In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2004
File not found.

















Portret van de onderneming

Duurzame verpakkingen op maat gemaakt. Zo kun je de producten van Meekel Cases kort omschrijven. In de Flightcases van Meekel wordt zowel lichte laboratoriumapparatuur als zware geluidsapparatuur vervoerd. Zonodig kan de apparatuur vanuit de cases bediend worden. Een nieuw concept zorgde voor nieuwe vraagstukken. De Syntens-adviseur en een specialist dachten met Meekel Cases mee.



Meekel Cases heeft zijn oorsprong in Amsterdam. In 1998 verhuisde het bedrijf naar Middelburg en in 2002 nam bedrijfsleider Gert Stolker de onderneming over. "Al in Amsterdam hadden wij contact met Syntens," vertelt Stolker en ook in Middelburg werd contact gezocht. Zo kwam Stolker aan een brochure over Vernieuwend Ondernemerschap. "Ik was toen al bezig met de overname van Meekel Cases en Syntens gaf bruikbare adviezen".

Transport
In de werkplaats van Meekel Cases maken vijftien vakmannen kisten in allerlei soorten op maat. De grootste doelgroep is de verhuursector die veel materiaal verplaatst. Daarnaast koopt de muzikant er een case voor zijn instrument en een bedrijf koopt er cases om kwetsbare apparatuur te beschermen.

Stapelbaar
De basis is een bekisting van multiplex met een kunststof toplaag en aluminium beschermstrips langs de naden en doppen op de hoeken. Door slimme maatvoering en handige aanpassingen zijn de cases stapelbaar en is de inhoud of snel en efficiënt uit te pakken of kan deze vanuit de kisten bediend worden. "Vooral geluidstechnici willen hun apparatuur in de kist houden en vandaar uit bedienen", weet Stolker. "Wij maken de aanpassingen." Meekel Cases zorgt ook voor schokdempende kunststof bekleding aan de binnenzijde.

Sluiting
Voor een probleem van een klant bedacht Meekel Cases een oplossing, een nieuw concept voor sluitingen. "Wij zagen een markt voor deze sluiting en zochten contact met de Syntens-adviseur. Want we willen onze vinden wel beschermen." De adviseur verwees Stolker door naar New Products in Delft voor een octrooiaanvraag. "We vonden een bedrijf dat in licentie grotere aantalen kan produceren. Aan de ene kant wil ik de zaken in eigen hand houden maar loop dan het risico dat de vinding gekopieerd wordt. Anderzijds wil ik weten of wereldwijd verkopen van het concept ons genoeg oplevert. Daar zijn we nog niet uit."

Vergelijkbaar
Gert Stolker is enthousiast over het project Vernieuwend Ondernemerschap. Hij volgde diverse workshops en sleepte verschillende collega's mee. "Natuurlijk moet je altijd mee doen. Je weet nooit genoeg. Bovendien kun je veel van elkaar leren. Want ook bij totaal andere disciplines spelen vergelijkbare problemen waar iedereen weer een eigen oplossing voor vindt. Zo verbreed je je blik eens."

Kennis inkopen
Met een oplossing voor de nieuwe sluiting is Meekel Cases er nog niet. "We hebben ook ideeën voor andere aanpassingen. Maar ik mis de kennis van materialen. Die moet ik inkopen en dat is een dure zaak. Met Syntens en New Products ben ik nog in overleg hoe we dat gaan aanpakken."


...wint
Worsteling en succes beloond met Luctor en Emergo 2004

...start
Zeeland heeft er een attractie bij

...verpakt
Portret van de onderneming

...ondersteunt
Innovatief ondernemer in Zeeland

...regelt
VOF-contract sluit onnodige risico's uit

...riskeert
Geen contract voor eenderde Zeeuwse VOF's

...ervaart
Ervaringen uitwisselen op Internationale Handelsdag

...belegt
De beleggings- adviseurs

...werkt
Cor van Zadelhoff, Nederlands bekendste bedrijfsmakelaar

...huisvest
Over bedrijfs- onroerendgoed gesproken ...

...optimaliseert
Tunnel Sluiskil heeft prioriteit

...onderneemt
Immocom. Kennis van zaken

...spreekt
In 't kort

...realiseert
Voorspoedige ontwikkelingen op Borchwerf II

...bekritiseert
NVM: Nota Ruimte geeft onvoldoende uitwerking van beleid naar uitvoering

...stijgt
Zeeland: waarde utiliteitsbouw stijgt

...rijdt
Zakelijk onderweg

...stimuleert
Gunstige ligging is onze kracht

...onthaalt
Het hele jaar door een Vorstelijk onthaal

...helpt
Eén aanspreekpunt voor ondernemers

...verbetert
Een stevige basis is gelegd

...combineert
Brabant aan Zee: combinatie van kwaliteit en duurzaamheid

...informeert
Belangenbehartiging in de ruimste zin van het woord

...presenteert
Boek 'Zeeland in Zaken' ziet levens- licht