In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2003























Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Ad Franse
Notariskantoor Meijling & Sarneel
PGB Pijnenburg Groothandel
Triagilitas
Notariskantoor Meijling & Sarneel:
Ouderwets vertrouwen in de digitale wereld

Notariskantoor Meijling & Sarneel, met vestigingen in Kapelle en Kruiningen, is het eerste DigiNotar TTP-notariskantoor in Zeeland.


Foto: Gees R. van Hemert

Daarmee vervult het kantoor een pioniersrol op de digitale snelweg in de provincie Zeeland. Meijling & Sarneel is een betrouwbaar adres voor digitale legalisatie. DigiNotar is een samenwerkingsverband van het Nederlandse notariaat met it-specialisten. Landelijk zijn bij deze organisatie ruim 100 notarissen aangesloten. Samen bieden zij notariële diensten voor het internet. TTP staat voor Trusted Third Party ofwel betrouwbare derde partij op het internet. Notariskantoor Meijling & Sarneel zorgt voor ouderwets vertrouwen in de digitale wereld. Meijling & Sarneel is al decennia lang een begrip in het Zeeuwse. Sinds 1999 is er een samenwerkingsverband tussen het kantoor van notaris mr. Jaap Gmelich Meijling (Kapelle) en dat van notaris mr. Geertjan Sarneel (Kruiningen) om samen voor een optimale dienstverlening te zorgen. De kantoren tellen in totaal 12 medewerkers waaronder de twee notarissen plus kandidaat-notaris Ester Veneklaas Slots. Zij heeft onder andere de opleiding TTP-notaris gevolgd. "Een notaris heeft met zijn klanten een vertrouwensrelatie, net als een huisarts met zijn patiënten. Een DigiNotar notariskantoor identificeert personen op het internet via digitale certificaten en digitale handtekeningen. Het is te vergelijken met een paspoort. Een digitaal certificaat is ontwikkeld om vertrouwen te realiseren in de digitale wereld. Een vereiste voor bijvoorbeeld e-commerce. Digitale betrouwbaarheid en zekerheid is ook van groot belang bij digitaal factureren.Daarom heeft DigiNotar DigiFaktuur ontwikkeld. Het geeft een extra zekerheid. Dat degene die de nota krijgt ook zeker weet dat deze van jou afkomstig is. Je denkt dat je het niet nodig hebt totdat er iets misgaat. Een internetbankier kan bijvoorbeeld probleemloos geldverkeer met ondernemers regelen via de DigiNotar notaris", aldus Sarneel en Veneklaas Slots.

Dgitale Kluis
Notariskantoor Meijling & Sarneel koestert DigiNotar. Zo wordt ook voor optimale dienstverlening gezorgd via DigiNea ofwel het notariële E-mail archief van DigiNotar. "Middels dit systeem kan men e-mail inclusief bijlagen archiveren in een Digitale Kluis met notariële waarborgen. DigiNea biedt allerlei zekerheden zoals een bewijs van wat men heeft verstuurd of van wie het komt. Ook is er bewijs dat de informatie (onveranderd) aankomt. Tevens wordt de privacy gewaarborgd, dat niemand de informatie kan zien", stellen beiden vast. Meijling & Sarneel is een typisch streekkantoor met ruime ervaring op de traditionele notaristerreinen en op de specifiek regionale terreinen zoals landbouw en veeteelt, fruitteelt en visserij. Door op elkaar afgestemde automatisering en standaardisatie zijn de twee kantoren in staat tot een snelle en optimale dienstverlening. Notaris Gmelich Meijling is werkzaam in de algemene praktijk met het accent op ondernemingsrecht. Notaris Sarneel is werkzaam in de algemene praktijk en is gespecialiseerd in agrarisch recht. Kandidaat-notaris Veneklaas Slots heeft de opleiding 'Mediation' gevolgd en is gespecialiseerd in echtscheidingsbemiddeling. Zij houdt zich voornamelijk bezig met personen en familierecht en ondernemingsrecht. Ze legt uit dat hun kantoren een 'laagdrempelig' karakter hebben en dat het werk afwisselend is. "Vooral in het familierecht heb je te maken met onverwachte dingen. Je weet niet wie er 's ochtends gaat bellen en 's middags op bezoek komt. Het notarisvak is niet zo 'stoffig' als het lijkt." Haar collega Geertjan Sarneel vult aan. "Je bouwt als notaris een band op met mensen doordat ze steeds terugkomen. Mensen gaan bijvoorbeeld eerst samenwonen, kopen een huis, gaan trouwen, starten een onderneming en krijgen helaas ook te maken met sterfgevallen. Op die manier leer je een familie echt kennen."

Meer informatie
Notariskantoor Meijling & Sarneel

kantoor Kapelle:
Biezelingsestraat 9
Tel: 0113 - 343 310

kantoor Kruiningen:
Burg. Elenbaasstraat 16
Tel. 0113 - 382 620

Internet: www.meijling-sarneel.nl


...informeert
Meer lef voor Zeeuwse ondernemers

...start
Computertraining op maat

...onderneemt
Nieuw voor het bedrijfsleven in Zeeland

...reikt uit
Uitreiking Luctor tijdens Vernieuwend Ondernemerschap Evenement

...helpt
Innovatie is sleutel tot succesvol zakendoen

...onderzoekt
Winkelend publiek in Zeeuwse steden onder de loep

...belast
Fiscus maakt het kerstpakket fors duurder

...kiest
Goese ondernemers kiezen de beste

...netwerkt
Geslaagd netwerken in Zeelandhallen Goes

...spreekt
Tips voor regionale advocatuur

...organiseert
Junior Kamer in teken van de BOS

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...verdwijnt
Daling in Zeeuwse werkgelegenheid zet door

...ontwikkelt
NEPROM: ontwikkel meer toplocaties

...concludeert
NVM wijst in Economische Regio's op nut van gedifferentieerd aanbod