In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2004
File not found.

















In zee gaan met betrouwbare handelspartner dankzij KvK-Online Prins & Dingemanse vist ook op het internet

Zakendoen met betrouwbare en kredietwaardige partners. Dat is wat elk bedrijf wil. Een belangrijk hulpmiddel daarbij is KvK-Online, een databank met een schat aan gegevens over bedrijven, verenigingen en stichtingen. Bij schelpdierspecialist Prins & Dingemanse in Yerseke wordt KvK-Online regelmatig geraadpleegd. "Het systeem werkt naar alle tevredenheid."


Prins & Dingemanse uit Yerseke: "Voor we met iemand in zee gaan, willen we in ieder geval de vermogenspositie van het bedrijf weten."

Het is met name financial controller Anton van Oost die vaak gebruikt maakt van de informatie die via KvK-Online op het internet te vinden is. De mosselen van Prins & Dingemanse zijn immers zeer gewild, zeker nu ze eerder dit jaar door de Consumentengids als beste van het land werden beoordeeld. Ook verhandelt het bedrijf verse oesters onder de merknaam Prins & Dingemanse en worden onder de naam Zeeuwse Banier diverse mosselproducten verkocht. Daarnaast houdt de onderneming zich bezig met de productie van kokkelconserven. De diverse schelpdieren worden duurzaam gekweekt met respect voor de natuur, op de vele eigen kwaliteitspercelen die de bedrijven in bezit hebben. Circa dertig procent van de omzet wordt behaald op de binnenlandse markt. Tot de klantenkring behoren visgroothandels, visdetaillisten, horeca, cateringbedrijven en allerlei instellingen. Bij Prins & Dingemanse willen ze graag weten of nieuwe klanten bonafide zijn. KvK-Online biedt uitkomst, aldus Van Oost. "Voor we met iemand in zee gaan, willen we in ieder geval de vermogenspositie van de onderneming weten. Via het Handelsregister op KvK-Online hebben we inzicht in het financieel jaarverslag van ieder boekjaar en weten we of het zuivere koffie is."

Gegevens van 1,3 miljoen bedrijven
In het Handelsregister van de Kamers van Koophandel zijn de gegevens opgeslagen van ruim 1,3 miljoen bedrijven, verenigingen en stichtingen. Het register bevat onder andere adresgegevens, branche-informatie, de naam van de eigenaar, het aantal personeelsleden, de rechtsvorm van het bedrijf en wie aansprakelijk is. Via de website van KvK-Online kan ook rechtstreeks worden doorgelinkt naar de website van het betreffende bedrijf. Daarnaast zijn via KvK-Online ook gegevens over faillissementen, surséances en nieuwkomers in te zien. Niet alleen potentiële klanten, ook leveranciers worden bij Prins & Dingemanse geregeld via Kvk-Online doorgelicht. Volgens Van Oost is die strategie geen kwestie van wantrouwen. "Wel wil je weten of die leverancier in staat is om ook volgend jaar en in de verdere toekomst zijn producten te leveren. Voor onze bedrijfsvoering zijn de gegevens van KvK-Online een belangrijke ondersteuning." De informatie van KvK-Online wordt bij Prins & Dingemanse soms ook gebruikt voor benchmarking. Via het internet kan in de keuken worden gekeken bij concurrerende spelers op de markt. Van Oost is bijzonder te spreken over de opzet van de databank. "Het systeem werkt naar volle tevredenheid. De bedrijfsgegevens zijn transparant en actueel. Voor ons is KvK-Online een snelle, eenvoudige en relatief goedkope manier om aan de belangrijke kengetallen te komen."


...werft
Zeeland werft van buitenaf

...levert
Hulsterse levert thuiszorg op maat

...structureert
Organisatiestructuur moet passen bij groei omzet

...checkt
Prins & Dingemanse vist ook op het internet

...surft
Haal winst uit online handelsregister

...belegt
De beleggings- adviseurs

...verbetert
Terneuzen steeds beter toegankelijk

...werkt
Nieuwe kansen voor uitzendbranche

...bouwt
"Wees goed en vertel het."

...informeert
BouwNed stelt zich voor

...onderneemt
Ondernemen is leuk !

...kiest
"De aannemer is meer manager dan bouwer"

...verandert
Agenda voor het Nieuwe Bouwen

...garandeert
De VerBouwgarantie voor extra zekerheid

...lanceert
Nieuw label BouwGarant maakt kwaliteit zichtbaar

...organiseert
Goed georganiseerde bedrijfstak

...combineert
De onmisbare schakel....

...roept
'Heb oog voor de belangen van het MKB!'

...rijdt
Zakelijk onderweg

...discussieert
Intensieve samenwerking havens Rijn-Schelde Delta nog ver weg

...leest
In 't kort

...bestuurt
'Met een eigen bedrijf bestuur je zelf het schip'

...ontwikkelt
Haalbaarheids- onderzoek ontwikkeling meerlaags bedrijventerrein De Wig

...vindt
'We hebben een vorm gevonden die alle disciplines van vastgoed bij elkaar brengt'

...besluit
Bedrijfsverzamel- gebouw in Oosterhout van de baan