In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2003
File not found.

















Bison International verkozen tot 'Dé Onderneming van Goes'
Goese ondernemers kiezen de beste

Het economisch hart van de Bevelanden, zo wordt Goes steeds vaker genoemd. Op het snijvlak van de twee Zeeuwse rijkswegen ligt deze bedrijvige stad met haar uitgebreide middenstand, bedrijfsleven, toerisme, en landbouw. Bij zo'n nijvere gemeenschap hoort een florerende ondernemersvereniging. Ondernemers Contact Goes is de spreekbuis voor 200 leden. Onlangs werd in het gloednieuwe Theater De Mythe 'Dé Onderneming van Goes' verkozen.


Winnaar: Bison International.

Het lidmaatschap van het Ondernemers Contact Goes (OCG) is een mogelijkheid voor ondernemers elkaar te ontmoeten. Zo is Grandcafé Bolsjoi elke eerste woensdag van de maand het toneel van dit samenzijn. Toch is er meer dan gezamenlijk versnaperingen nuttigen. Bestuurslid Ad Leenhouts vertelt: "We zijn ook spreekbuis naar de gemeentelijke overheid. Wij behartigen de belangen van onze leden en reageren op ontwikkelingen. De contacten met de gemeente Goes zijn goed, er wordt wel degelijk naar onze mening geluisterd." Een actuele zaak die momenteel speelt, is de uitbreiding van bedrijventerreinen. "De economie zit tegen, maar zal op termijn aantrekken. Wij willen ervoor zorgen dat Goes een aantrekkelijke vestigingsplaats voor bedrijven blijft. Daar moet ruimte voor gemaakt worden. Dat kaarten we regelmatig bij de gemeente aan," aldus Leenhouts die de inspanningen van de gemeente Goes roemt. Met name voor de betere ontsluiting van bedrijventerreinen heeft de gemeente al veel inspanning geleverd.


Genomineerd: PWG Bedrijfsveilige Kleding.

Ondergrondse parkeerplaatsen
Elke drie jaar wordt door het OCG een heuse verkiezing gehouden. De prestigieuze titel 'Dé Onderneming van Goes' staat dan op het spel. Ondernemers uit Goes en omstreken die zich inzetten voor bijvoorbeeld de bevordering van kwaliteit, innovatie of voor realisatie van maatschappelijke doelen kunnen door de leden van het OCG kandidaat worden gesteld voor de prijs, de OCG-Trofee. Een onafhankelijke jury kiest de winnaar. Ad Leenhouts vertelde vooraf: "Er zijn drie bedrijven genomineerd. Helaas heeft één ondernemer zich, om persoonlijke reden, na de nominatie niet verkiesbaar gesteld." In de zaal van Theater De Mythe vulde de aangename stem van Middelburger Danny Vera de ruimte. De leden van het OCG namen plaats en luisterden vervolgens naar de introductie van hun voorzitter Jan Hollestelle door presentator Twan Robbeson. De voorzitter begroette de aanwezigen en was blij dat de heer Van der Zaag, burgemeester van Goes, bereid was gevonden de prijs uit te reiken. Hollestelle vertelde over de goede samenwerking van het OCG met de gemeente, ook complimenteerde hij de gemeente met de realisatie van het sfeervolle theater. Toch gaf hij ook nog even een sneer weg. Graag zou hij een actiever gemeentebeleid zien wat betreft de ondergrondse parkeerplaatsen onder het plein voor De Mythe.

Wik- en weegwerk
Op het witte doek werden vervolgens de videoreportages over de twee genomineerde bedrijven vertoond. Bison International is al sinds 1938 in Goes gevestigd en produceert een breed assortiment lijmen en kitten. Op dit moment werken er 150 mensen in de Goese vestiging.

Het interview met directeur Adama van Bison was alleraardigst. Opmerkelijk was de mededeling dat Bison het afgelopen jaar zaken deed met 250 lokale bedrijven. Concurrent voor 'Dé Onderneming van Goes' was PWG Bedrijfsveilige Kleding. De heer Westveer en mevrouw Wisse-Westveer vertelden vol trots dat hun bedrijf marktleider is in ons land en 125 medewerkers telt. Kwaliteit en voortdurende innovatie zijn de pijlers van beide bedrijven. De jury had lang wik- en weegwerk nodig om de winnaar aan te kunnen wijzen. De keuze viel uiteindelijk op Bison International. De heer Stoter van de jury sprak van een fotofinish en roemde beide bedrijven.

Burgemeester Van der Zaag reikte de prijs uit en feliciteerde het bestuur met haar vereniging. De stelling dat een bloeiend bedrijfsleven ook een actieve ondernemersvereniging nodig heeft, werd door hem onderschreven. De gasten gingen vervolgens aan het buffet met - op de uitnodiging al voorspeld - een keur aan nagerechten.

Na afloop werden uiteraard ook nog enige versnaperingen genuttigd door de Goese ondernemers, aangeboden door de trotse winnaar van de OCG-Trofee 2003.


...informeert
Meer lef voor Zeeuwse ondernemers

...start
Computertraining op maat

...onderneemt
Nieuw voor het bedrijfsleven in Zeeland

...reikt uit
Uitreiking Luctor tijdens Vernieuwend Ondernemerschap Evenement

...helpt
Innovatie is sleutel tot succesvol zakendoen

...onderzoekt
Winkelend publiek in Zeeuwse steden onder de loep

...belast
Fiscus maakt het kerstpakket fors duurder

...kiest
Goese ondernemers kiezen de beste

...netwerkt
Geslaagd netwerken in Zeelandhallen Goes

...spreekt
Tips voor regionale advocatuur

...organiseert
Junior Kamer in teken van de BOS

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...verdwijnt
Daling in Zeeuwse werkgelegenheid zet door

...ontwikkelt
NEPROM: ontwikkel meer toplocaties

...concludeert
NVM wijst in Economische Regio's op nut van gedifferentieerd aanbod