In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2005
File not found.





















Aanmelden Duurzaam Ondernemen in Tholen

Bedrijven in Tholen kunnen deelnemen aan het project Duurzaam Ondernemen in Tholen. In een viertal sessies krijgt de deelnemer praktische handvatten waarmee hij zijn onderneming duurzaam maakt.

Het project wordt uitgevoerd door de Stichting Stimular in opdracht van de provincie Zeeland en in samenwerking met het Ondernemers Overleg Tholen (OOT) en de gemeente Tholen. Het is gericht op het Thoolse MKB en maakt onder andere gebruik van de MKB-Milieubarometer.

Meld u aan per e-mail (am.mol@zeeland.nl), of per fax (0118 - 634756) t.a.v. Anne-Marie Mol





Haringparty Goes 2005

De ondernemers die verenigd zijn in de stichting De Beste Maatjes organiseren op woensdag 1 juni weer de traditionele Haringparty.

Plaats van handeling is wederom de monumentale binnenplaats van restaurant De Stadsschuur te Goes. Op deze netwerkbijeenkomst zullen ruim 1000 zakenmensen de kersverse Hollandse Nieuwe weer gaan proeven. De Haringparty 2005 staat in het teken van 600 jaar Goes. De Beste Maatjes tracht voor deze gelegenheid premier Balkenende terug naar de Zeeuwse kleigrond te laten keren. Meer nieuws over de Haringparty verschijnt in de komende edities van 'de Ondernemer'.





Rabobank beloont innovatieve ondernemers

Ondernemers met een innovatief idee of plan kunnen zich tot 1 april 2005 inschrijven voor de Herman Wijffels Innovatieprijs 2005 van de Rabobank.
Met deze jaarlijkse prijs stimuleert de bank het innovatief en duurzaam ondernemen in Nederland. De winnaar kan de hoofdprijs van 50.000 euro gebruiken om zijn of haar idee te verwezenlijken of verder te ontwikkelen.

Innovatie. Het is misschien wel hét woord van deze tijd. Nieuwe technieken, nieuwe toepassingen, nieuwe producten en diensten. Door innovaties kunnen ondernemers zich onderscheiden van de concurrentie. Ze versterken er hun concurrentiepositie en hun overlevingskansen mee. Vaak zijn innovaties ook de aanleiding om een eigen bedrijf te beginnen en geven zo een impuls aan de werkgelegenheid en de economie.

De Rabobank beseft als geen ander hoe belangrijk innovatief ondernemerschap is. Daarom stimuleert ze het. Met financieringen bijvoorbeeld, maar ook met een directe ondersteuning zoals de Herman Wijffels Innovatieprijs. Deze prijs wordt dit jaar voor de vierde keer op rij uitgereikt en is bedoeld voor (aspirant)ondernemers die innovatieve producten, diensten of processen ontwikkelen waar de maatschappij iets aan heeft en waar de ondernemers ook nog aan kunnen verdienen. De inschrijvingen worden beoordeeld op innovatief vermogen, maatschappelijk verantwoord ondernemen, klantfocus en rentabiliteitsverwachting.

Inschrijven kan tot 1 april 2005 via www.rabobank.nl/bedrijven. Daar staan ook de inschrijfvoorwaarden. De hoofdprijs is 50.000 euro, de tweede prijs 37.500 euro en voor de derde prijswinnaar ligt 25.000 euro klaar. Dit jaar is er ook een speciale aanmoedigingsprijs van 10.000 euro voor ondernemers tot 30 jaar. De prijsuitreiking is in het najaar.

Voor meer informatie kunt u ook terecht bij de afdeling Bedrijven van Rabobank Beveland, tel. (0113) 23 92 00.





...behartigt
Nieuw ondernemersplatform EPM in Middelburg

...start
'Goede reputatie opbouwen in de maritieme sector'

...accelereert
Syntens katalysator bij innovaties

...innoveert
Innoveren in 5B zet kansen om in realiteit

...exporteert
Zakendoen met Belgen kwestie van lange adem

...onderneemt
Wilt u nieuwe markten aanboren?

...ontvangt
Duurzame energie leidt tot Zeeuwse Milieuprijs

De Ondernemer Bedrijfsautospecial '05

- Ford
- Scania
- Iveco
- Mercedez-Benz
- Nissan
- Fiat
- Peugeot
- Renault
- Skoda
- Volkswagen

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...leest
In 't kort

...wint
Strijkstokkenhandelaar is starter van het jaar

...adviseert
Familiebedrijf; strategisch management en planning (deel 2)

...kleedt
Patty Zomer: "Het vak van modestyliste wordt vaak onderschat"

...draagt
Zomertrends voor de mannen

...shopt
Zomertrends voor de vrouwen

...huisvest
Aanhoudend veel leegstand maar dreigend tekort aan moderne kantoren

...onderzoekt
Bedrijfsactiviteiten niet massaal naar het buitenland