In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2007
File not found.

VW reikt verder

Volkswagen is een merk waarvan de vleugels zich tot ver voorbij de Duitse landsgrenzen uitstrekken en is uitgegroeid tot een vooraanstaand benchmark met onder zijn vleugels erkende grootheden als Audi, Skoda maar ook Lamborghini en Bentley. Dit laatste merk heeft het nog nooit eerder zo goed gedaan als onder de Duitse vleugels waaronder het nu ressorteert.

Dit laatste merk heeft het nog nooit eerder zo goed gedaan als onder de Duitse vleugels waaronder het nu ressorteert. Ook de bedrijfswagens van VW doen het traditioneel goed. Ooit begonnen als een schetsje op een pakje sigaretten van Ben Pon, de Nederlandse importeur werd de Bus (insiders spreken inmiddels van T1 - de spijlenbus) al snel een icoon. Met compacte buitenmaten toch zoveel mogelijk ruimte bieden, dat was je ware en dat is het nog steeds.

Volkswagen's bedrijfsauto's zijn ook in ons land verschrikkelijk populair. Of het nu om de relatief compacte Caddy gaat, of om de nieuwe Crafter die als opvolger van Nederlands populairste besteller LT, ook al hoge oogt, VW bestellers blijven gewild. Bovendien zorgt Volkswagen er wel voor dat de forsere personenauto's ook in Van-uitvoering te koop zijn.

Zo kent ons land bedrijfsauto typen als de Touran Van, de Sharan Van en Touareg Van. De meest compacte Volkswagen bedrijfsauto is de Caddy. Compact is hierbij overigens een relatief begrip want de auto kan een enorm volume herbergen. Bovendien is de laaddrempel van de Caddy laag wat het laden en lossen eenvoudig maakt. De Caddy is beschikbaar met vele motorvarianten, beladingsmogelijkheden en gradaties in luxe. Wie aan de ruimte van de Caddy niet voldoende heeft, kan wellicht de overstap maken naar de Transporter, de eigenlijke opvolger van de oorspronkelijke Bus. Ook hier zie je een overweldigende hoeveelheid mogelijkheden op het gebied van motorkeuze en uitrustingsniveau.

Top of the bill op Volkswagen bedrijfsauto niveau is de Crafter die in 2006 op de markt kwam. Deze Crafter (in een vrije vertaling: krachtpatser) is de derde generatie grote bestelwagens van de Wolfsburgse fabrikant. Ook hier zie je weer een keur aan mogelijkheden qua motoren en uitrusting. Bovendien is de Crafter te koop in vier basismodellen, de gesloten besteller, de versie voor vervoer van volwassenen, de pick-up en als chassiscabine. Heel belangrijk voor sommige bedrijfstakken is de extreem brede laaddeur waardor vorkheftrucks lading gemakkelijk kunnen pakken en er gemakkelijk een pallet kan worden ingezet of uitgehaald. Deuren aan de achterzijde zijn over een groot aantal graden draaibaar waardoor aan alle zijden een prettig laadbare auto ontstaat. De Crafter is er in verscheidene hoogtematen tot aan een laadhoogte van 2.14 meter aan toe. De Volkswagen Crafter is bereikbaar vanaf 19.490 euro, exclusief BTW.

...droomt
Dromen verwezenlijken dankzij de BOOST

...wenst
Specialist in bedrijfsfinancieringen

...wint
Duurzame innovatie wint terrein

...exporteert
Exporteren vraagt om gedegen voorbereiding

...inoveert
Innoveren doet exporteren

...organiseert Internationale Handelsdag op 17 april in Bergen op Zoom

...spreekt
Importeurs aan het woord op Internationale Handelsdag

....haalt uit
Bedrijfsleven haalt flink deel omzet uit export

...bouwt
Solide fundament is onontbeerlijk

...compeseert
Reden voor optimisme rondom BPM-regels voor ondernemers

...vervoert
Vervoer over water heeft de toekomst

...signaleert
EVO biedt praktische oplossingen

...op maat
Bedrijfsauto's: altijd maatwerk

...werkt efficient
Optimale efficiency in distributie

...groeit
Trends in trucks

...ontwikkelt
Transport en Logistiek biedt volop werk

...reikt uit
VW reikt verder

...hernoemt
Nissan heeft het nog steeds

...rijdt compact
Renault blijft sterk

...levert
Opel nog altijd betrouwbaar

...rijdt
zakkelijk onderweg

...belegt
De beleggingsadviseurs

...betaalt
Vermindering faalkosten door intensieve samenwerking

...concludeert
Behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen blijft onverminderd groot