In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2003
File not found.

















Onderzoek brengt functioneren winkelgebieden in beeld
Winkelend publiek in Zeeuwse steden onder de loep

De Kamer van Koophandel laat samen met de gemeenten Goes, Middelburg, Terneuzen en Vlissingen en de provincie een onderzoek verrichten naar de mening van het winkelend publiek over de winkels in de binnensteden.

De uitkomsten van het onderzoek zullen door de gemeenten worden gebruikt om hun beleid in de binnensteden te onderbouwen. Voor het onderzoek hebben de vier gemeenten en de provincie Zeeland in totaal 45.000 Euro beschikbaar gesteld. Begin volgend jaar zullen de resultaten bekend zijn.

Aanbod van winkels
De aanleiding voor het onderzoek is de komst van de Wester-scheldetunnel en de mogelijke effecten daarvan op het winkelgedrag van de consumenten in Zeeland. Naast inzicht in de opvattingen van het winkelend publiek is het voor de gemeenten van belang om het functioneren van winkelgebieden door de consumenten te laten beoordelen. Zo worden er aan de consument vragen gesteld over onder andere de bereikbaarheid van de binnensteden, het parkeren, het winkelaanbod, de verblijfsduur en de bestedingen in het winkelgebied.

Het is de eerste keer dat de vier gemeenten en de provincie een gezamenlijk onderzoek verrichten op het gebied van detailhandel. Behalve een besparing in de kosten door het onderzoek gezamenlijk te laten uitvoeren, levert het ook dezelfde basisgegevens voor alle gemeenten op. Na deze consumentenmeting zullen de betrokken partijen bekijken of een tweede meting over een paar jaar noodzakelijk is.

Het onderzoek wordt uitgevoerd door het bureau DHV Huisvesting en Vastgoed uit Amersfoort. Het bureau is de afgelopen weken in elk van de vier binnensteden de straat opgegaan om meer dan 1200 consumenten te ondervragen

Meer informatie
Bart Pouwer,
Tel: 0118 - 67 35 15
E-mail: bpouwer@zeeland.kvk.nl


...informeert
Meer lef voor Zeeuwse ondernemers

...start
Computertraining op maat

...onderneemt
Nieuw voor het bedrijfsleven in Zeeland

...reikt uit
Uitreiking Luctor tijdens Vernieuwend Ondernemerschap Evenement

...helpt
Innovatie is sleutel tot succesvol zakendoen

...onderzoekt
Winkelend publiek in Zeeuwse steden onder de loep

...belast
Fiscus maakt het kerstpakket fors duurder

...kiest
Goese ondernemers kiezen de beste

...netwerkt
Geslaagd netwerken in Zeelandhallen Goes

...spreekt
Tips voor regionale advocatuur

...organiseert
Junior Kamer in teken van de BOS

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...verdwijnt
Daling in Zeeuwse werkgelegenheid zet door

...ontwikkelt
NEPROM: ontwikkel meer toplocaties

...concludeert
NVM wijst in Economische Regio's op nut van gedifferentieerd aanbod