In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2004
File not found.


















Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Deloitte
Van Gansewinkel (Regio Zuidwest Nederland)
Liftal Hijstechniek
Pacorini
Sea Way
Notarissen Seijdlitz, Loof en Segers
Zeeland Supply Groep
STT BV
Rabobank Walcheren
Rabobank Beveland
Rabobank neemt snel beslissingen

Sinds een tiental jaren richt het 'haventeam' van de Rabobank zich op klanten in de maritieme en logistieke branche. Met succes. Inmiddels heeft de bank een substantieel marktaandeel verovert in de haven en voorlopig gaat de groei nog overminderd voort. "De haven is een zeer belangrijke pijler in de Zeeuwse economie. Daar kunnen en mogen we niet in ontbreken."


Het 'haventeam' van de Rabobank. Vlnr: M. Kole, E. van Hartingsveldt,
C. Platteeuw, T. Sinke. Zittend: J. van Dienst, T. Veerman.


"De grootste kracht van de Rabobank is dat we snel beslissingen kunnen nemen", zegt Tonny Veerman, regiomanager Grootbedrijf & Havenactiviteiten van de Rabobank. "We zien dat beslissingen in deze branches vaak heel snel genomen moeten worden. Doordat de grotere kantoren van de Rabobank zelf een grote beslissingsbevoegdheid hebben, hoeven we geen fiat aan te vragen bij ons hoofdkantoor. Daardoor kunnen we voor kredietaanvragen van substantiële bedragen onze klanten op zeer korte termijn uitsluitsel geven."

Kennis delen
Veerman werkt op logistiek en maritiem terrein samen met collega's van de Rabobanken in Vlissingen, Middelburg, Goes, Heinkenszand en Terneuzen. Samen vormen zij het zogenaamde 'bovenlokale team'. Groot voordeel hiervan is dat op elk kantoor kennis van de branche aanwezig is. Kennis, die voortdurend verder wordt ontwikkeld. Veerman: "De Rabobank beschikt over een landelijke desk, die is gespecialiseerd in maritieme en logistieke zaken. Daar worden marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten gehouden en geanalyseerd." Deze kennis wordt uiteraard gedeeld met de eigen medewerkers, maar ook met derden. Zo organiseert de Rabobank in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam jaarlijks een sectorcursus Havens, Transport en Logistiek, waarvoor ook externen zich kunnen inschrijven. In Zeeland organiseert het team regelmatig seminars over havengerelateerde onderwerpen en wordt de digitale nieuwsbrief Havenactiviteiten uitgegeven.

Dollars
De Rabobank wil haar inmiddels substantiële marktaandeel de komende jaren nog verder uitbouwen. Dat betekent dat voortdurend naar de klant wordt geluisterd. Veerman: "Als we merken dat er in de markt bepaalde behoeften leven, proberen we die steeds in te vullen." Zo blijken cargadoors en bevrachters een grote behoefte te hebben aan contante dollars. Kapiteins vragen daarom, bijvoorbeeld om hun personeel te kunnen uitbetalen. "Maar", vertelt Veerman, "in het kader van rentabiliteit en efficiency is de voorraad vreemde valuta bij de meeste banken tot een minimum teruggebracht. Wij gaan nu voor onze klanten een contante dollarservice opzetten. Op die manier kunnen we op korte termijn in hun vraag naar dollars voorzien."

Valutering
Een ander groot voordeel dat de Rabobank biedt, zal vooral bedrijven met een grote omzet aanspreken. Anders dan de meeste concurrenten, past de Rabobank de valuteringsreglementering niet toe. "Dat betekent dat we bij overboekingen het geld niet een of twee dagen extra op onze eigen rekening laten staan", legt Veerman uit. Bij een omzet van tien miljoen euro kan dat al gauw een verschil van drieduizend euro op jaarbasis betekenen. Ook de Triple AAA rating van de Rabobank biedt de klant voordeel. Veerman: "We kunnen bij het aantrekken van geld op de internationale geldmarkt de laagste rente bedingen. Dat betekent dat we krediet ook goedkoop kunnen aanbieden."

Meer informatie
Tonny Veerman
Regiomanager
Grootbedrijf & Havenactiviteiten
Mobiel: 06 - 53 25 17 14
E-mail: t.veerman@walcheren-zuid.rabobank.nl


...onderneemt
Masterclass Duurzaam Ondernemen op koers

...start
Effectieve manier van online netwerken

...innoveert
Taxicentrale Middelburg innoveert continu

...organiseert
Startersdag voor 'jonge ondernemers'

...belegt
De beleggings- adviseurs

...bezoekt
Veel diversiteit en Kwaliteit op Contacta 2004

...werft
Regionaal dagblad ideaal voor personeelswerving

...roept
Havenburgemeesters roepen op tot bovenregionaal beleidsplan

...acquireert
Zeeland Seaports: meer aandacht voor acquisitie

...vervoert
Havens zijn heel belangrijk voor de Zeeuwse economie

....behartigt
Vrijland nieuwe voorzitter Port Promotion Council Zeeland

...ontwikkelt
Ontwikkelingen in de kanaalzone

...bindt
Clustervorming bindt industrie aan Zeeland

...vestigt
Infrastructuur en arbeid belangrijke vestigings- voorwaarden

...groeit
WCT bepalend voor economische toekomst Zeeland

...vraagt
Gevraagd: Technisch personeel

...presenteert
Junior Kamer Walcheren presenteert JKW Veiling

...netwerkt
NAC grootste zakelijke platform in Zuidwest Nederland

...rijdt
Zakelijk onderweg

...doneert
Opbrengst grootse netwerk-bijeenkomst voor Vrienden ZLG

...onderzoekt
Veel bedrijven weten niet of klanten tevreden zijn

...stimuleert
Ontmoetingsavond voor het Bedrijfsleven in Hulst

...concludeert
Sfeer, bereikbaarheid en keuze winkelaanbod doorslaggevend voor bezoek aan binnenstad