In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2007
File not found.

Opel nog altijd betrouwbaar

Opel, een merk dat borg staat voor degelijkheid en betrouwbaarheid is in weinig landen zó populair als juist in Nederland. Niet meer het populairst overigens, die plaats heeft het twee jaar geleden moeten afstaan aan Volkswagen die er al tientallen jaren op aasde.


Opel Movano

Opel maakt deel uit van het wereldwijde General Motors waar grote klappen vallen als het om winstcijfers en arbeidsplaatsen gaat. Opel heeft vijf bedrijfsauto's in het programma; van de populaire Combo tot de grote Movano. Natuurlijk heeft ook Opel er voor gezorgd dat het zijn populairste personenauto's als Van kan leveren. Dus zonder achterbank en met een iets verhoogd dak vanwege het vermaledijde fiscaal blok dat er in moet passen. De auto's worden er niet fraaier van, maar financieel scheelt het een flinke slok op een borrel. Van-uitvoeringen zijn leverbaar voor de Astra en de Zafira.

De Vivaro en Movano zijn bestellers zoals je jezelf die voorstelt. Maximale laadruimte en flexibiliteit bij een zo laag mogelijk kostenniveau. De meest compacte van de twee is de Vivaro die echter nog altijd een minimale laadruimte heeft van dik vijf (5) kubieke meter. Geen kleine jongen dus, deze Vivaro maar op volumegebied valt hij min of meer in het niet bij grote broer Movano. Beide auto's smoelen overigens lekker wat een steeds grotere rol speelt bij de aanschaf van een bedrijfsauto. Met beide auto's kun je alle kanten op, er zijn bijna net zoveel varianten als er bedrijven zijn. Motorkeuze, lengte of hoogtevariëteiten, er is verschrikkelijk veel keus bij de Duitse fabrikant. Eigenlijk best knap als je bedenkt dat General Motors voor de rest op dit vlak in onze contreien niet zoveel ondersteuning van collega-merken te bieden heeft. De Verenigde Staten waar General Motors verder actief is, heeft een heel andere marktopbouw, ook op het gebied van bedrijfsauto's. Voor de Vivaro geldt dat hij als enige grote Opel bestelwagen verkrijgbaar is met een tweeliter benzinemotor. Naast de drie beschikbare dieselblokken, uiteraard.

De Movano is alleen te koop met dieselmotoren waarbij er een keuze is uit vier, van 2.2 tot 3.0 liter. De sterkste twee zijn slechts leverbaar met een handmatige zesbak. De overige twee hebben vijf versnellingen. Ook hier zie je een aantal uitvoeringen: de chassis-cabine, pick-up en de gesloten bestelauto. De gesloten bestelbus is leverbaar in diverse lengte- en hoogtematen. De prijzen voor de Vivaro beginnen bij dik 17.000 euro, exclusief BTW.

...droomt
Dromen verwezenlijken dankzij de BOOST

...wenst
Specialist in bedrijfsfinancieringen

...wint
Duurzame innovatie wint terrein

...exporteert
Exporteren vraagt om gedegen voorbereiding

...inoveert
Innoveren doet exporteren

...organiseert Internationale Handelsdag op 17 april in Bergen op Zoom

...spreekt
Importeurs aan het woord op Internationale Handelsdag

....haalt uit
Bedrijfsleven haalt flink deel omzet uit export

...bouwt
Solide fundament is onontbeerlijk

...compeseert
Reden voor optimisme rondom BPM-regels voor ondernemers

...vervoert
Vervoer over water heeft de toekomst

...signaleert
EVO biedt praktische oplossingen

...op maat
Bedrijfsauto's: altijd maatwerk

...werkt efficient
Optimale efficiency in distributie

...groeit
Trends in trucks

...ontwikkelt
Transport en Logistiek biedt volop werk

...reikt uit
VW reikt verder

...hernoemt
Nissan heeft het nog steeds

...rijdt compact
Renault blijft sterk

...levert
Opel nog altijd betrouwbaar

...rijdt
zakkelijk onderweg

...belegt
De beleggingsadviseurs

...betaalt
Vermindering faalkosten door intensieve samenwerking

...concludeert
Behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen blijft onverminderd groot