In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2003
File not found.

















Uitreiking Luctor tijdens Vernieuwend Ondernemerschap Evenement.

14 oktober 2003 organiseerde Syntens het Vernieuwend Ondernemerschap Evenement in de Zeelandnetstudio's te Kamperland. Deze netwerkbijeenkomst werd gehouden in het kader van het project Vernieuwend Ondernemerschap van Syntens.

"Vernieuwend Ondernemerschap" is een project van Syntens en mogelijk gemaakt door Provincie Zeeland. Dit project is gestart in 2001 en is bedoeld om Zeeuwse ondernemers te helpen bij de professionalisering van hun bedrijfsvoering met als doel het vergroten van hun innovatiekracht. Inmiddels nemen en namen 180 Zeeuwse MKB-ondernemers deel aan dit succesvolle project. Het evenement was daarom ook een mijlpaal voor Syntens.

Luctor
Tijdens het evenement werd de "Luctor" uitgereikt, een erkenning voor een bedrijf dat nog worstelt met de realisatie van een sterke, innovatieve en realistische ambitie. Van de tien genomineerden bleven er uiteindelijk drie bedrijven over. Een deskundige jury, onder leiding van oud-voorzitter van MKB Nederland Hans de Boer, had de taak de Gouden, Zilveren en Bronzen Luctor te verdelen over deze bedrijven. De Gouden Luctor, die recht geeft op externe ondersteuning bij het realiseren van innovaties ter waarde van 5.000 euro, ging naar Bever Innovations uit Zierikzee. De Zilveren Luctor, goed voor 3.000 euro ondersteuning, werd toebedeeld aan Egberts Consulting, eveneens uit Zierikzee. De Bronzen Luctor, die recht geeft op 2.000 euro extra ondersteuning, werd uitgereikt aan IBuildings uit Vlissingen.

Programma
Ruim 160 Zeeuwse ondernemers kwamen af op het evenement. Zij waren niet alleen getuige van de uitreiking van de Luctor, er stond ook een lezing van Hans de Boer op het programma. Hij besprak "Het karakter van ondernemerschap; de kunst van het ondernemen". Hij vergeleek ondernemen met het voortduwen van een treinwagon. Dit kun je niet alleen en je zult ook anderen moeten mobiliseren om de wagon in beweging te houden. Berthold Gunster zorgde voor educatief theater en fungeerde als dagvoorzitter. Zijn "Ja-maar Creatie Show" had als doel de ondernemers inzicht in de essentie van het creatieproces te geven. Het publiek werd op een ontspannen manier op een andere wijze van denken en handelen gebracht. Vernieuwend ondernemen, innoveren en dromen over de toekomst van je bedrijf is een kwestie van anders denken en vooral van doorzettingsvermogen en doen. Tot slot was er voldoende gelegenheid voor de Zeeuwse ondernemers om nieuwe contacten op te doen en te netwerken. Mede door de positieve reacties van de ondernemers kijkt Syntens terug op een geslaagd evenement.

Vernieuwend Ondernemerschap
Als ondernemer heeft u vaak geen tijd om regelmatig uw ontwikkelingen te analyseren, kritisch naar uw bedrijf te kijken en, waar nodig, bij te sturen. Toch is het verstandig om af en toe eens stil te staan bij de ontwikkelingen binnen uw onderneming, ook als u het gevoel heeft dat het allemaal wel goed gaat. Om u hierbij te helpen is Syntens het project Vernieuwend Ondernemerschap gestart. Door middel van dit project kan iedere MKB-ondernemer uit de industrie en zakelijke dienstverlening binnen Zeeland aanspraak maken op 24 uur kosteloos advies van Syntens, het volgen van workshops over diverse onderwerpen gerelateerd aan vernieuwend ondernemerschap en een inschakeling van een externe adviseur waarbij Syntens 80% van de kosten vergoedt (max. e 2.000,-). De eigen bijdrage is e 325,-.

Meer informatie
Internet: www.syntens.nl/vos


...informeert
Meer lef voor Zeeuwse ondernemers

...start
Computertraining op maat

...onderneemt
Nieuw voor het bedrijfsleven in Zeeland

...reikt uit
Uitreiking Luctor tijdens Vernieuwend Ondernemerschap Evenement

...helpt
Innovatie is sleutel tot succesvol zakendoen

...onderzoekt
Winkelend publiek in Zeeuwse steden onder de loep

...belast
Fiscus maakt het kerstpakket fors duurder

...kiest
Goese ondernemers kiezen de beste

...netwerkt
Geslaagd netwerken in Zeelandhallen Goes

...spreekt
Tips voor regionale advocatuur

...organiseert
Junior Kamer in teken van de BOS

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...verdwijnt
Daling in Zeeuwse werkgelegenheid zet door

...ontwikkelt
NEPROM: ontwikkel meer toplocaties

...concludeert
NVM wijst in Economische Regio's op nut van gedifferentieerd aanbod