In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2004
File not found.


















Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Deloitte
Van Gansewinkel (Regio Zuidwest Nederland)
Liftal Hijstechniek
Pacorini
Sea Way
Notarissen Seijdlitz, Loof en Segers
Zeeland Supply Groep
STT BV
Rabobank Walcheren
Rabobank Beveland
Dienstbaarheid staat voorop bij Seijdlitz, Loof en Segers
'Als notaris ben je echt een vertrouwensman'

Een notaris bouwt vaak een band op met de mensen doordat deze steeds terugkomen. Mensen kopen een huis, gaan trouwen, starten een onderneming en krijgen helaas ook te maken met sterfgevallen. Op die manier leert een notaris een familie echt kennen.


De notarissen Jan Loof, Imca Segers en Joan Seijdlitz (vlnr.) voor hun kantoor in het Terneuzense Claushof.

"Het meest positieve van het vak zijn de afwisselende contacten met de mensen. Het ligt aan je eigen invulling wat je van het ambt maakt en hoe je met de cliëntèle omgaat. Deze wordt steeds mondiger en is veel beter geïnformeerd dan vroeger. Het leuke is dat je als notaris echt een vertrouwensman voor de mensen bent. Je weet ook veel van de mensen. Soms voel je je net een maatschappelijk werker", aldus notaris Joan Seijdlitz die in Terneuzen samen met Imca Segers en Jan Loof één van de grootste Zeeuwse notariskantoren leidt. Ruim twee jaar geleden verruilden de notarissen hun kantoor aan de Herengracht voor een fraai ruim pand aan het Claushof. De tijd maakt tenslotte modernisering en een goed bereikbare locatie noodzakelijk. "De bereikbaarheid is prima, de parkeervoorzieningen zijn ideaal en de spreekruimtes zijn veel ruimer", zegt notaris Jan Loof.

Veranderd
De drie notarissen leggen uit dat er de laatste jaren het nodige veranderd is in hun branche. "De wetgeving is flink veranderd. Zo is het hele erfrecht op de schop gegaan, is er een nieuw burgerlijk wetboek, een nieuw belastingstelsel en een nieuwe notariswet. Je ziet het ook in Terneuzen aan de flinke stijging van het aantal advocatenkantoren en aan de toename van de financiële dienstverlening." Anno 2004 hebben er bij Seijdlitz, Loof en Segers een dertigtal mensen emplooi die zoveel mogelijk in specialisatiegroepen werken. "De een doet dit en de ander doet dat. Het is aan ons dat het goed loopt. We hebben allemaal ons vak geleerd, maar nooit om te managen en om met personeel om te gaan. Ook voor notarissen zijn er hele adequate cursussen op dat gebied. Wij zijn een gewoon bedrijf. Ook wij voeren functioneringsgesprekken en ook wij moeten op tijd zijn. Natuurlijk zitten er wisselingen in onze producten en diensten, maar een testament blijft een testament en de koop van een huis blijft de koop van een huis. Echter, vijftien jaar geleden adviseerden we de mensen bijvoorbeeld om hun huis aan de kinderen over te dragen. Anders zouden ze hun eigen huis op moeten eten. Nu hoeven we dit niet meer te adviseren omdat het in de wetgeving verankerd is."

Haventerrein
Notariskantoor Seijdlitz, Loof en Segers biedt een breed scala van diensten aan. Naast familierecht hebben de notarissen veel van doen met ondernemingsrecht. Bijvoorbeeld met betrekking tot het haventerrein in Terneuzen. Zo moeten er voor bedrijven die zich daar gaan vestigen statuten geschreven worden en aktes van erfpacht worden opgemaakt. Dienstbaarheid aan de klant staat bij Seijdlitz, Loof en Segers voorop. "Als notarissen hebben wij de wettelijke plicht om die werkzaamheden te verrichten die de cliënt wenst. Als de wet het toestaat moet je die diensten verrichten. Wij hebben een ministeriële plicht en zijn van origine ambtenaar. Wij maken de hoogtepunten en dieptepunten van onze cliëntèle mee. In ieder geval de belangrijke momenten in iemands leven. Ons kantoor is laagdrempelig. Men kan gerust binnenlopen voor eenvoudige zaakjes zonder meteen met hoge rekeningen om de oren te worden geslagen." Notariskantoor Seijdlitz, Loof en Segers werkt in Hulst samen met notariskantoor Stolker (voorheen notariskantoor Vroome).

Notarissen Seijdlitz, Loof en Segers
Claushof 2
Terneuzen
Tel. 0115-617977
Fax: 0115-630216
Internet: www.notarissen-terneuzen.nl


...onderneemt
Masterclass Duurzaam Ondernemen op koers

...start
Effectieve manier van online netwerken

...innoveert
Taxicentrale Middelburg innoveert continu

...organiseert
Startersdag voor 'jonge ondernemers'

...belegt
De beleggings- adviseurs

...bezoekt
Veel diversiteit en Kwaliteit op Contacta 2004

...werft
Regionaal dagblad ideaal voor personeelswerving

...roept
Havenburgemeesters roepen op tot bovenregionaal beleidsplan

...acquireert
Zeeland Seaports: meer aandacht voor acquisitie

...vervoert
Havens zijn heel belangrijk voor de Zeeuwse economie

....behartigt
Vrijland nieuwe voorzitter Port Promotion Council Zeeland

...ontwikkelt
Ontwikkelingen in de kanaalzone

...bindt
Clustervorming bindt industrie aan Zeeland

...vestigt
Infrastructuur en arbeid belangrijke vestigings- voorwaarden

...groeit
WCT bepalend voor economische toekomst Zeeland

...vraagt
Gevraagd: Technisch personeel

...presenteert
Junior Kamer Walcheren presenteert JKW Veiling

...netwerkt
NAC grootste zakelijke platform in Zuidwest Nederland

...rijdt
Zakelijk onderweg

...doneert
Opbrengst grootse netwerk-bijeenkomst voor Vrienden ZLG

...onderzoekt
Veel bedrijven weten niet of klanten tevreden zijn

...stimuleert
Ontmoetingsavond voor het Bedrijfsleven in Hulst

...concludeert
Sfeer, bereikbaarheid en keuze winkelaanbod doorslaggevend voor bezoek aan binnenstad