In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2003























Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Ad Franse
Notariskantoor Meijling & Sarneel
PGB Pijnenburg Groothandel
Triagilitas
Ongekend veel service bij automatiseringsbedrijf

Bedrijven worden steeds afhankelijker van computers. Ligt het netwerk plat dan kunnen veel werknemers niet meer werken. Ook wordt de computerwereld steeds complexer. Daarom is het prettig dat er een bedrijf zoals Adfranse Automatisering BV bestaat. Dit Heinkenszandse bedrijf heeft alle knowhow op het gebied van automatisering in huis. Van de aanschaf van een netwerk, computer of printer tot het verhuren van de apparatuur. Daarnaast maakt Adfranse Automatisering BV software op maat. Je kunt er terecht voor reparaties en er is zelfs een ruimte waar computertrainingen worden gegeven.


Dit op en top Zeeuwse bedrijf bestaat inmiddels vijftien jaar. Ad Franse, eigenaar en oprichter van het bedrijf dat zijn naam draagt, wil snel ter plaatse zijn in geval van calamiteiten bij zijn klanten. Daarom opereert hij bij voorkeur in de regio, waartoe hij na de opening van de Westerscheldetunnel ook Zeeuws-Vlaanderen rekent.

Computerapparatuur en programmatuur
Het bedrijf levert computer hard- en software en ook de aanvullende producten zoals inktpatronen, toners, cd-rom's en papier. Naast de verkoop van computers, printers en servers verzorgt Adfranse Automatisering BV de volledige afhandeling van PC privé-projecten voor bedrijven. De service gaat zelfs zo ver dat het bedrijf de computers bij de werknemers thuis installeert. Het is ook mogelijk computer- en randapparatuur te huren. Ad Franse: "Soms huren bedrijven extra werknemers in voor tijdelijke projecten. Dan is het handig, dat je een aantal computers kunt huren voor deze periode." Naast de bekende standaard programma's zoals bijvoorbeeld Microsoft Office, is Adfranse Automatisering BV ook dealer van administratiepakketten zoals EXACT en KING. Ook maakt het bedrijf op verzoek van klanten software op maat. Ad Franse: "Het belangrijkste product wat hier uit voortgekomen is, is het Transport Management Systeem (TMS). Een transportbedrijf vroeg me tien jaar geleden een programma te realiseren. Inmiddels is het programma ontwikkeld tot een systeem dat ondersteuning biedt bij de gehele bedrijfsvoering van een transportonderneming van planning tot facturatie. Het programma is nu bij een aantal transportbedrijven actief en wordt nog steeds verder ontwikkeld en uitgebreid."

Technische dienst en computerlokaal
Op de technische dienst zijn vijf mensen werkzaam. Ten tijde van storingen of installatieproblemen aan hardware, software of netwerken staan zij direct klaar om de problemen te verhelpen. In september 2002 heeft het Heinkenszandse bedrijf een lokaal met geavanceerde apparatuur overgenomen. Ad Franse: "We stellen deze ruimte beschikbaar aan bedrijven die er presentaties of cursussen en trainingen willen geven. Zelf organiseren we ook cursussen. Onlangs was er een bedrijf dat voor het eerst met het SAP programma ging werken. We hebben toen de medewerkers getraind om met dit programma om te leren gaan.

Bij Adfranse Automatisering BV werken vijftien medewerkers. De ondernemer is van plan om binnen vijf jaar uit te breiden naar 20 tot 25 personeelsleden. Dit is noodzakelijk, omdat de snel complexer wordende materie specialisatie vereist, terwijl dit niet ten koste van de kwaliteit mag gaan. Ad Franse eist dat de professionaliteit behouden blijft. Een voorwaarde hiervoor is dat alle werknemers op ieder ogenblik werk van elkaar over kunnen nemen. Ad Franse houdt niet van bluf, toch kan hij zeggen dat zijn bedrijf tot de grotere IT-bedrijven behoort in de regio. Dit komt omdat Adfranse Automatisering BV al vijftien jaar lang tot volle tevredenheid van haar klanten een compleet pakket automatisering inclusief ijzersterke ondersteuning levert.

Meer informatie
Ad Franse
Noordland 1
4451 RP Heinkenszand

Postbus 26
4450 AA Heinkenszand

Tel: 0113 - 563759
Fax: 0113 - 563749
E-mail: info@afa.nl
Internet: www.afa.nl


...informeert
Meer lef voor Zeeuwse ondernemers

...start
Computertraining op maat

...onderneemt
Nieuw voor het bedrijfsleven in Zeeland

...reikt uit
Uitreiking Luctor tijdens Vernieuwend Ondernemerschap Evenement

...helpt
Innovatie is sleutel tot succesvol zakendoen

...onderzoekt
Winkelend publiek in Zeeuwse steden onder de loep

...belast
Fiscus maakt het kerstpakket fors duurder

...kiest
Goese ondernemers kiezen de beste

...netwerkt
Geslaagd netwerken in Zeelandhallen Goes

...spreekt
Tips voor regionale advocatuur

...organiseert
Junior Kamer in teken van de BOS

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...verdwijnt
Daling in Zeeuwse werkgelegenheid zet door

...ontwikkelt
NEPROM: ontwikkel meer toplocaties

...concludeert
NVM wijst in Economische Regio's op nut van gedifferentieerd aanbod