel van de groei is autonoom, dus zonder overnames, gerealiseerd. Inmiddels is Wolter & Dros Goes-Terneuzen een van de grootse elektrotechnische en werktuigkundige installateurs van Zeeland, met een jaaromzet van circa 21 miljoen euro. Met ingang van 1 april dit jaar verhuurt Wolter & Dros ook cv-ketels en airconditioning aan particulieren en aan de klein zakelijke markt.

Opleidingen
Wolter & Dros, een door het Kenteq en ECABO erkend leerbedrijf, hecht veel belang aan het opleiden van jongeren. Op dit moment hebben de ervaren monteurs van de vestigingen in Goes en Terneuzen twaalf jongeren onder hun hoede. Deze jongeren volgen een driejarig leerwerktraject via de Regionale Opleiding Installatietechniek en worden opgeleid tot installatie- of elektromonteur. De meeste van deze jongeren komen na het leerwerktraject bij Wolter & Dros in vaste dienst. Daarnaast leidt Wolter & Dros veel medewerkers op via externe of interne cursussen en trainingen.

Verhuizing
Wolter & Dros verhuist vrijdag 16 april aanstaande naar het nieuwe kantoor. Wellicht kunnen we u die dag niet de gebruikelijke service bieden. We vragen daarvoor uw begrip. Uiteraard zullen we er alles aan doen om het ongemak voor onze klanten tot een minimum te beperken. Met ingang van maandag 19 april kunt u weer volledig op ons rekenen. De verhuizing van Wolter & Dros valt samen met het 15-jarig jubileum van de vestiging Goes-Terneuzen. Om beide gebeurtenissen te vieren, wordt op vrijdag 28 mei de nieuwbouw officieel geopend. Aansluitend is er dan een receptie voor genodigden. Op zaterdag 29 mei is er een 'open huis'. Alle medewerkers, oud collega's, klanten en geïnteresseerden zijn dan van 's ochtends 11.00 uur tot 's middags 15.00 uur welkom om de nieuwe lokatie te bezichtigen.

Wolter & Dros gaat de A58 over!
M.i.v. 19 april is ons nieuwe adres:

Wolter & Dros
Schouwersweg 94
4451 HT Heinkenszand
Postbus 48
4460 AA Goes
Tel: 0113 - 565100
Fax: 0113 - 563263
Internet: www.wolterendros.nl
E-mail: goes@wolterendros.nl


...werft
Zeeland werft van buitenaf

...levert
Hulsterse levert thuiszorg op maat

...structureert
Organisatiestructuur moet passen bij groei omzet

...checkt
Prins & Dingemanse vist ook op het internet

...surft
Haal winst uit online handelsregister

...belegt
De beleggings- adviseurs

...verbetert
Terneuzen steeds beter toegankelijk

...werkt
Nieuwe kansen voor uitzendbranche

...bouwt
"Wees goed en vertel het."

...informeert
BouwNed stelt zich voor

...onderneemt
Ondernemen is leuk !

...kiest
"De aannemer is meer manager dan bouwer"

...verandert
Agenda voor het Nieuwe Bouwen

...garandeert
De VerBouwgarantie voor extra zekerheid

...lanceert
Nieuw label BouwGarant maakt kwaliteit zichtbaar

...organiseert
Goed georganiseerde bedrijfstak

...combineert
De onmisbare schakel....

...roept
'Heb oog voor de belangen van het MKB!'

...rijdt
Zakelijk onderweg

...discussieert
Intensieve samenwerking havens Rijn-Schelde Delta nog ver weg

...leest
In 't kort

...bestuurt
'Met een eigen bedrijf bestuur je zelf het schip'

...ontwikkelt
Haalbaarheids- onderzoek ontwikkeling meerlaags bedrijventerrein De Wig

...vindt
'We hebben een vorm gevonden die alle disciplines van vastgoed bij elkaar brengt'

...besluit
Bedrijfsverzamel- gebouw in Oosterhout van de baan