In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2004
File not found.

















Taxicentrale Middelburg innoveert continu

Voor René van der Veer van Taxicentrale Middelburg is vernieuwen een wezenlijk onderdeel van zijn werk. Toen hij de kans kreeg om aan het project van Syntens, Strategisch Innoveren in Zeeland, mee te doen, aarzelde hij niet. "Momenteel bereiden wij een naamswijziging voor het bedrijf voor. Een ingrijpend proces waarbij professionele ondersteuning heel welkom is."


Foto: Photographics

Van der Veer heeft al langer ervaring met Syntens. Zo deed hij de afgelopen jaren mee aan het project Vernieuwend Ondernemerschap (VOS). Het nieuwe project Strategisch Innoveren in Zeeland is voor hem ook interessant. "Dat heeft alles te maken met de fase waar mijn bedrijf zich in bevindt", legt Van der Veer uit. "Onze huidige naam dekt al langere tijd de lading niet meer. Wij rijden niet alleen in Middelburg maar voor opdrachtgevers uit heel Zeeland. Begin dit jaar hebben we een nieuw taxibedrijf in Oosterhout opgericht en rijden we ook in Brabant." Taxicentrale Middelburg werkt vooral voor gemeenten, bedrijven en instellingen en is ingericht op groepsvervoer. De onderneming bezit een kleine honderd voertuigen en heeft zo'n 150 mensen in dienst.

Naamsverandering
De vestiging in Oosterhout heeft de naam M-Tax gekregen en die naam wil Van der Veer ook voor de rest van het bedrijf gaan invoeren. "Het komt voor dat mensen ons niet bellen omdat gedacht wordt dat we alleen rond Middelburg rijden. En dat de meter al in Middelburg begint te lopen, ook als de klant in Vlissingen opgehaald moet worden. Van dergelijke vooronderstelling wil ik af en dat kan allereerst door onze naam te veranderen."

Vertrouwen
De directeur wil dat het proces zorgvuldig en duidelijk in gang wordt gezet want Taxicentrale Middelburg is een vertrouwde naam die staat voor optimale dienstverlening en kwaliteit. Dat vertrouwen wil hij niet verliezen. Dat er al een naam is, met een logo, maakt de zaak iets eenvoudiger. "Na een aantal oriënterende gesprekken met reclamebureaus is de keus gevallen op i-am uit Kloetinge. De naam staat bijvoorbeeld wel vast maar aan het logo zal toch nog iets veranderd moeten worden. Bovendien werken we voor zoveel verschillende doelgroepen, die willen we elk op een passende wijze benaderen. Het werven van nieuwe klanten is vanzelfsprekend onderdeel van de strategie." De naamsverandering past in de strategie die Taxicentrale Middelburg voor de komende jaren heeft ontwikkeld. Over deze strategie is uitgebreid van gedachten gewisseld met Syntens-adviseur Anita Idskes. Van der Veer: "De kennisdriehoek van reclamebureau - Syntens - en ikzelf vind ik erg prettig. Dat levert meer expertise op in dit specifieke gebied waarvan wijzelf onvoldoende kennis in huis hebben."

Software
Van der Veer heeft er vertrouwen in dat de naamsverandering goed zal verlopen. Dat heeft alles te maken met zijn eerder ervaringen met Syntens. "Dankzij Syntens heb ik softwareleverancier Spruit IT uit Borssele specifieke software kunnen laten ontwikkelen voor groepsvervoer bij ploegendiensten. Daar voorziet de standaardsoftware niet in met als gevolg dat we tot voor kort tweeduizend mutaties per maand met de hand moesten invoeren." Nu heeft iedereen die in ploegendienst werkt en met Taxicentrale Middelburg meerijdt een eigen wachtwoord. Daarmee kan hij via internet aangeven of hij buiten het reguliere rooster om een keer niet meerijdt, of, na bijvoorbeeld ziekte, weer wel meerijdt. "Dit systeem werkt uitstekend en heeft de bedrijfsprocessen enorm vereenvoudigd."

Internet: http://www.tcmiddelburg.com


...onderneemt
Masterclass Duurzaam Ondernemen op koers

...start
Effectieve manier van online netwerken

...innoveert
Taxicentrale Middelburg innoveert continu

...organiseert
Startersdag voor 'jonge ondernemers'

...belegt
De beleggings- adviseurs

...bezoekt
Veel diversiteit en Kwaliteit op Contacta 2004

...werft
Regionaal dagblad ideaal voor personeelswerving

...roept
Havenburgemeesters roepen op tot bovenregionaal beleidsplan

...acquireert
Zeeland Seaports: meer aandacht voor acquisitie

...vervoert
Havens zijn heel belangrijk voor de Zeeuwse economie

....behartigt
Vrijland nieuwe voorzitter Port Promotion Council Zeeland

...ontwikkelt
Ontwikkelingen in de kanaalzone

...bindt
Clustervorming bindt industrie aan Zeeland

...vestigt
Infrastructuur en arbeid belangrijke vestigings- voorwaarden

...groeit
WCT bepalend voor economische toekomst Zeeland

...vraagt
Gevraagd: Technisch personeel

...presenteert
Junior Kamer Walcheren presenteert JKW Veiling

...netwerkt
NAC grootste zakelijke platform in Zuidwest Nederland

...rijdt
Zakelijk onderweg

...doneert
Opbrengst grootse netwerk-bijeenkomst voor Vrienden ZLG

...onderzoekt
Veel bedrijven weten niet of klanten tevreden zijn

...stimuleert
Ontmoetingsavond voor het Bedrijfsleven in Hulst

...concludeert
Sfeer, bereikbaarheid en keuze winkelaanbod doorslaggevend voor bezoek aan binnenstad