In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2003
File not found.

















Syntens helpt MKB bij innovatie
Innovatie is sleutel tot succesvol zakendoen

In een bewegende markt succesvol ondernemen. Het is eenvoudiger gezegd dan gedaan. Dat weten de meeste ondernemers als geen ander. Innovatie is dan de sleutel om op de dynamiek van de markt in te kunnen spelen. Syntens helpt de ondernemer daarmee op weg.

Innoveren. Het is - zo weten de meeste ondernemers - ook sneller gezegd dan gedaan. "Als de zaken goed gaan is alle tijd en aandacht nodig om het reguliere werk te verzetten. Er is geen of weinig tijd voor innovatie. Als de zaken slecht gaan, is alle energie nodig om het schip weer op koers te krijgen. En ook dan is er weinig oog en aandacht voor het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten. Wij bieden ondernemers in beide situaties de helpende hand", aldus Haike Maat. Hij is teamleider bij Syntens voor de regio Zeeland en de Zuid Hollandse Eilanden op de vestiging in Vlissingen.

Taal van de ondernemer
De jarenlange ervaring van Syntens heeft als groot voordeel dat de adviseurs de "taal" van de ondernemer spreken. "Bedrijven mogen van ons meer verwachten dan een advies dat in de la verdwijnt. Wij willen de ondernemers vooral aan het denken en werken zetten. Inspireren om aan de slag te gaan met concrete innovaties", zegt Maat enthousiast. De adviseurs van Syntens werken volgens een onafhankelijke formule, die aanvangt met een integrale doorlichting aan de hand van een algemene bedrijfsscan. Pas daarna wordt besloten of en hoe verder te gaan. Bij Syntens gaat het vaak om relatieve korte maar effectieve trajecten, waarbij het stokje aan het eind van het traject overgedragen wordt aan relevante kennisleveranciers zoals (technische) universiteiten, hogescholen en commerciële adviesbureaus. Zij zorgen voor het verdere implementatietraject. 'Makelen & schakelen' wordt dit genoemd. "Als een ondernemer daar behoefte aan heeft, volgen wij vier jaar lang de onderneming", vertelt Maat. Omdat binnen Syntens alle denkbare disciplines voor handen zijn, beschikt de ondernemer daarmee vier jaar lang over een goedgevulde denktank.

Syntens
Syntens stimuleert en begeleidt ondernemers via tal van projecten bij innovatie. Hierbij gaat het om vernieuwing en verandering van producten, processen, markten of combinaties hiervan. Het vernieuwend vermogen van het bedrijfsleven draagt bij aan de concurrentiekracht van Nederland. Daarom wordt het werk van Syntens gefinancierd door het ministerie van EZ, hierdoor kan Syntens onafhankelijk werken en bestaan er geen financiële drempels voor de ondernemers. In Zeeland werkt Syntens nauw samen met Provincie Zeeland om een extra impuls te geven aan de innovatie. Het project Vernieuwend Ondernemerschap is hiervan een goed voorbeeld. Daarnaast wordt er met de Hogeschool Zeeland samengewerkt om innovatief ondernemerschap te stimuleren. Zo werkt Syntens samen met allerlei partijen om goed in te kunnen spelen op de behoeften van de ondernemers en hen te koppelen aan de juiste kennis. Op deze manier ligt innovatie voor veel ondernemers binnen handbereik. Naast de advisering geeft Syntens regelmatig workshops over specifieke onderwerpen op zowel technologisch als bedrijfskundig gebied. Ondernemers kunnen hier (vrijwel) kosteloos aan deelnemen.

Meer informatie
Syntens is een landelijke organisatie. Meer weten over Syntens, advisering en de workshops? Kijk dan op onze website of bel ons! Een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek kan natuurlijk ook.

Syntens
Edisonweg 41
4382 NV Vlissingen
Tel: 0118 - 628141
Fax: 0118 - 628181
E-mail: vlissingen@syntens.nl
Internet: www.syntens.nl


...informeert
Meer lef voor Zeeuwse ondernemers

...start
Computertraining op maat

...onderneemt
Nieuw voor het bedrijfsleven in Zeeland

...reikt uit
Uitreiking Luctor tijdens Vernieuwend Ondernemerschap Evenement

...helpt
Innovatie is sleutel tot succesvol zakendoen

...onderzoekt
Winkelend publiek in Zeeuwse steden onder de loep

...belast
Fiscus maakt het kerstpakket fors duurder

...kiest
Goese ondernemers kiezen de beste

...netwerkt
Geslaagd netwerken in Zeelandhallen Goes

...spreekt
Tips voor regionale advocatuur

...organiseert
Junior Kamer in teken van de BOS

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...verdwijnt
Daling in Zeeuwse werkgelegenheid zet door

...ontwikkelt
NEPROM: ontwikkel meer toplocaties

...concludeert
NVM wijst in Economische Regio's op nut van gedifferentieerd aanbod