In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2003
File not found.

















'Best of BOV'-trofee

Wagenvoorde Lastechniek bv uit Middelburg heeft de Best of BOV van de Junior Kamer Walcheren, de prijs voor de beste ondernemersvisie, gewonnen. Vrijdagavond 14 november werd de trofee uitgereikt ten overstaan van een volle Zeelandnet-studio in Kamperland.


1ste prijs voor Wagenvoorde met links Dik Mik en rechts David Luteyn.

De BOV-trofee van de Junior Kamer Walcheren is sinds 1998 een jaarlijks terugkerend fenomeen. Tot nu toe was er elk jaar een ander thema. Eerdere winnaars van de BOV-trofeeën wonnen op 'human factor', 'klantvriendelijkheid', 'kwaliteit', 'communicatie' en 'acceleratie' Maar Wagenvoorde Lastechniek, scoorde het beste op de vijf thema's samen. Een hele prestatie, want bij het toekennen van de prijs gaat de organisatie niet bepaald over een nacht ijs, zegt voorzitter D. Mik. "Tot vorig jaar schreven zich altijd zo'n vijftig tot honderd bedrijven in. Aan de hand van enquêtes en interviews ging de BOV-commissie een selectie maken, waarna veel kandidaten afvielen. Vervolgens ging de commissie op bezoek bij de tien ondernemers die uiteindelijk overbleven, op basis waarvan er weer drie werden genomineerd tijdens een business-to-business borrel", vertelt Mik. "Maar voor de Best of BOV hebben we de vijftien bedrijven die in voorgaande jaren in die top drie eindigden benaderd met de vraag of ze zich weer kandidaat wilden stellen. Uiteindelijk hebben negen daarvan zich daadwerkelijk aangemeld." Mik benadrukt dat de organisatie van de BOV-trofee en de jury volstrekt onafhankelijk van elkaar opereren, om elk vermoeden van belangenverstrengeling de kop in te drukken.


Van links naar rechts, steeds 2 personen, Moduspec, Wagenvoorde en Jeremiasse.

Feestelijk
Als dresscode voor de avond had de Junior Kamer Walcheren 'feestelijk' aanbevolen. Pak met stropdas overheerste bij de heren, de dames gingen gekleed in chique creaties van uiteenlopende aard en de BOV-commissie en -jury waren in smoking. De feestelijkheden werden ingeleid door een Zeeuwse film getiteld 'Best of BOV'. Alle ondernemers die voor de 'Best of BOV'-trofee waren genomineerd traden hierin aan de hand van de eerdere thema's op soms hilarische wijze voor het voetlicht. Zo waren ze te zien als bemanning van een zeiljacht op volle zee (human factor), als terrasbediening bij Grand Hotel Arion in Vlissingen (klantvriendelijkheid) en in de studio, waar ze Blöf's klassieker 'Hier aan de kust' ten gehore brachten (kwaliteit). De Zeeuwse zanger Danny Vera speelde ook een rol in de film, waarbij en passant de hoofdsponsors van de BOV-trofee werden voorgesteld.

Best of BOV
Daarna volgde de uitreiking van de prijs. Juryvoorzitter D. Luteijn benadrukte dat de prestaties van de deelnemers op het witte doek niet bepalend waren voor de keuze welke drie bedrijven genomineerd zouden worden voor de Best of BOV. Eerste genomineerde was Jeremiasse Tweewielers bv uit Goes, dankzij het 'technisch hoogstaande product' en het streven de klant 'het plezier van fietsen echt te laten voelen'. ModuSpec Engineering bv uit het Walcherse Serooskerke voert inspecties, onderhoud en kwaliteitscontrole uit op booreilanden en olieplatforms. De jury was vol lof vanwege het 'innovatieve product, oog voor de klant en dienstverlening'. Maar het werd Wagenvoorde Lastechniek bv. 'Een succesvol familiebedrijf in een moeilijke markt', oordeelde de jury. In 1998 haalde het wel de finale van de BOV-trofee, maar liep de prijs net mis.

Verkoop, advies en dienstverlening
Het aan de Arnesteinweg in Middelburg gevestigde Wagenvoorde Lastechniek bv is een familiebedrijf dat al sinds 1937 actief is.

Commercieel-technisch directeur Henk Sprong: "We zijn sterdealer van Lincoln Electric, verkopen veiligheidsartikelen, repareren álle merken lasmachines en leveren alle verdere toebehoren voor lassen en snijden. Maar we geven ook advies en begeleiding, verzorgen praktische en theoretische trainingen en het certificeren van lassers. Op verzoek voeren we kostprijscalculaties uit en stellen lasprocedures en lasmethode kwalificaties op voor klanten. Daarnaast hebben we een afdeling mechanisering en automatisering." Ook arbo-omstandigheden krijgen ruime aandacht. Sprong: "Een hot item de laatste tijd is de lasrook afzuiging, waarvoor de regelgeving zeer scherp is en veel bedrijven hebben daarin ondersteuning nodig." Maar het kan nog veel verder gaan. "Wanneer een bedrijf kampt met een te laag rendement of de lasafdeling veel fouten maakt, kunnen wij het hele bedrijf doorlichten, van lasafdeling tot kader en bedrijfsleiding. We laten mensen zich ervan bewust worden waarom dingen fout gaan." Daarvoor heeft Wagenvoorde gecertificeerde lastechnici in dienst, een uitgebreide service afdeling en voert het bedrijf ook de verplichte veiligheidskeuringen voor het certificaat NEN 3140 uit. Naast verkoop kent het bedrijf bovendien een grote afdeling verhuur. Wanneer ondernemingen huiverig zijn voor investeringen kan huren van apparatuur uitkomst bieden, zegt Sprong. "Wij streven ernaar een compleet pakket te bieden van artikelen en diensten voor het lassen en snijden. Onze slogan is: 'zo compleet kan het zijn'."


...informeert
Fiscale helpdesk voor ondernemers

...verruimt
'Bedrijf moet naar mij ruiken'

...vernieuwt
Vernieuwend Ondernemerschap leeft bij Zeeuwse ondernemers

...verfrist
Constructief en verfrissend

...waarschuwt
Logistieke trends hebben grote invloed op regio

...organiseert
Fluitsignaal voor het nieuwe jaar

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...wint
'Best of BOV'-trofee

...werkt
Provincie werkt aan milieubewustzijn MKB

...onderneemt
Een ondernemer is ook maar een mens

...verandert
Nieuwe regelgeving omtrent facturering en BTW

...wijzigt
Verdere beperkingen in de vennoot- schapsbelasting

...spreekt
In 't kort

...regelt
Fiscale aspecten kerstpakketten en auto's

...beheert
Pensioenen in eigen beheer

...promoot
'Samen voor Zeeland' steeds actueler

...herstructureert
NVB wijst op noodzaak herstructurering van kantorenaanbod in Nederland

...overlegt
Meer samenwerking tussen markt en overheid

...verwacht
Trekt markt onroerend goed weer aan?