In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2007
File not found.

Bedrijfsauto's: altijd maatwerk

Meer nog dan bij personenwagens is een bedrijfsauto een instrument dat toegesneden moet zijn op de eisen en verwachtingen van zijn berijder (m/v). Vrijwel geen enkele onderneming kan zonder vervoer op maat en autofabrikanten hebben zo goed mogelijk naar die wensen geluisterd bij het ontwerp van bedrijfsvervoer. Veel volume nodig? Dat kan. Of is zware lading juist noodzakelijk. Ook dan is er voor elke ondernemer de juiste auto.

Veel automerken in ons land hebben een bedrijfswagenprogramma. Sommige leggen zich sterk toe op bedrijfsauto's; weer andere 'doen het er bij' als een nevenproduct van de personenautoverkoop. We laten wat merken de revue passeren.

Chrysler
Het Amerikaanse Chrysler heeft naast de steeds breder wordende reeks aan personenauto's, inmiddels ook een breed scala aan bedrijfsauto's in haar programma. Van de betrekkelijk compacte PT Cruiser Van tot aan de grote Voyager die naast veel luxe ook ruimte biedt om volumineuze zaken te verstouwen. De Voyager en (nog grotere) Grand Voyager zijn ook relatief populair onder bedrijfsautobezitters.


Chrysler Voyager.

Citroën
Citroën, als deel van het enorme Franse PSA-concern heeft van oudsher al een behoorlijk aandeel bedrijfsauto's in de bedrijfsautomarkt. Het merk heeft een reeks auto's in de prijslijsten staan van compacte Berlingo, als tegenhanger van Peugeot's Partner. Daarboven komen nog bedrijfsauto's als de Jumpy en Jumper, die ook beide een Peugeot broertje hebben. Citroen is al vele jaren hét merk als het op comfort aankomt al geldt die naam nog het sterkste voor de grote personenauto's; die auto's die zijn uitgerust met het befaamde hydropneumatische veersysteem. Buitengewone eend in de bijt, om maar eens in Ctroënjargon te blijven is de C5 Service, een bedrijfsautoversie op basis van de C5 Break. Naar verwachting is dit de enige bedrijfsauto die over dit ongeëvenaarde veersysteem beschikt.

Hyundai
Hyundai is al wat jaren echt op stoom en brak ook in ons land heel wat potten met de introductie van de H100, later de H200. op de Bedrijfsauto RAI die over enkele maanden wordt gehouden, wordt een geheel nieuwe H200 geïntroduceerd. Logisch, want het huidige model loopt ook al heel wat jaren mee. Hyundai is wereldwijd bezig aan een geweldige opmars. Veel kwaliteit en ruimte zijn dan ook winnende slagzinnen in de bedrijfsautoloterij. Hyundai grossiert en in en dat trekt voldoende kopers. De H200 is in enorm veel variëteiten leverbaar.Hyundai H200.

Toyota
Toyota is hard op weg om General Motors van de troon te stoten als allergrootste fabrikant van auto's ter wereld. Natuurlijk geldt dat voor personenwagens maar ook de bedrijfswagens hebben een naam op te houden als het op betrouwbaarheid en een laag kostenplaatje per kilometer aankomt. De Toyota Hiace is een van de populaire bedrijfsauto's; eind 2006 werd hij vernieuwd en voorzien van een nieuw front dat meer in de lijn met het huidige Toyota programma ligt.


Hyundai H200.


Met een beetje fantasie lijkt het front zelfs wat op de prestigieuze Lexus. Voor deze vernieuwde Hiace zijn krachtige dieselmotoren beschikbaar met een cilinderinhoud van 2,5 liter. Toyota heeft inmiddels ook een grote naam opgebouwd als het op dieselblokken aankomt. De minst vermogende levert 95 pk; de sterkere 117. dat de Hiace een populaire bedrijfswagen is blijkt al wel uit het feit dat er inmiddels zo'n 365.000 over de Europese wegen rijden.


...droomt
Dromen verwezenlijken dankzij de BOOST

...wenst
Specialist in bedrijfsfinancieringen

...wint
Duurzame innovatie wint terrein

...exporteert
Exporteren vraagt om gedegen voorbereiding

...inoveert
Innoveren doet exporteren

...organiseert Internationale Handelsdag op 17 april in Bergen op Zoom

...spreekt
Importeurs aan het woord op Internationale Handelsdag

....haalt uit
Bedrijfsleven haalt flink deel omzet uit export

...bouwt
Solide fundament is onontbeerlijk

...compeseert
Reden voor optimisme rondom BPM-regels voor ondernemers

...vervoert
Vervoer over water heeft de toekomst

...signaleert
EVO biedt praktische oplossingen

...op maat
Bedrijfsauto's: altijd maatwerk

...werkt efficient
Optimale efficiency in distributie

...groeit
Trends in trucks

...ontwikkelt
Transport en Logistiek biedt volop werk

...reikt uit
VW reikt verder

...hernoemt
Nissan heeft het nog steeds

...rijdt compact
Renault blijft sterk

...levert
Opel nog altijd betrouwbaar

...rijdt
zakkelijk onderweg

...belegt
De beleggingsadviseurs

...betaalt
Vermindering faalkosten door intensieve samenwerking

...concludeert
Behoefte aan nieuwe bedrijventerreinen blijft onverminderd groot