In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2003
File not found.

















Gillis Poppe verruimt horizon naar Zeeuws-Vlaanderen
'Bedrijf moet naar mij ruiken'

Auto Poppe is onlangs van start gegaan in Zeeuws-Vlaanderen. Het Zeeuwse Autobedrijf dat al een halve eeuw een begrip is boven de Westerschelde, heeft de VW en Audi activiteiten van Auto Euro Delta in Terneuzen en Hulst per 1 juli overgenomen.


Directeur Poppe en bedrijfsleider Hietkamp.

"Zeeuws-Vlamingen zijn een gezellig volk. Ik voel me als echte Zeeuw betrokken bij Zeeuws-Vlaanderen. Het is een prachtig gebied. René Kouijzer, jarenlang verkoper bij ons in Vlissingen, keert nu weer terug naar die regio. Een belangrijk rayon. Hij kent al veel Zeeuws-Vlaamse klanten van ons", aldus directeur Gillis Poppe. De officiële opening is gekoppeld aan de nieuwjaarsborrel en vindt plaats op vrijdag 23 januari 2004 in de vestiging aan de Handelspoort in Terneuzen.

Speerpunt
Gillis Poppe en bedrijfsleider Jan Jaap Hietkamp leggen uit dat het business to business gebeuren een belangrijke plaats inneemt bij hun bedrijf. "De bedrijfsmatige markt is voor ons een echt speerpunt. VW en zakelijke markt horen bij elkaar. Wij hebben veel kennis op dat gebied en willen die ook in Zeeuws-Vlaanderen aanwenden om in een goede vervoersbehoefte te voorzien. Voor elke functie hebben wij een passend vervoermiddel." Ongeveer 40 procent is zakelijke markt die onder te verdelen is in bedrijfsauto's (grijze kentekens) en zakelijke aanschaf van personenauto's zoals ten behoeve van vertegenwoordigers. Bij aanschaf gaat het zowel om koop als leasing. Het bedrijf van Gillis Poppe voorziet in een eigen leasemaatschappij naast verkoop, reparatie, schadeherstel en autoverhuur.

Veere
De roots van Auto Poppe liggen op de markt in Veere. Daar startten de gebroeders Bram en Ko Poppe (vader van Gillis) een bedrijf in vrachtwagens. Vervolgens verhuisde men naar de Zanddijkseweg in Veere. 40 Jaar geleden ging men over op personenauto's. Het autobedrijf verhuisde in 1963 naar de Zuidsingel in Middelburg en in 1975 naar de Gildeweg in Vlissingen. Anno 2003 zijn er bij de Volkswagen- en Audi dealer ruim 60 mensen werkzaam, verspreid over de vestigingen in Vlissingen, Terneuzen en Hulst. "Ik ben een echte ondernemer en wil een bedrijf leiden dat warmte uitstraalt naar de klanten en de medewerkers. Men moet zich fijn voelen. Ik hou de onderneming in de gaten zoals bij de voortgang van de werkzaamheden, afspraken, financiële controle en stuur bij waar nodig. Ik loop ontzettend veel door het bedrijf en wil weten wat er in omgaat. Ik let op de werkvloer, klantvriendelijkheid en de organisatie van het bedrijf. Ik wil tussen de medewerkers staan. Het bedrijf moet naar mij ruiken", aldus Gillis Poppe die ook graag mag netwerken op de golfbaan. De autobranche zit al jaren in de hoek waar de klappen vallen hetgeen nog verstevigd wordt door de algemene economische recessie. Poppe heeft er weinig last van: "De verkoop van nieuwe auto's daalt enigszins, maar we draaien zowel op de zakelijke als de particuliere markt gewoon goed. Ondanks het feit dat het bedrijfsleven het niet gemakkelijk heeft en ook veel particulieren iedere euro twee keer omdraaien. Waarom draaien wij tòch goed? Onderneming, medewerkers en product zitten gewoon goed in elkaar."

Afwerking
Bedrijfsleider Jan Jaap Hietkamp toont de nieuwe Golf 5 die sinds 20 november op de markt is. "Opnieuw een zeer goed product van VW. De vijfde generatie Golf is toonaangevend in klasse. Zowel op het gebied van rijkwaliteit als veiligheid. De afwerking is van een heel hoog niveau. De Golf is een begrip en een hele belangrijke speler van VW." Directeur en bedrijfsleider benadrukken dat bij het zakendoen 'het als team functioneren' van hoge importantie is. "Receptie, verkoop en werkplaats zijn net zo belangrijk als managementteam. We beschikken over gemotiveerd en vakkundig personeel. Als het team klopt met het product en de klant is de cirkel rond. Een tevreden klant zie je terug. De werkplaats verkoopt de tweede auto."


...informeert
Fiscale helpdesk voor ondernemers

...verruimt
'Bedrijf moet naar mij ruiken'

...vernieuwt
Vernieuwend Ondernemerschap leeft bij Zeeuwse ondernemers

...verfrist
Constructief en verfrissend

...waarschuwt
Logistieke trends hebben grote invloed op regio

...organiseert
Fluitsignaal voor het nieuwe jaar

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...wint
'Best of BOV'-trofee

...werkt
Provincie werkt aan milieubewustzijn MKB

...onderneemt
Een ondernemer is ook maar een mens

...verandert
Nieuwe regelgeving omtrent facturering en BTW

...wijzigt
Verdere beperkingen in de vennoot- schapsbelasting

...spreekt
In 't kort

...regelt
Fiscale aspecten kerstpakketten en auto's

...beheert
Pensioenen in eigen beheer

...promoot
'Samen voor Zeeland' steeds actueler

...herstructureert
NVB wijst op noodzaak herstructurering van kantorenaanbod in Nederland

...overlegt
Meer samenwerking tussen markt en overheid

...verwacht
Trekt markt onroerend goed weer aan?