In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2003
File not found.

















Zakelijk Onderweg
Chrysler PT Cruiser Custom Van

Het enorme conglomeraat Daimler Chrysler had veel te bieden tijdens de Bedrijfsauto RAI. Chrysler, Dodge en Jeep, de Amerikaanse broertjes van Mercedes-Benz, kwamen met een aantal primeurs naar Amsterdam.


Chrysler PT Cruiser Custom Van

Een ervan is de bedrijfsautovariant van de opmerkelijke PT Cruiser waarvan het aanbod wat werd uitgebreid. Voortaan is de 1.6i Classic het zakelijke instapmodel terwijl er nu ook een variant te koop is met 2.2 liter CRD dieselmotor. Beide varianten van deze Custom Van beleefden in Amsterdam hun primeur. De uitrusting is gelijk aan die van de personenwagens. Echt mooier werd de Custom Van er niet van; voor het verkrijgen van de bedrijfsautostatus moest een deel van het dak achterin worden verhoogd. Daardoor werd wel een ruimteaanbod van in totaal 1,1 kubieke meter gecreeërd. De vlakke laadvloer is afgewerkt met tapijt. Instappen en wegwezen kan bij de dealer vanaf 15.555 euro (ex. BTW).


Citroën C5 Break

Citroën C5 Break Service en C8 Service
Citroën Nederland heeft de Bedrijfsauto RAI aangegrepen om met twee varianten te komen die, naar eigen zeggen, een grote rol moeten gaan spelen in het hogere D1-segment. Met de C5 Break Service en de C8 Service geeft het merk letterlijk ruimte aan twee modellen die garant staan voor ruimteaanbod, comfort en representatie. Het segment waarin bedie auto's zich nu wagen omvat 5 procent van de in Nederland verkochte bedrijfswagens. Voor de C5 Break Service werd het dak met een aantal centimeters verhoogd en kreeg de laadruimte een volkomen vlakke vloer. Voor deze Break Service wordt een tussenschot van dertig centimeter hoog gemonteerd. Belangrijk pluspunt van de C5 is en blijft de Hydractieve hydropneumatische vering die niet alleen zorgt voor een hoog comfort maar bovendien de wagenhoogte constant houdt. De Break Service wordt leverbaar vanaf 17.832,- euro (ex. BTW). Met de C8 Service voldoet Citroën aan de steeds groter wordende vraag naar zakelijke ruimteauto's. Hoewel in de 'gewone' C8 de stoelen kunnen worden uitgenomen wil een aantal ondernemers een meer permanente inrichting tot bedrijfswagen, niet in de laatste plaats natuurlijk door het belastingvoordeel dat hierop nog steeds bestaat. De C8 Service is leverbaar vanaf 23.710,- euro (ex. BTW).


Ford Transit Majestic

Ford Transit Majestic
Ford hield zich tamelijk rustig tijdens de Amsterdamse beurs. Geen wereldschokkende primeurs deze keer maar wel een aardige doorontwikkeling van de overbekende Transit, de Transit Majestic. Een versie die nóg meer laadruimte biedt dan de reguliere versies. De Majestic opbouw is geheel vervaardigd van kunststof met standaard een cabine-overbouw die een dakspoiler overbodig maakt. Ten opzichte van de normale versies levert de Majestic opbouw een brandstofbesparing op van zo'n acht procent. Zoals te doen gebruikelijk bij Ford, woekert het bedrijf met het aantal uitvoeringen. Dat is wederom enorm.

Prijzen starten bij 23.265 euro (ex. BTW) voor de versie met een laadvolume van 15 kubieke meter.

Wereldprimeur voor Mercedes-Benz Vito
Bij Mercedes-Benz stond, uiteraard, de fonkelnieuwe Vito in het middelpunt van de belangstelling.


Mercedes-Benz Vito

Dit volledig nieuwe concept, nu met achterwielaandrijving, lost zijn voorganger af waarvan in zeven jaar ruim 500.000 exemplaren zijn gebouwd. In vergelijking tot zijn voorganger onderscheidt de neiuwe versie zich door een breder toepassingsgebied, waarbij klanten kunnen kiezen uit drie voertuiglengtes: van 4.748 mm tot 5223 mm. Er worden drie turbodieselmotoren leverbaar en twee zespitters die loodvrij lusten. De maximale inhoud van het laadruim is gemeten op 6,49 kubieke meter. Uiteraard speelde veiligheid een grote rol bij de ontwikkeling van de nieuwe Vito. Mercedes-Benz heeft hierin op personenwagengebied natuurlijk een grote expertise opgebouwd en deze wordt benut voor de nieuwe generatie bedrijfsauto's. Van de Vito is ook een Combi beschikbaar, geschikt voor maximaal negen inzittenden, de bestuurder meegerekend.

De nieuwe Vito staat zelfs nu al bij de bedrijfswagendealers van Das Haus. De vanafprijs bedraagt 15.850 euro (ex. BTW).


...informeert
Meer lef voor Zeeuwse ondernemers

...start
Computertraining op maat

...onderneemt
Nieuw voor het bedrijfsleven in Zeeland

...reikt uit
Uitreiking Luctor tijdens Vernieuwend Ondernemerschap Evenement

...helpt
Innovatie is sleutel tot succesvol zakendoen

...onderzoekt
Winkelend publiek in Zeeuwse steden onder de loep

...belast
Fiscus maakt het kerstpakket fors duurder

...kiest
Goese ondernemers kiezen de beste

...netwerkt
Geslaagd netwerken in Zeelandhallen Goes

...spreekt
Tips voor regionale advocatuur

...organiseert
Junior Kamer in teken van de BOS

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...verdwijnt
Daling in Zeeuwse werkgelegenheid zet door

...ontwikkelt
NEPROM: ontwikkel meer toplocaties

...concludeert
NVM wijst in Economische Regio's op nut van gedifferentieerd aanbod