In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2004
File not found.

















10-jarige ondernemersvereniging Hulst Reynaerstad: 'Vestingstad Hulst is uniek'

"Wat ons nooit afgepakt is in Hulst is de vesting en de gezellige sfeer. Dat is een unieke combinatie. Als we dat goed in beeld brengen blijven de mensen komen", aldus voorzitter Robby Zaman van de promotiecommissie van Hulst Reynaertstad. Een ondernemersvereniging die inmiddels tien jaar bestaat.

Robby Zaman: "Als ondernemer moet je eigenlijk geen horloge dragen."

Het middeleeuwse vestingstadje Hulst, met zijn wallen en monumentale panden, wordt sinds jaar en dag door vele toeristen bezocht. De reynaertstad oefent een aantrekkingskracht uit op onze zuiderburen, maar ook overige Nederlanders weten de meest Vlaamse stad van Nederland te vinden. Als het aan de hoge ambtelijke heren ligt mag het wel een onsje minder zijn. Althans, zo lijkt het beleid inzake de bewegwijzering van de Westerscheldetunnel te zijn. Zaman is er woest over. "Door de provincie Zeeland cq rijkswaterstaat vindt er oneerlijke concurrentie plaats ten behoeve van de Westerscheldetunnel. Men heeft veel publiciteit gecreëerd om de Vlamingen naar 'de overkant' te krijgen.

Bijvoorbeeld met de leuze: 'bezoek de Zeeuwse kust, neem de tunnel'. Daarbij heeft men Zeeuws-Vlaanderen over het hoofd gezien. Ook Nederlanders die Zeeuws-Vlaanderen willen bezoeken worden misleid met borden over de Westerscheldetunnel. Bij Bergen op Zoom staat niet aangegeven dat Hulst bereikbaar is via de Liefkenshoektunnel. Via deze tunnel is het bijna een uur korter rijden naar Hulst dan via de Westerscheldetunnel. En het Europese beleid verplicht de lidstaten om de kortste weg aan te geven."

Eiland
"Ook in het licht van de verkeersveiligheid en het milieu is een verkeerde verwijzing schandalig. De provincie is van plan om specifiek aan te geven 'Terneuzen, Hulst, Sluis: volg Westerscheldetunnel'. Met name voor Hulst is dat een aanfluiting. Hulst wordt zo op een eiland gezet."

De ondernemersvereniging Hulst Reynaertstad was vanaf het begin met een ledental van 120 meteen een voltreffer. De diverse winkeliersverenigingen bundelden de krachten want samen is men immers sterker. "Hoofddoelstelling is Hulst promoten waarbij bestaande activiteiten worden uitgebouwd en tevens nieuwe activiteiten worden gecreëerd. Zo zijn de Reynaertfeesten verder uitgebouwd en zijn er nieuwe evenementen als de Kerstmarkt, de Jaarmarkt en de Koninginnenacht ontstaan. Met Hulst Magazine hebben we ook een eigen goed verzorgd blad. Negatieve geluiden over Hulst zijn allemaal bull-shit. Mensen zoeken een plekje en als je toch ziet hoeveel Belgen steeds terugkeren naar Hulst. Het is een zeer plezierige stad om te winkelen. Belangrijk is wel dat je in jezelf gelooft. Stilstand is achteruitgang. Daarom komen Hulst Reynaertstad en ook de gemeente Hulst altijd met nieuwe ideeën. Het is een hele goeie beslissing geweest om een centrum manager te creëren. Monique de Bruijn verricht deze taak prima. Je merkt er de voordelen van. Goed voor de contacten en extra impulsen. Zij is de schakel tussen toerist, bedrijvigheid en gemeente."

Representanten van Hulst Reynaertstad in een vrolijk onderonsje met de burgemeester.

Bierkaai
Inmiddels telt Hulst Reynaertstad zo'n 135 leden. Theo Mattheeuws is voorzitter van het eerste uur en ondertussen weer terug op zijn oude stek. Zaman stelt dat ook burgemeester Mulder en B & W 'hard werken om Hulst goed neer te zetten '. "De ontwikkelingen in de binnenstad, zoals de herinrichting van de Bierkaai, zijn positief.

Hetzelfde geldt voor Kloosterzande waar het toerisme, inclusief een golfbaan, flink wordt gestimuleerd. Jammer is alleen dat sommige dingen iets te lang duren. Hier in Hulst zijn er genoeg ondernemers die sterk vooruitdenken. B & W denken eveneens in de goede richting, maar de trein mag wel eens iets sneller rijden."

Zelf is Robby Zaman, die een fotografie- en relame achtergrond heeft, al vele jaren ondernemer in textiel en sport. "Ondernemen moet ook je hobby zijn. Eigenlijk moet je geen horloge dragen als je ondernemer bent. Je moet altijd open staan voor nieuwe ideeën en nieuwe dingen uitproberen. 'Niet geschoten is altijd mis' is misschien wat overdreven, maar als je iets niet probeert weet je ook niet of het wel of niet goed is. Als goeie ondernemer blijf je met de klant, met de werkvloer, in ontact. Wat vandaag in is, is morgen weer uit. Je moet heel kort op de bal zitten. Daarnaast moet je ook geluk hebben. De zon moet schijnen, maar geluk dwing je ook af."


...ondertekent
Nieuwe toekomst Zeelandhallen

...start
Talenten benutten met educatief ondernemen

...bedenkt
Hoog bereik, lage kosten

...presenteert
Nieuwe oogstseizoen voor hangcultuur- mosselen

...werkt
Contract voor vakantiekracht verplicht

...belegt
De beleggings- adviseurs

...viert
Nieuwkomers tijdens lustrum BOS

...onderneemt
'Vestingstad Hulst is uniek'

...feest
Veel sfeer op Haringparty Goes

...leest
In 't kort

...rijdt
Zakelijk onderweg

...behartigt
Nieuwe ondernemers- vereniging voor Borsele

...zeilt
Zeilevenement voor ondernemers en managers

...bemiddelt
Conflicten goed op te lossen met mediation

...investeert
2003: vier miljard belegd in commercieel vastgoed