In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2004
File not found.

















Nieuw label BouwGarant maakt kwaliteit zichtbaar

In de particuliere bouw en verbouwingsmarkt is het nieuwe kwaliteitslabel BouwGarant gelanceerd. De afgelopen maanden zijn rond 2.500 bouwbedrijven getoetst op de kwaliteitseisen die het nieuwe label stelt. Zij mogen zich vanaf nu in de markt presenteren als BouwGarant-aannemer.


Op de verbouwingsmarkt zijn tienduizenden aanbieders actief, van aannemers en klussenbedrijven tot beunhazen en "mannetjes". De afschaffing van de Vestigingswet in 2005 zal ongetwijfeld leiden tot een verdere wildgroei van schimmige aanbieders. Nu al zien veel consumenten door de bomen het bos niet meer. BouwGarant is bedoeld om het kaf van het koren te scheiden. Voor de consument biedt het BouwGarant-logo de zekerheid dat hij kiest voor vakmanschap en betrouwbaarheid. Tot voor kort was BouwGarant uitsluitend een verzekeringsproduct voor verbouwingen.

Daarnaast bestond er het NVOB-keurmerk voor de consumentenmarkt. Vorig jaar is het NVOB opgegaan in de nieuwe ondernemersorganisatie BouwNed. Bevordering van de kwaliteit van de 4.000 aangesloten bouwbedrijven is een van de speerpunten van het beleid van BouwNed. Na uitvoerig overleg met de achterban werd besloten het vroegere NVOB-keurmerk en de BouwGarant-verzekering aan elkaar te koppelen. Hierdoor is een nieuw kwaliteitslabel ontstaan waarvoor de naam BouwGarant is gekozen.


De BouwGarant-aannemer dient te voldoen aan strenge kwaliteitseisen en zich te houden aan klantgerichte gedragsregels. Omdat de BouwGarant-aannemer beschikt over de juiste diploma's en aantoonbare ervaring, is de consument verzekerd van vakmanschap. Ook hoeft de opdrachtgever niet te twijfelen aan de betrouwbaarheid van de BouwGarant-aannemer. Afspraken worden schriftelijk vastgelegd en alle noodzakelijke verzekeringen zijn afgesloten. Verder hanteert de BouwGarant-aannemer een vaste procedure voor de behandeling van klachten. Indien aannemer en klant er desondanks samen niet uitkomen, dan kan een beroep worden gedaan op de BouwGarant Servicedesk. Die zal bemiddelen om tot een voor beide partijen bevredigende oplossing te komen.

BouwGarant-aannemers bieden hun klanten nog een extra zekerheid: de VerBOUWgarantie. Dit exclusieve BouwGarant-product biedt ondermeer een garantie op de constructie en op herstel van opleveringsgebreken.

Voor de VerBOUWgarantie wordt een kleine premie in rekening gebracht die afhankelijk is van de hoogte van de aanneemsom (b.v. 34 euro bij een verbouwing van 45.000 euro). De Vereniging Eigen Huis beveelt deze verzekering bij haar leden aan. De Stichting Bouwgarant toetst haar deelnemers periodiek op hun bedrijfsvoering, de kwaliteit van hun producten en de dienstverlening aan hun klanten. Klachten van opdrachtgevers spelen hierbij uiteraard een belangrijke rol. Bedrijven die stelselmatig niet blijken te voldoen aan de eisen, worden door de stichting geroyeerd. Zij mogen zich dan niet langer als BouwGarant-aannemer profileren.

Informatie
Internet: www.bouwgarant.nl


...werft
Zeeland werft van buitenaf

...levert
Hulsterse levert thuiszorg op maat

...structureert
Organisatiestructuur moet passen bij groei omzet

...checkt
Prins & Dingemanse vist ook op het internet

...surft
Haal winst uit online handelsregister

...belegt
De beleggings- adviseurs

...verbetert
Terneuzen steeds beter toegankelijk

...werkt
Nieuwe kansen voor uitzendbranche

...bouwt
"Wees goed en vertel het."

...informeert
BouwNed stelt zich voor

...onderneemt
Ondernemen is leuk !

...kiest
"De aannemer is meer manager dan bouwer"

...verandert
Agenda voor het Nieuwe Bouwen

...garandeert
De VerBouwgarantie voor extra zekerheid

...lanceert
Nieuw label BouwGarant maakt kwaliteit zichtbaar

...organiseert
Goed georganiseerde bedrijfstak

...combineert
De onmisbare schakel....

...roept
'Heb oog voor de belangen van het MKB!'

...rijdt
Zakelijk onderweg

...discussieert
Intensieve samenwerking havens Rijn-Schelde Delta nog ver weg

...leest
In 't kort

...bestuurt
'Met een eigen bedrijf bestuur je zelf het schip'

...ontwikkelt
Haalbaarheids- onderzoek ontwikkeling meerlaags bedrijventerrein De Wig

...vindt
'We hebben een vorm gevonden die alle disciplines van vastgoed bij elkaar brengt'

...besluit
Bedrijfsverzamel- gebouw in Oosterhout van de baan