In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2007
File not found.

Dromen verwezenlijken dankzij de BOOST

De Junior Kamer Zeeuws-Vlaanderen zet met een nieuw interactief evenement, de BOOST, een innovatief en spraakmakend concept in de markt. Beginnende en ervaren ondernemers met een vernieuwend zakelijk idee, maar die (start) kapitaal missen, wordt een unieke kans geboden om een aanzienlijke BOOST-investeringspremie te winnen. Hier moeten zij echter wel wat voor doen!


Voorzitter Raphaël Verbrugge: „Het nieuwe concept biedt een unieke kans op het winnen van een aanzienlijke investeringspremie."

Overigens viert niet 'the winner takes all'-gedachte hoogtij. Alle BOOST-kandidaten kunnen namelijk rekenen op secundaire ondersteuning om hun businessplan te schrijven en te concretiseren. De BOOST wordt de opvolger van de verkiezing van de Beste Ondernemers Visie (BOV) en de Business On Stage (BOS). „Bij de BOOST is het doel mensen aan te sporen tot creativiteit en inspiratie om zo nieuwe ideeën te ontwikkelen en in de markt te zetten. Wij willen op die manier het economisch klimaat in Zeeuws-Vlaanderen stimuleren, onze regio een 'boost' geven.

Met dit nieuwe concept denken we iets terug te kunnen doen voor de lokale economie. De investeringspremie kan bijdragen aan het verwezenlijken van de dromen van de (startende) ondernemer", aldus Raphaël Verbrugge. De 31-jarige BOOST-voorzitter is in het dagelijks leven directeur van het Terneuzense Zeeland Supply Industrial Stores, totaalleverancier op het gebied van veiligheid en industrial stores artikelen. Raphaël's echtgenote Femke was precies op de BOS van 17 november 2006 uitgerekend van hun eerste kindje. Een week eerder werd dochter Féline geboren.

Oproepen
Kandidaten die denken voor de BOOST-prijs in aanmerking te komen, moeten de regionale bladen in de gaten houden, waarin binnenkort oproepen worden geplaatst.

De aangemelde personen dienen hun businessplan kenbaar te maken aan de BOOST-commissie, die een eerste selectie zal toepassen. Na deze eerste ronde zullen de plannen door de sponsoren en de Junior Kamer worden bekeken. Daarbij wordt onder andere gelet op de concepten marketing, financiën en communicatie. De BOOST-kandidaten zullen in het voortraject naar het event in november worden begeleid. Bij de sponsoren en in de Junior Kamer zit de knowhow om deze ondersteuning te verlenen en om de businessplannen te beoordelen", verklaart Verbrugge. Naast de voorzitter zetelen in de BOOST-commissie Edwin Eggebeen, Alain Werkers, Michel van Bremen, Samir Lhachmi en Stijn Guilliet. Allen zijn ondernemer of hebben een functie op managementniveau. De Junior Kamer is een trainingsorganisatie voor ambitieuze jonge mensen, waarbij het ontplooien van talenten centraal staat: 'learning by doing'. De BOOST past uitstekend binnen deze formule.

Het evenement zal eind november plaatsvinden en begeleid worden door een key note speaker van naam. De Junior Kamer mikt op een breed en gekwalificeerd publiek. De setting is virtueel interactief, waarbij voorafgaand aan het business to business spektakel een vip-event zal plaatsvinden. Tijdens deze vip-bijeenkomst worden de kandidaten, pitchers, door een moderator aan de tand gevoeld over diverse terreinen van het ondernemerschap. Tevens worden de SWOT analyses van de businessplannen op interactieve wijze getoetst door middel van digitale Mind Mapping. „Op de afsluitende plenaire bijeenkomst worden de resultaten gepresenteerd en kunnen de aanwezigen via sms-voting kenbaar maken welke (innovatieve) ondernemer het beste bedreigingen en zwaktes weet om te turnen in kansen en prestaties.


Raphaël Verbrugge: „Alle kandidaten kunnen rekenen op secundaire ondersteuning."

Welke ondernemer is het meest innovatief en kan zijn plan het beste presenteren? Wie haalt het optimale rendement uit zijn businessplan? Het publiek bepaalt uiteindelijk naar welke (startende) ondernemer de BOOST-overwinning gaat. Ook al win je uiteindelijk de BOOST niet, je hebt toch een 'tool' in handen om je ambities gestalte te geven. De Junior Kamer zal de winnaar van de BOOST een jaar blijven volgen en monitoren. Voor de BOOST-kandidaten van 2008 kan dat een extra stimulans zijn, in die zin dat het behalen van de overwinning deze ondernemer geen windeieren heeft gelegd", vertelt Verbrugge.

Sponsoren
De Junior Kamer heeft speciaal voor de BOOST ook de commissie Rentmeester in het leven geroepen. Deze commissie heeft niet alleen tot taak om na te denken over wat de Junior Kamer kan terugdoen voor onze regio, maar houdt zich eveneens bezig met het benaderen van de sponsoren in het kader van de BOOST (fundraising). De commissie Rentmeester bestaat uit Jeroen van Laar (voorzitter), Jean-Paul Heijens, Eric Verhaegen, Pepijn Nuijten, Peter Donze, Bart Depourcq en Martin Thomaes. De nieuwe website www.jkboost.nl zal over enkele weken operationeel zijn. Op deze website wordt onder andere informatie verschaft over de nieuwe sponsorpakketten en kunnen zich kandidaten aanmelden die in aanmerking willen komen voor de BOOST-investeringspremie.


...droomt
Dromen verwezenlijken dankzij de BOOST

...wenst
Specialist in bedrijfsfinancieringen

...wint
Duurzame innovatie wint terrein

...exporteert
Exporteren vraagt om gedegen voorbereiding

...inoveert
Innoveren doet exporteren

...organiseert Internationale Handelsdag op 17 april in Bergen op Zoom

...spreekt
Importeurs aan het woord op Internationale Handelsdag

....haalt uit
Bedrijfsleven haalt flink deel omzet uit export

...bouwt
Solide fundament is onontbeerlijk

...compeseert
Reden voor optimisme rondom BPM-regels voor ondernemers

...vervoert
Vervoer over water heeft de toekomst

...signaleert
EVO biedt praktische oplossingen

...op maat
Bedrijfsauto's: altijd maatwerk

...werkt efficient
Optimale efficiency in distributie

...groeit
Trends in trucks

...ontwikkelt
Transport en Logistiek biedt volop werk

...reikt uit
VW reikt verder

...hernoemt
Nissan heeft het nog steeds

...rijdt compact
Renault blijft sterk

...levert
Opel nog altijd betrouwbaar

...rijdt
zakkelijk onderweg

...belegt
De beleggingsadviseurs

...betaalt
Vermindering faalkosten door intensieve samenwerking

...concludeert
Behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen blijft onverminderd groot