In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2004
File not found.

















Stichting Mosselparty Junior Kamer de Bevelanden:
Opbrengst grootse netwerk-bijeenkomst voor Vrienden ZLG
Op woensdag 6 oktober 2004 is voor de vijfde keer de Mosselparty van de Junior Kamer de Bevelanden georganiseerd in de Grote Kerk in Goes. Ruim 300 ondernemers hebben tijdens deze grootse netwerkbijeenkomst genoten van prachtige Zeeuwse mosselen en de daarbij speciaal geselecteerde mosselwijn. Traditiegetrouw is de opbrengst van deze avond bestemd voor een goed doel op de Bevelanden. Dit jaar zijn dat de Vrienden van de Stichting Zorg Lichamelijk Gehandicapten (ZLG) uit Goes.


Het doel van deze eerste lustrumbijeenkomst van de Stichting Mosselparty Junior Kamer de Bevelanden is tweeledig: enerzijds geld inzamelen voor kinderen voor het goede doel, te weten jongeren en volwassenen met een lichamelijke of meervoudige functiebeperking en anderzijds een grote groep ondernemers in een ongedwongen Zeeuwse sfeer volop gelegenheid tot netwerken bieden. De avond is financieel mogelijk gemaakt door DRV Accountants en Belastingadviseurs, Meijling & Sarneel Notarissen, Van Oeveren-Vervaet BV, ING Bank en Zeeland's Roem. De opbrengst van de Mosselparty zullen de Vrienden van de Stichting ZLG besteden aan een nog nader te bepalen project.

Wereldwijd
Junior Kamer is een wereldwijd netwerk van ondernemers tussen 25 en 40 jaar met als motto "Learning by Doing". Voorzitter Geertjan Sarneel en penningmeester David van de Plasse van de Stichting Mosselparty Junior Kamer de Bevelanden benadrukken dat het motto zeker geldt voor dit jaarlijkse evenement: "In 1999 zijn wij zeer kleinschalig begonnen en elk jaar is het feest verder uitgegroeid en geprofessionaliseerd. Dit jaar hebben wij het recordaantal van ruim 300 aanmeldingen mogen ontvangen. Door dit soort activiteiten leren onze leden te netwerken en samen te werken. Kortom, iedere ondernemer leert gebruik te maken van de capaciteiten van de ander om uiteindelijk samen een mooi project als deze Mosselparty te realiseren."

Het Gors
Door de fusie per 1 juli 2004 van de ZLG met het Gors heet de stichting nu Stichting Het Gors. Een gors biedt ruimte, uitzicht en perspectief. De missie van de nieuwe stichting luidt dan ook: "Het creëren van voorwaarden, die een cliënt met een lichamelijke en/of verstandelijke functiebeperking als noodzakelijk ervaart voor een zinvol bestaan". Geertjan Sarneel: "Wij zijn er zeker van dat de Vrienden van de stichting de opbrengst van de Mosselparty aan iets bijzonders voor deze mensen zullen besteden."

Junior Kamer de Bevelanden
De Bevelandse serviceclub is de enige Junior Kamer in Nederland, waarvan uitsluitend heren lid zijn, ongeveer 25 in getal. Zij wonen of werken in allerlei branches op Noord- en Zuid-Beveland. Lid worden van deze club jonge enthousiaste mensen gaat uitsluitend op voordracht. Junior Kamer de Bevelanden organiseert regelmatig bijeenkomsten: cursussen, lezingen, bedrijfsbezoeken, sport- en andere grote evenementen zoals de Mosselparty. Ook is er regelmatig overleg met andere nationale en internationale Junior Kamers. Junior Kamer de Bevelanden is een club van jonge leergierige en ondernemende mensen, die graag iets voor de medemens betekent.

E-mail: E d.van.de.plasse@drv.nl


...onderneemt
Masterclass Duurzaam Ondernemen op koers

...start
Effectieve manier van online netwerken

...innoveert
Taxicentrale Middelburg innoveert continu

...organiseert
Startersdag voor 'jonge ondernemers'

...belegt
De beleggings- adviseurs

...bezoekt
Veel diversiteit en Kwaliteit op Contacta 2004

...werft
Regionaal dagblad ideaal voor personeelswerving

...roept
Havenburgemeesters roepen op tot bovenregionaal beleidsplan

...acquireert
Zeeland Seaports: meer aandacht voor acquisitie

...vervoert
Havens zijn heel belangrijk voor de Zeeuwse economie

....behartigt
Vrijland nieuwe voorzitter Port Promotion Council Zeeland

...ontwikkelt
Ontwikkelingen in de kanaalzone

...bindt
Clustervorming bindt industrie aan Zeeland

...vestigt
Infrastructuur en arbeid belangrijke vestigings- voorwaarden

...groeit
WCT bepalend voor economische toekomst Zeeland

...vraagt
Gevraagd: Technisch personeel

...presenteert
Junior Kamer Walcheren presenteert JKW Veiling

...netwerkt
NAC grootste zakelijke platform in Zuidwest Nederland

...rijdt
Zakelijk onderweg

...doneert
Opbrengst grootse netwerk-bijeenkomst voor Vrienden ZLG

...onderzoekt
Veel bedrijven weten niet of klanten tevreden zijn

...stimuleert
Ontmoetingsavond voor het Bedrijfsleven in Hulst

...concludeert
Sfeer, bereikbaarheid en keuze winkelaanbod doorslaggevend voor bezoek aan binnenstad