In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2004
File not found.

















Eind dit jaar tracékeuze voor tunnel Sluiskil
Terneuzen steeds beter toegankelijk

Terneuzen voorziet binnen haar gemeentegrenzen in een uniforme bewegwijzering naar de bedrijventerreinen. Het ANWB-systeem voor bewegwijzering met havennummers voor industrie in Terneuzen is uitgebreid. Er wordt nu namelijk niet alleen verwezen naar de kanaalzonebedrijven , maar ook naar ondernemingen op de bedrijventerreinen Haarmanweg, Handelspoort en Hughersluys.



De nieuwe wegwijzers zijn eind vorig jaar geplaatst door de ANWB, terwijl vorige maand het eerste nummerbordje door wethouder Van Waes is uitgereikt aan directeur Kees Geelhoedt van Technisch Centrum Centraal. De wethouder monteerde samen met de ondernemer het nummerbord vakkundig aan de gevel van het bedrijf aan de Productiestraat. Anderhalf jaar geleden was Centraal het eerste bedrijf dat zich vestigde op het nieuwe bedrijventerrein Handelspoort-Zuid. De overige bordjes zijn inmiddels ook bij de bedrijven op de bedrijventerreinen bezorgd. "De havennummering zorgt voor een betere bereikbaarheid. Vrachtwagenchauffeurs, vertegenwoordigers, zakenrelaties kwamen de tunnel uit maar waar ze naar toe moesten was een probleem. Het is nu een duidelijk systeem. Als je het nummer weet kun je gelijk naar het betreffende bedrijf rijden", aldus Geelhoedt. De bereikbaarheid van Handelspoort-Zuid wordt momenteel verder verbeterd middels een ontsluitingsweg vanaf de Rijksweg. Dat werd tijd ook volgens Geelhoedt. "Daar zitten we al anderhalf jaar op te wachten. We zaten hier als eerste bedrijf en hebben daar de nadelen van ondervonden. De planning was dat onze vestiging en de ontsluitingsweg gelijktijdig klaar zouden zijn. Toch heb ik absoluut geen spijt van onze verhuizing. Het draait prima hier."

Subsidie
De bewegwijzering wordt medegefinancierd door de provincie en het rijk. Handelspoort-Zuid wordt momenteel aangelegd en Haarmanweg /Handelspoort gerevitaliseerd. Hiervoor is 'TIPP-subsidie' beschikbaar gesteld door het ministerie van economische zaken en de provincie Zeeland. TIPP staat voor Tender Investeringsprogramma Provincie. Om aanspraak te maken op de subsidie is een Plan van Aanpak opgesteld waarin maatregelen voor het betreffende gebied zijn opgenomen. TIPP is een gezamenlijk project van de gemeente Terneuzen, de provincie Zeeland, ondernemers uit het gebied verenigd in de ondernemersvereniging TZW, Kamer van Koophandel, BZW en MKB Nederland. Eén van de maatregelen genoemd in het Plan van Aanpak TIPP is bewegwijzering van de bedrijventerreinen. Wethouder Adhemar van Waes: "Het gebeurde regelmatig dat vrachtwagens verdwaalden na de Westerscheldetunnel. De infrastructuur na deze tunnel moet nog gestalte krijgen. Er wordt veel gebruik gemaakt van de sluizen waarna men de weg niet meer wist. We missen een tunnel bij Sluiskil node. Eind dit jaar vind er een tracékeuze plaats. Heel belangrijk is de diepte." Er is een adviescommissie die zich buigt over de toekomst van het kanaal. Deze commissie wordt geleid door commissaris van de koningin Van Gelder en gouverneur Baltazar van Oost-Vlaanderen. Naast deze provincies wordt de commissie ook vertegenwoordigd door de gemeentes Terneuzen en Gent plus Zeeland Seaports, Rijkswaterstaat en het Havenbedrijf Gent.


...werft
Zeeland werft van buitenaf

...levert
Hulsterse levert thuiszorg op maat

...structureert
Organisatiestructuur moet passen bij groei omzet

...checkt
Prins & Dingemanse vist ook op het internet

...surft
Haal winst uit online handelsregister

...belegt
De beleggings- adviseurs

...verbetert
Terneuzen steeds beter toegankelijk

...werkt
Nieuwe kansen voor uitzendbranche

...bouwt
"Wees goed en vertel het."

...informeert
BouwNed stelt zich voor

...onderneemt
Ondernemen is leuk !

...kiest
"De aannemer is meer manager dan bouwer"

...verandert
Agenda voor het Nieuwe Bouwen

...garandeert
De VerBouwgarantie voor extra zekerheid

...lanceert
Nieuw label BouwGarant maakt kwaliteit zichtbaar

...organiseert
Goed georganiseerde bedrijfstak

...combineert
De onmisbare schakel....

...roept
'Heb oog voor de belangen van het MKB!'

...rijdt
Zakelijk onderweg

...discussieert
Intensieve samenwerking havens Rijn-Schelde Delta nog ver weg

...leest
In 't kort

...bestuurt
'Met een eigen bedrijf bestuur je zelf het schip'

...ontwikkelt
Haalbaarheids- onderzoek ontwikkeling meerlaags bedrijventerrein De Wig

...vindt
'We hebben een vorm gevonden die alle disciplines van vastgoed bij elkaar brengt'

...besluit
Bedrijfsverzamel- gebouw in Oosterhout van de baan