In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2004
File not found.


















Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Rabobank
Kanters Bouwbedrijf Zuid
Wolter & Dros
Installatiebedrijf Deurloo
Jacob Boer
KWS
Kanters Bouwbedrijf succesvol op Zeeuwse markt

Steeds vaker duiken in Zeeland de bordjes op van Kanters Bouwbedrijf. Een jaar of zes geleden breidde dit bedrijf, dat de thuisbasis in Barendrecht heeft, de activiteiten uit naar Brabant en Zeeland. Dat de Zeeuwse tak succesvol is, blijkt wel uit de vele projecten die Kanters Bouwbedrijf in de provincie uitvoert.


Kanters Bouwbedrijf Zuid renoveert het Bagijnhof in Middelburg.

Kanters Bouwbedrijf bestaat al bijna honderd jaar, maar vooral de laatste tien jaar is het bedrijf door diverse overnames en succesvolle projectontwikkeling sterk gegroeid. Henk de Pagter, van oorsprong afkomstig uit Oost-Souburg, is directeur-eigenaar van Kanters, dat in 2003 met circa 250 vaste medewerkers een omzet realiseerde van zo'n 108 miljoen euro.

Ontwikkelen, bouwen en beheren
Kenmerkend voor Kanters is de verscheidenheid aan activiteiten die het bedrijf uitvoert. De bouwonderneming is actief in utiliteitsbouw, woningbouw en renovatie. Bovendien doet Kanters meer dan bouwen alleen. 'Onze filosofie is dat bouwen meer is dan alleen stenen stapelen', licht De Pagter toe. 'Het hele traject van ontwikkelen, bouwen én beheren is belangrijk.' Om zelfstandig bouwprojecten te kunnen ontwikkelen, is wel een bepaalde schaalgrootte nodig. Als een van de grootste, nog zelfstandige bouwbedrijven in de regio beschikt het bedrijf daarover. Zo ontwikkelde Kanters zelf het bedrijventerrein De Compagnie in Barendrecht. Op dat terrein werden verschillende kantoorgebouwen gerealiseerd, waaronder het eigen hoofdkantoor. Daarnaast doet Kanters ook het parkmanagement van De Compagnie. Zaken als het onderhoud van de gebouwen en de wegen op het park, de straatverlichting, groenvoorziening, vuilafvoer, bewaking en beveiliging regelt Kanters voor het eigen kantoor en voor de andere eigenaren en huurders op het terrein.

Uitbreiding naar Zeeland
Hoewel Kanters al een jaar of zes geleden actief werd op de Zeeuwse markt, nemen de activiteiten hier vooral een vlucht sinds de overname in 2002 van PK-Bouwgroep uit Bergen op Zoom, nu Kanters Bouwbedrijf Zuid genaamd. Vooral de combinatie van projectontwikkeling en bouw toont zich in Zeeland een sterke formule, aldus De Pagter. 'We zijn bereid risico's te nemen en te investeren in bouwprojecten. We komen niet alleen met een mooi verhaal, maar willen ook daadwerkelijk bijdragen aan het oplossen van problemen. We merken dat dat hier op prijs wordt gesteld.' De zeventig medewerkers van Kanters Bouwbedrijf Zuid hebben in Zeeland dan ook al behoorlijk wat werk verzet, waaronder de bouw van het eigen kantoor aan de Schroeweg in Middelburg. Hier verrijzen tien kantoorvilla's, waarvan de eerste twee nu af zijn. Ook in dit park neemt Kanters het parkmanagement voor zijn rekening. Een ander in het oog springend project is de bouw van een complex met 137 appartementen en winkels in de Magistraatwijk in Middelburg. Dit complex, dat Kanters samen met woningcorporatie Woongoed ontwikkelt, wordt in oktober dit jaar opgeleverd. Daarnaast verzorgt Kanters Bouwbedrijf Zuid het onderhoud aan de gebouwen van onder andere Total en de kerncentrale Borssele, werd medio maart een bedrijfshal opgeleverd voor de Covra, worden de hotels Wilhelmina en Duinheuvel in Domburg uitgebreid, woningen aan het Bagijnhof in Middelburg geschikt gemaakt voor studenten van de Roosevelt Academy en het kantoor voor de Provincie Zeeland in Middelburg uitgebreid.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
Bijzonder aan Kanters is het verantwoordelijkheidsbesef dat de hele organisatie uitstraalt. Zo won het bedrijf in 2003 dé twee opleidingsprijzen in de bouw: de BOB-opleidingsprijs en de Bouwradius opleidingsprijs. De Pagter: 'We proberen een aantrekkelijke werkgever te zijn waar mensen kunnen doorgroeien en zich kunnen ontplooien. Daarnaast doen we heel veel aan opleidingen. We hebben altijd stagiaires van mts en hts en staan bekend als opleidingsbedrijf voor leerwerktrajecten, waarbinnen jonge mensen worden opgeleid tot bijvoorbeeld timmerman of metselaar.' Ook op andere terreinen neemt het bedrijf zijn verantwoordelijkheid. Zo hanteert Kanters als een van de eerste bouwbedrijven een bedrijfscode. Deze bedrijfscode legt onderwerpen vast als de omgang met aanbestedingen, relatiegeschenken, nevenactiviteiten en geheimhoudingsplicht. Maar ook buiten het eigen bedrijf investeert Kanters in een betere wereld. Zo worden momenteel in Zuid-Afrika 64 slaapkamers van een school voor blinde en dove jongeren gerenoveerd. De Nederlandse overheid en Kanters nemen allebei de helft van de financiering voor hun rekening. De Pagter: 'Je bent niet alleen voor jezelf bezig. Daarom pakken we dit soort projecten op. Het geeft je bedrijf ook toegevoegde waarde. Het is mooi dat je medewerkers trots op hun bedrijf kunnen zijn omdat je ook oog hebt voor de zwakkeren in de samenleving wereldwijd.'

Informatie
Kanters Bouwbedrijf Zuid
Park Veldzigt 15
Middelburg
Tel: 0118 - 679160
Fax: 0118 - 679167

Ampèrestraat 1
Bergen op Zoom
Tel: 0164 - 234425
Fax: 0164 - 249697


...werft
Zeeland werft van buitenaf

...levert
Hulsterse levert thuiszorg op maat

...structureert
Organisatiestructuur moet passen bij groei omzet

...checkt
Prins & Dingemanse vist ook op het internet

...surft
Haal winst uit online handelsregister

...belegt
De beleggings- adviseurs

...verbetert
Terneuzen steeds beter toegankelijk

...werkt
Nieuwe kansen voor uitzendbranche

...bouwt
"Wees goed en vertel het."

...informeert
BouwNed stelt zich voor

...onderneemt
Ondernemen is leuk !

...kiest
"De aannemer is meer manager dan bouwer"

...verandert
Agenda voor het Nieuwe Bouwen

...garandeert
De VerBouwgarantie voor extra zekerheid

...lanceert
Nieuw label BouwGarant maakt kwaliteit zichtbaar

...organiseert
Goed georganiseerde bedrijfstak

...combineert
De onmisbare schakel....

...roept
'Heb oog voor de belangen van het MKB!'

...rijdt
Zakelijk onderweg

...discussieert
Intensieve samenwerking havens Rijn-Schelde Delta nog ver weg

...leest
In 't kort

...bestuurt
'Met een eigen bedrijf bestuur je zelf het schip'

...ontwikkelt
Haalbaarheids- onderzoek ontwikkeling meerlaags bedrijventerrein De Wig

...vindt
'We hebben een vorm gevonden die alle disciplines van vastgoed bij elkaar brengt'

...besluit
Bedrijfsverzamel- gebouw in Oosterhout van de baan