In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2004
File not found.

















Veel sfeer op Haringparty Goes

De ondernemers van de stichting De Beste Maatjes hielden 's ochtends hun hart vast toen de regen met bakken uit de lucht viel. In de namiddag klaarde het echter op waardoor aan een belangrijke basisvoorwaarde voor het welslagen van de traditionele Goese Haringparty was voldaan. De vorige maand ruim 1000 aanwezigen op de monumentale binnenplaats van restaurant De Stadsschuur zorgden voor veel sfeer en lieten zich de Hollandse Nieuwe in combinatie met zeekraal, uitjes en een goed glas korenwijn goed smaken. Tevens is de zeekraal, een zilte Zeeuwse groente, verwerkt in een moutwijn die op de party de Zeeuwse primeur beleefde.

Gedeputeerde de Kok en organisator Van de Zandt

Hoewel het zilver van de zee dit jaar een beetje aan de stugge kant is werd menig haring verorberd. Ondertussen werd er stevig genetwerkt tussen de vele ondernemers uit Goes en omstreken. Teleurstellend was wel de late afmelding van minister Karla Peijs van Verkeer en Waterstaat. Zij zou de Haringparty openen en het eerste maatje beoordelen op smaak. Tevens zou zij de cheque van 5.000 euro van De Beste Maatjes ten bate van het goede doel, aan de Stichting Palazolli, overhandigen. De minister werd voor spoedberaad naar de Tweede Kamer geroepen, maar haar echtgenoot Rinus Platschorre uit Bruinisse was wel prominent aanwezig op de Haringparty en overhandigde ook de cheque. Toespraken werden er gehouden door gedeputeerde Gert de Kok van economische zaken en door Cor van de Zandt van De Stadsschuur.

Schitterend
"De Haringparty is een schitterend evenement dat niet meer weg te denken is uit de Zeeuwse zakelijke gemeenschap. In economisch mindere tijden groeien ondernemers naar elkaar toe. In mindere tijden zoek je elkaar op. Dat zie je aan de grote belangstelling op de Haringparty. Je hebt elkaar nodig. Onze stichting de Beste Maatjes gaat, wellicht in de Grote Kerk te Goes, ook een nieuwe jaarlijks terugkerende netwerkbijeenkomst organiseren: de Vierde Dinsdag van September. Een week nadat hare majesteit de Troonrede uitspreekt en het kabinet miljoenennota en begroting presenteert wordt het 'koffertje van Zalm' besproken in het licht van de Zeeuwse economie. Ik wil tot slot nog één mededeling doen. We willen u allemaal graag een glaasje wijn presenteren, maar voorkom nare ervaringen. Neem uw verantwoordelijkheid in het verkeer. Volgens mij is de haring perfect en ik wens u allen heel smakelijk eten. Als eerste zal de heer De Kok smaak en vetgehalte testen van de nieuwe haring", aldus Van de Zandt.

Op ludieke wijze, onder begeleiding van muziek, werden de tonnetjes haring gepresenteerd. Gert de Kok: "De haring is een beetje stug, hard, maar wel lekker. Het is een goede zaak dat ondernemers en overheid elkaar ontmoeten op een netwerkbijeenkomst als de Haringparty."

Barrière
En passant vertelt de gedeputeerde optimistisch gestemd te zijn over de ontwikkeling van de economie in het Zeeuwse. "Er is veel te doen op het gebied van haven- en industrieontwikkeling, inclusief de WCT. Goede verbindingen zoals de Westerscheldetunnel en de Sloeweg in de richting van het havengebied zijn van wezenlijk belang." Daarom is hij ook een groot voorstander van de komst van een tunnel bij Sluiskil. "Die brug is nog altijd een enorme barrière." De Kok roemt centrumgemeente Goes om haar zorgeconomie met vele voorzieningen. "Dat is absoluut een felicitatie waard. Alleen heb ik wel eens het idee dat men daar denkt dat het alleen aan Goes zelf ligt." De Zeeuwse bedrijven die zich verenigd hebben in de stichting De Beste Maatjes zijn ZeelandNet, Foto Verschoore, Makelaardij Faasse & Fermont, Frantzen & van Sisseren Notarissen, Proverko, Toerkoop Reisbureau Rosa en restaurant De Stadsschuur. Terwijl een dag eerder de traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse nieuwe in Scheveningen plaatsvond, was Goes een prima decor voor de opening van het nieuwe haringseizoen. De Haringparty is en blijft, evenals de Contacta, een grootse netwerkbijeenkomst. En netwerken is voor zakelijk Zeeland van eminent belang. Op informele wijze, onder het genot van een hapje en een drankje, worden tenslotte de beste contacten gelegd.


...ondertekent
Nieuwe toekomst Zeelandhallen

...start
Talenten benutten met educatief ondernemen

...bedenkt
Hoog bereik, lage kosten

...presenteert
Nieuwe oogstseizoen voor hangcultuur- mosselen

...werkt
Contract voor vakantiekracht verplicht

...belegt
De beleggings- adviseurs

...viert
Nieuwkomers tijdens lustrum BOS

...onderneemt
'Vestingstad Hulst is uniek'

...feest
Veel sfeer op Haringparty Goes

...leest
In 't kort

...rijdt
Zakelijk onderweg

...behartigt
Nieuwe ondernemers- vereniging voor Borsele

...zeilt
Zeilevenement voor ondernemers en managers

...bemiddelt
Conflicten goed op te lossen met mediation

...investeert
2003: vier miljard belegd in commercieel vastgoed