In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2007
File not found.

Snowdelta Terneuzen:
Solide fundament is onontbeerlijk

Terneuzen bouwt aan haar toekomst. Op het ruim zes hectare grote terrein bij de kruising van de Koegorsstraat en de N61 heeft wethouder Adhémar van Waes van de Kanaalzonegemeente op 9 februari 2007 de eerste paal geslagen voor de nieuwe skihal, die meer is dan alleen een vrijetijdscentrum. Eind dit jaar biedt Snowdelta wintersport en après-ski in Zeeland.


Paul Fermont en Pieter S. Nienhuis.

Het circa veertig meter hoge complex omvat naast de 220 meter lange skibaan met drie sleepliften, een oefenbaan van negentig meter, een veelzijdig fitnesscentrum en een horecagelegenheid met een buitenterras op het zuiden. Daaronder vestigt zich een groot aantal winkels van aansprekende ketens die in Zeeland nog niet of nauwelijks zijn vertegenwoordigd. Bij het complex komen een parkeerterrein voor 500 auto's en een fietsenstalling. Het centrum zal het doffe imago van Terneuzen oppoetsen en de gemeente de dynamiek bezorgen die zij nodig heeft in de concurrentiestrijd met de omringende grote steden Middelburg, Goes, Gent en Sint Niklaas. Zo'n grote skihal is immers een publiekstrekker van formaat. Bovendien vormt de perifere detailhandel een welkome aanvulling op het bestaande winkelbestand. Dankzij een solide financieel fundament kan het complex zichzelf bedruipen.

Krachtenbundeling
"Eerdere plannen voor de verkoop en bouw van onder andere een skipiste, tuincentrum, discotheek, een wokrestaurant, pool- en bowlinghal, health en wellnesscenter en een sportwinkel bleken financieel niet haalbaar en moeilijk te exploiteren te zijn. De combinatie met grote publiektrekkende detailhandelszaken is dat wel. Bovendien is de ligging van Snowdelta uniek, direct aan de N61/N62 op de as van de vier windstreken en vlakbij de nieuwe tunnel van Sluiskil. Die zal evenals de rijbaanverdubbeling van de N62 in 2012 zijn gerealiseerd." Aan het woord zijn Paul Fermont BRE, directeur van Faasse & Fermont Makelaars uit Goes en belast met Bedrijven, Beleggingen en Projecten en Pieter Nienhuis, beëdigd makelaar en taxateur in onroerende zaken bij Synchro Bedrijfsmakelaardij uit Hoogvliet Rotterdam. "Al enige tijd werken onze bedrijven samen. Daardoor is ons totale werkterrein heel Zuidwest Nederland.

Gezamenlijk netwerken heeft ook bij dit project geleid tot succes. Al snel nadat de huurcontracten met deze aansprekende winkelketens waren afgesloten, vonden wij in ING Real Estate een solide koper voor het gedeelte waar deze onderdak moeten krijgen. Het onontbeerlijke solide fundament onder het complex was daarmee een feit geworden."

Contracten
Paul Fermont heeft eind 2006 namens de verkoper succesvol bemiddeld bij de totstandkoming van de langlopende verhuurcontracten met onder andere de Belgische winkelketens Colruyt (supermarkt) en Dreamland (speelgoed) en het Nederlandse BCC (consumentenelektronica), Kwantum (woonwinkel), en Karwei (bouwmarkt). "Onze zuiderburen zijn een belangrijke doelgroep, zij winkelen en recreëren graag in Zeeland. Terneuzen ligt op twintig autominuten afstand van Gent en op driekwartier van Brussel. Bovendien heeft België nauwelijks tot geen skibanen van dit niveau. Ook richten wij ons op de inwoners van Zeeland en de toeristen die er verblijven. Sinds de opening van de Westerscheldetunnel is Goes bijvoorbeeld slechts een halfuur rijden van Terneuzen verwijderd. Snowdelta is een attractie die het Zeeuwse toeristenseizoen ongetwijfeld zal verlengen", aldus Paul Fermont.


Snowdelta, meer dan alleen een vrijetijdscentrum.

In januari 2007 heeft ING Real Estate, wereldwijd actief als vastgoedbelegger, -financier en -ontwikkelaar, dankzij de inspanningen van Pieter Nienhuis als aankopend makelaar zijn handtekening gezet voor de investering van ruim € 17 miljoen voor de omgeving van de skihal. De koopsom is gebaseerd op een bruto aanvangsrendement van 7,14%. De aankoop is gedaan voor het ING Dutch Retail Fund, een van de institutionele vastgoedfondsen van ING Real Estate. Pieter Nienhuis: "De winkels gaan in wezen de marketing voor de skihal verzorgen, zij trekken in eerste instantie het grote publiek aan. Daarna zal mond-tot-mondreclame ongetwijfeld zijn werk gaan doen. Met deze voor Zeeland enorme transactie is het nog niet afgelopen. Het totale plangebied bedraagt 52 hectare, waarvan er nu slechts zes ontwikkeld zijn. Van de strategische ligging van de Koegorspolder zal Terneuzen grote positieve gevolgen hebben, eerst met betrekking tot bedrijven en naderhand de woningmarkt."

Werkgelegenheid
Het Snowdelta project is ontwikkeld door het Belgische European Leisure Development en initiatiefnemer Leisure Development Zeeland, die de infrastructuur en de exploitatie van het gehele complex verzorgt. Danny Rombout van Fitland is verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van de skipiste, het fitnesscenter en de horecagelegenheid. Snowdelta levert 175 arbeidsplaatsen op en zal een geweldige spin-off hebben. Bijna 9000 m≈ sneeuwoppervlakte met een constante haltemperatuur van -5 graden Celsius en 30.000 m≈ vloeroppervlakte aan professionele, sfeervolle en verantwoorde sportbeleving en een ruim winkelassortiment zullen het 'hart van Zeeuws-Vlaanderen' nog sneller doen kloppen!

Internet: www.faasse-fermont.nl
Internet: www.synchromakelaardij.nl


...droomt
Dromen verwezenlijken dankzij de BOOST

...wenst
Specialist in bedrijfsfinancieringen

...wint
Duurzame innovatie wint terrein

...exporteert
Exporteren vraagt om gedegen voorbereiding

...inoveert
Innoveren doet exporteren

...organiseert Internationale Handelsdag op 17 april in Bergen op Zoom

...spreekt
Importeurs aan het woord op Internationale Handelsdag

....haalt uit
Bedrijfsleven haalt flink deel omzet uit export

...bouwt
Solide fundament is onontbeerlijk

...compeseert
Reden voor optimisme rondom BPM-regels voor ondernemers

...vervoert
Vervoer over water heeft de toekomst

...signaleert
EVO biedt praktische oplossingen

...op maat
Bedrijfsauto's: altijd maatwerk

...werkt efficient
Optimale efficiency in distributie

...groeit
Trends in trucks

...ontwikkelt
Transport en Logistiek biedt volop werk

...reikt uit
VW reikt verder

...hernoemt
Nissan heeft het nog steeds

...rijdt compact
Renault blijft sterk

...levert
Opel nog altijd betrouwbaar

...rijdt
zakkelijk onderweg

...belegt
De beleggingsadviseurs

...betaalt
Vermindering faalkosten door intensieve samenwerking

...concludeert
Behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen blijft onverminderd groot